Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Γιάννης Μανιάτης: "Διαφωνώ με τις προτάσεις για τα νοσοκομεία"

Αντιγράφω από την προσωπική ιστοσελίδα του Υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη:
"Δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα η πρόταση της ομάδας του καθ. Λυκ. Λιαρόπουλου για το νέο Υγειονομικό Χάρτη της Χώρας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις και για τα Νοσοκομεία της Αργολίδας. Είναι μια μόνο πρόταση, η οποία ασφαλώς μαζί με όλες τις άλλες, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου οι φορείς και η κοινωνία της Αργολίδας, να εκφέρουν άποψη για την νέα δομή της υγείας στην Αργολίδα.
Ήδη η αρμόδια 6η Υγειονομική Περιφέρεια, έχει προσκαλέσει τους φορείς της Αργολίδας να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Από την εμπειρία όλων των κατοίκων του νομού, είναι βέβαιο ότι με την υπάρχουσα μορφή των δύο νοσοκομείων υπάρχει πολύ κακή αξιοποίηση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού.
Και τα δύο νοσοκομεία δαπανούν πάνω από 12,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, με συνολικό ανθρώπινο δυναμικό περί τους 530 εργαζομένους.
Το σύνολο των αναπτυγμένων κλινών και των δύο νοσοκομείων ξεπερνά τις 200, όταν οι αναγκαίες κλίνες του νομού δεν ξεπερνούν τις 160.
Συνολικά υπηρετούν στα δύο νοσοκομεία 120 γιατροί, ενώ έχει εγκριθεί η πρόσληψη 26 ακόμα ειδικευμένων ιατρών. Αυτό σημαίνει αναλογία 1,1 ιατροί ανά κλίνη(!!!).
Περίπου ένας ιατρός για κάθε ασθενή (!!!).
Αριθμός εντυπωσιακός για τα παγκόσμια δεδομένα.
Παρόλα αυτά, η κοινωνία της Αργολίδας γνωρίζει ότι η κακή οργάνωση και τα λάθη του παρελθόντος, οι πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες αλλά και τα μικροσυμφέροντα ορισμένων, έχουν οδηγήσει στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Οι πολίτες της Αργολίδας, αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες του νομού, χρειάζονται Νοσοκομείο που να λειτουργεί με καθημερινή εφημερία όλων των αναγκαίων κλινικών, 365 ημέρες το χρόνο.
Από τη δική μου πλευρά, βρίσκομαι σε συνεχή συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου σύντομα να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση, στην οποία θα κατατεθούν και αναλυθούν όλες οι σκέψεις και προτάσεις για τη δομή των μονάδων υγείας στην Αργολίδα.
Είναι προφανές ότι πέρα από επιμέρους προτάσεις Επιτροπών, την τελική απόφαση θα πάρει ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στις αποφάσεις του οποίου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, δηλώνω ότι οι προτάσεις της Επιτροπής Λιαρόπουλου ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ."
Καταλάβατε κάτι; Καταλάβατε τί θέλει να πεί ο κ. Υφυπουργός; Οι προτάσεις της επιτροπής, δηλώνει, ότι δεν τον βρίσκουν σύμφωνο. Σε ποιό σημείο; Τί προτείνει; Να παραμείνει η κατάσταση ως έχει; Να αλλάξει κάτι και τί;
Εγώ ένα ξέρω.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.
Το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, που μας έφερε σ΄αυτή τη δεινή κατάσταση.
Προτεραιότητα η πολιτική τους επιβίωση.
Και μετά μιλάμε για μνημόνια, πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις.
Πτωχεύσαμε ρεε!!
Και γι΄αυτό ευθύνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος το παλαιό ΠΑΣΟΚ, που παραμένει εδώ ενωμένο δυνατό.



1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΠΟΝΗΡΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΜΗ ΧΥΝΕΤΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ!! ΕΙΣΑΙ Ο ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΥΓΕΙΑΣ!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ?? ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ?? ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ) ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΟΠΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή