Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Πολεοδομία

Νομίζω, ότι αυτό που θα ήθελε να ακούσει ο κάθε Αργολιδέας, από τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές είναι το  πώς βλέπουν τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τους εφαρμοστικούς νόμους, πώς πιστεύουν ότι η χώρα θα εξέλθει από την τεράστια κρίση και το πώς βλέπουν το μέλλον της Αργολίδας.
Δυστυχώς όλοι μα όλοι (πλην Μανώλη, που θεωρεί ότι η λύση είναι η βοήθεια της Παναγίας και τα ακραία λαϊκιστικά και παλαβά Καμμενικά δεξιά) σιωπούν.
Ο Μανιάτης ασχολείται με τα πετρέλαια και με τη σύσταση νέου και δαπανηρού δημόσιου  φορέα υδρογοναναθράκων (την ίδια στιγμή που διαλύεται ο ΙΓΜΕ).
Οι λοιποί Πασόκοι έχουν καταπιεί το μαγικό φάρμακο εξαφανιζόλ.
Ο Ανδριανός ακολουθεί τις κωλοτούμπες του Αντώνη, χωρίς να δικαιολογεί τη στάση του.
Η Ελσα έχει εδώ και αρκετό καιρό γράψει τον Αργολιδικό λαό στα παλαιότερα των υποδημάτων της (εάν διαθέτει τοιαύτα).
Και ο επίδοξος βουλευτής Αναγνωσταράς,σιωπά για τα σημαίνοντα και εκστομίζει κοινοτοπίες.
Απεχθάνομαι τους πολιτικούς που δεν λένε τίποτα το έξω και πάνω  από τα καθιερωμένα.
Τον άκουσα προχθές  τον Αναγνωσταρά, ντυμένο με την ιδιότητά του του Δημάρχου, με την οποία πλέον πολύ ολίγον ασχολείται, να κάνει δηλώσεις στον ΑΛΦΑ,  σχετικές με αποκαλύψεις του τηλεοπτικού σταθμού, ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι σε Πολεοδομία της Αργολίδας ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Και τί μας είπε ο δήμαρχος-πολιτευτής; Ότι  εάν οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι αποδειχθούν ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Οποία πολιτευτική εξαγγελία!!!
Στην ίδια εκπομπή του ΑΛΦΑ, μίλησε ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Αργους, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να  αναφερθούν τα ονόματα από το ΣΔΟΕ, διότι δεν είναι δυνατόν να μένουν σκιές και υποψίες για το πρόσωπό του.
Τί θα περίμενα εγώ από το Δήμαρχο Ναυπλίου, που είναι εκ του καλλικρατικού νόμου πολιτικός Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ναυπλίου-Επιδαύρου-Κρανιδίου.
Να κάνει κάποιες ενέργειες, διότι δεν είναι δυνατόν να έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας τόσο σοβαρές καταγγελίες με αόριστη αναφορά σε κάποιους υπαλλήλους πολεοδομίας της Αργολίδας και η κατάσταση να παραμένει ως έχει και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.
Θα έπρεπε η δημοτική αρχή να έχει με επίσημο τρόπο απευθυνθεί στο ΣΔΟΕ για να μάθει εάν υπάρχουν υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ναυπλίου, που ελέγχονται, ώστε να ληφθούν κάποια μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, εφ΄όσον αυτά αποδειχθούν αληθή.  Τον πολίτη δεν πρέπει να τον  ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν από τα αρμόδια όργανα, εφ΄ όσον είναι αληθείς, αλλά δεν είναι δυνατόν  να μην γίνονται  ενέργειες από τον Πολιτικό προϊστάμενο της Πολεοδομίας, ώστε να  αποκλεισθούν ή έστω να περιορισθούν οι δυνατότητες στο μέλλον για  διαφθορά στην Πολεοδομία (είναι άλλωστε γνωστές οι εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για διαφθορά στις Πολεοδομίες όλης της χώρας)
Και θα έλεγα ότι θα μπορούσε να διαταχθεί κάποιος έλεγχος, που να αφορά κάποιες οικοδομικές άδειες (έστω και ενδεικτικά), να εξετασθεί σε ποιές περιπτώσεις έχει καθυστερήσει η υπηρεσία να απαντήσει σε αιτήματα πολιτών, να ερευνηθεί εάν υπάρχουν καταγγελίες πολιτών που να μην έχουν εξετασθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και για ποιό λόγο έχει καθυστερήσει η έρευνα, να εξετασθούν αποφάσεις κήρυξης αυθαιρέτων οικοδομικών εργασιών και επιβολής προστίμων. Οι διοικητικές διαδικασίες για διοικητική έρευνα υπάρχουν και είναι θεσμοθετημένες. Κάποιοι όμως αδρανούν να τις ενεργοποιήσουν.
Είναι κακό, πολύ κακό να υπάρχουν στην τοπική κοινωνία υποψίες και ο πολιτικός Προϊστάμενος της Πολεοδομίας, αντί να λάβει αποφάσεις να προβαίνει σε στρογγυλεμένες δηλώσεις περί απόδοσης ευθυνών, ωσάν και θα μπορούσε να δηλώσει το αντίθετο. Άλλωστε, υποθέτω ότι και οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας, εφ΄όσον δηλώνουν αθώοι, θα θέλουν μια τέτοια έρευνα για να αποδειχθεί η αθωώτητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου