Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η τουριστική καταστροφή του Ναυπλίου

Μια ερώτηση που μπορεί εύκολα να απαντηθεί:
Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης;
Μα και βέβαια να  παρέχει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις πόσιμο νερό.
Και για να το κάνει αυτό πρέπει να μπορεί να το αντλεί από τις πηγές και να το στέλνει στις δεξαμενές που συνήθως βρίσκονται σε ψηλά σημεία, για να διοχετεύεται από εκεί το πόσιμο νερό στις βρύσες μας.
Για να αντλείται όμως το νερό και να φτάνει στις δεξαμενές απαιτείται ενέργεια.
Επομένως πρωταρχικό καθήκον μια ΔΕΥΑ είναι να  καταβάλει το κόστος της ενέργειας και στην προκείμενη περίπτωση να πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για να έχουμε νερό. Πρώτα απ΄όλα λοιπόν πρέπει να πληρώνεται η ΔΕΗ και μετά  τα τηλεφωνικά τέλη (χιλιαρούμπες σε ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας) οι  μισθοί των αιρετών, οι αποζημιώσεις των επιτροπών, τα κλιματιστικά στα γραφεία (χωρίς διαγωνισμό) κλπ.
Τη στιγμή που το λαϊκό νοικοκυριό, κάνει το σκατό του παξιμάδι για να πληρώσει την κατανάλωση του ρεύματος, είναι αδιανόητο  για μια ΔΕΥΑ να χρωστά χρήματα στη ΔΕΗ.
Σήμερα οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΝ έχουν πολλαπλασιασθεί. Μόνο από τα πάγια εισπράττονται  σοβαρά ποσά.Και μετά έχουμε αυξήσεις στα τιμολόγια, επιβολή πρόσθετων τελών για έργα στις περιοχές που πλαιότερα δεν πλήρωναν. Τα νοικοκυριά και οι τουριστικές επιχειρήσεις στο Τολό και σε άλλες περιοχές, είδαν τους λογαριασμούς νερού που τους ήλθαν να είναι πολλαπλάσιοι αυτών που πλήρωναν παλαιότερα, παρ΄όλο που το νερό που τους παρέχεται είναι επικίνδυνο για πόση, αλλά και για άλλες οικιακές χρήσεις.
Παρ΄ότι λοιπόν τα έσοδα  της ΔΕΥΑΝ αυξήθηκαν, η πόλη μας κινδύνευσε να μείνει μέσα στο εορταστικό τριήμερο χωρίς νερό!!! Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο κίνδυνος ήταν υπαρκτός. Φαντασθείτε τί θα είχε συμβεί  να μην υπήρχε νερό για τους κατοίκους, αλλά και για τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του τριημέρου.  Ο τουρισμός της περιοχής θα δεχόταν την χαριστική βολή.
Μόλις την τελευταία στιγμή, κατόπιν ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής, που εξέδωσε το Δικαστήριο (πιθανώς δικαίως λόγω της ζημιάς που θα γινόταν)  δεν είχαμε διακοπές στην παροχή νερού!!!
Ακούστε λοιπόν τώρα, τί χρωστάει ο Δήμος μας στη ΔΕΗ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οφείλει πάνω από εξακόσια χιλιάρικα!!!
Είναι φανερό ότι δεν πάμε καλά.  Όταν κάποιοι φώναζαν προεκλογικά, ότι οι άνθρωποι είναι πολιτικά άχρηστοι και ότι δεν έπρεπε να ξαναψηφιστούν δεν εισακούστηκαν. Και μπορεί ο άμεσος κίνδυνος να αποφεύχθηκε για το τριήμερο που μας έρχεται, αλλά το χρέος υπάρχει ακόμα πάνω από τε κεφάλια μας και θα το βρούμε μπροστά μας.  Ο σημερινός  επικεφαλής του Δήμου  θεωρεί ότι τα έχει καλώς καμωμένα και τώρα θέλει να αποχωρήσει για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο μεγάλο κτήριο στην Πλατεία Συντάγματος της μεγάλης πολιτείας. Αν είναι δυνατόν.
Α!!! Και κάτι ακόμα. Πριν μερικά χρόνια, είχε έλθει για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ΔΕΥΑΝ και των χρεών της και οι έχοντες το πρόσταγμα, διαβεβαίωναν ότι  με τις ενέργειές τους, θα  προχωρούσε η επιχείρηση σε πλήρη εξυγίανση. Αντί γι΄αυτό η ΔΕΥΑΝ έλαβε και άλλα δάνεια, που ξεπληρώνουν σήμερα οι δημότες και όλοι οι κάτοικοι της Καλλικρατικού Δήμου Ναυπλιέων  (και όχι μόνον αυτοί του παλαιού Δήμου Ναυπλίου) και δεν πληρώνει ούτε καν την κατανάλωση της ενέργειας για να φθάνει το νερό στις βρύσες μας. Αν αυτό δεν είναι μπάχαλο, τότε τί είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου