Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σας έχω και μια άλλη ερώτηση που αφορά τη ΔΕΥΑΝ

Από τη μια μεριά έχουμε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι συνταξιούχων  του ΟΓΑ, που παίρνει την πολύ μικρή προνοιακή σύνταξη και ζει σε μια παλαιά αγροτική οικία στο Κούτσι.
Από την άλλη  ένας μεσοαστός Αθηναίος με την οικογένειά του έρχεται κάθε Σαββατοκύριακο, με το τζιπ του στην καινουργή δίπατη  μεζονέτα του στο Ναύπλιο.
Στο ζευγάρι των ηλικιωμένων στο Κούτσι η ΔΕΥΑΝ παρέχει νερό, που όπως φαίνεται από την τελευταία ανάλυσή του, όπως αυτή  έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου, η ηλεκτρική  του αγωγιμότητα είναι 2,840 μS/cm, η  γεύση του μη αποδεκτή, τα νιτρικά του περισσότερα από 157,5 mg/l,τα χλωριούχα του 540 mg/l (σκέτη θάλασσα) και διαθέτει 124 CFU/100ml ολικά κολοβακτηριοειδή. Επιπλέον κανείς δεν έχει φροντίσει να χλωριώσει το νερό αυτό. Ουσιαστικά δηλαδή η ΔΕΥΑΝ ή ο Δήμος παρέχει νερό επικίνδυνο λόγω των νιτρικών, σκέτη θάλασσα και μολυσμένο από κολοβακτηριοειδή.
Στην μεσοαστική οικογένεια που διαμένει τα Σαββατοκύριακα στο Ναύπλιο η ΔΕΥΑΝ προσφέρει ασφαλές και χλωριωμένο κανονικά νερό. Επιπλέον τούτου η ΔΕΥΑΝ  διαθέτει για την οικογένεια των ευκατάστατων στο Ναύπλιο και αποχετευτικό δίκτυο που οδηγεί τα λύματα σε βιολογικό καθαρισμό, κάτι που δεν πράττει για τους Κουτσαίτες ηλικιωμένους.
Το σενάριο αυτό των δύο περιπτώσεων είναι απόλυτα πραγματικό, αφού  χιλιάδες ηλικιωμένοι μένουν σε χωριά και χιλιάδες Αθηναίοι έχουν αγοράσει μεζονέτες, αλλά και διαμερίσματα στις Ναυπλιακές πολυκατοικίες της αντιπαροχής.
Θα σας κάνω και άλλη μία υπόθεση για να προχωρήσω στο ερώτημά μου. Ας λάβουμε ως δεδομένο, ότι η κατανάλωση του νερού, όπως αποτυπώνεται στο λογαριασμό της ΔΕΥΑΝ για μεν  το ηλικιωμένο ζευγάρι στο Κούτσι με τις μικρές ανάγκες ανέρχεται στα 30 κυβικά μέτρα, ενώ για την οικογένεια που κάνει τις διακοπές και πρέπει να ποτίσει και το γκαζόν ανέρχεται στο ίδιο ύψος, αφού τις καθημερινές μέρες δεν καταναλώνει τίποτα. Δεν σας φαίνεται λογική αυτή η υπόθεση;
Το ερώτημα τώρα: Οι λογαριασμοί στις δύο περιπτώσεις θα είναι ακριβώς ίδιοι ή μήπως θα  πληρώσει το ζευγάρι των συνταξιούχων λιγότερο, αφού τους παρέχουμε νερό- θάλασσα, επικίνδυνο και μολυσμένο;
Σκεφτείτε το:








Φαντάζομαι ότι αφού κάνατε τους συλλογισμούς σας, η απάντησή σας θα είναι, ότι οι λογαριασμοί θα είναι ίδιοι, διότι, σκεφτήκατε, ότι δεν θα έγραφα όλα τα παραπάνω, αν η απάντηση ήταν το λογικό, το ορθό και το κοινωνικά δίκαιο. Για να μας τα λέει αυτά ο αιρετικός, σκεφτήκατε, δεν μπορεί, το νερό-δηλητήριο χρεώνεται από τους δημοτικούς μας άρχοντες το ίδιο με το υγιεινό και ασφαλές νερό.







Λάθος σκεφτήκατε: Η απάντησή σας δεν είναι η ορθή.
Η σωστή απάντηση είναι ότι μέχρι τριάντα κυβικά κατανάλωση το νερό δηλητήριο, χρεώνεται περισσότερο (0,40 ανά κυβικό) από το καλό νερό (0,36 ανά κυβικό), διαφορά που αυξάνεται περαιτέρω λόγω των προσθέτων, λόγω έργων και ΦΠΑ (απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ στις 2-12-2011- αρνητική ψήφο έδωσε μόνο ο Χ. Γραμματικόπουλος)
Ναι είναι απίστευτο και όμως αληθινό.
Και τώρα ο Αργολικός λαός καλείται να  ψηφίσει συντηρητικά κόμματα και να σταυρώσει και το πολιτικά άχρηστο πολιτικό προσωπικό τους. Θα το πράξει; Πιθανόν. Όλα να τα περιμένουμε.

2 σχόλια:

  1. Πάντως κ. Καράπαυλε θα έπρεπε να ασχοληθείτε και λίγο με το πόθεν έσχες του Δημάρχου σας ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε.Καραπαυλε εκεινη η ρημαδα η εισφορα υπερ Νεων εργων που παει και πληρωνουμε και βιολογικο οι κατοικοι της παλιας πολης .....
    Γνωριζετε οτι με τις πλαστικες σωληνες υδρευσης ειμαστε στον αερα απο πλευρας γειωσης εσωτερικων ηλεκτρικων εγκαταστασεων που ακολουθει τον παλιο κανονισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή