Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Αναγνωσταρέοι ή Γραμματικοπουλέοι;

Καμιά εικοσαριά συμπολίτες μας κάθησαν δεξιά και αριστερά του αρχηγού και ανήγγειλαν την κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές για να δώσουν νέα ελπίδα στο Ναύπλιο.
Ο αρχηγός τους είχε παλαιότερα κατέβει με το ψηφοδέλτιο Τσούρνου και ήταν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης παρέα με τον νυν δήμαρχο. Μετά κατέβηκε στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την παράταξη που σήμερα κυβερνά και εξελέγη με αυτήν και μάλιστα με τις περισσότερες ψήφους. Εγινε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και έπαιζε και το ρόλο της φωνής της δημοτικής αρχής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κάτι σαν Ραγκούσης ή Αντώναρος δηλαδή. Τώρα αυτός και οι συνεργάτες του μας μιλάνε για νέα ελπίδα και κριτικάρουν τη δημοτική αρχή.
Αλλά ποιοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι τη λύση στην πόλη μας θα τη δώσει ο προηγούμενος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου που δεν έπραξε αυτά που έπρεπε όταν ήταν στην εξουσία, αλλά θα τα κάνει όμως τώρα;
Κάποιοι είναι παλαιοί δημοτικοί σύμβουλοι του Αναγνωσταρά, ένας είχε τον πρώτο λόγο στο να διαχειρίζεται την τουριστική πολιτική του δήμου. Κάποιος άλλος έχει το Πανναυπλιακό ρεκόρ των μετακινήσεων από παράταξη σε παράταξη και από τη δεξιά στην αριστερά (παντού πήγε, μόνο εμάς ξέχασε, ω!! τη δυστυχία μας). Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι... οι συνήθεις περιέργοι που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές, χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης και οι οποίοι εξαφανίζονται αμέσως μετά τη μη εκλογή τους, ωσάν η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές να είναι αυτοσκοπός.
Ποιοί είναι λοιπόν όλοι αυτοί στους διάφορους συνδυασμούς που αποφάσισαν να μας σώσουν; Αυτοί οι καινούργιοι είναι χειρότεροι από τους υπάρχοντες; Και εμείς είμαστε καλύτεροι από τους περίεργους που έρχονται και παρέρχονται;
Ειλικρινά λοιπόν σας λέω ότι αυτό που πιστεύω είναι ότι η διαφορά μας είναι μόνο πολιτική και όχι στις προσωπικές ικανότητες του καθενός. Εμείς έχουμε ένα κινηματικό περιεχόμενο δεν συμμετέχουμε στα δρώμενα μόνο για τις εκλογές, ενδιαφερόμαστε για την καθημερινή δράση. Κατά τα άλλα όλη η κριτική μου σε προηγούμενες αναρτήσεις μου, δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα. Δεν τάβαλα με τα πρόσωπα, που πολλά από αυτά είναι συμπαθή, αλλά με τις πολιτικές τους. Θα μπορούσα να ονοματίσω άτομα που πιστεύω ότι είναι ικανότατα και θα μπορούσαν να προσφέρουν, εάν δεν ήσαν δεξιοί ή με δεξιές πρακτικές απλής διαχείρισης. Κωστούρος, Τσιόδρας,Αναγνωσταράς, Χρόνης,Χελιώτης, Ηλιόπουλος, από τη συμπολίτευση. Μπαστούνης, Βασιλόπουλος από τη μείζονα αντιπολίτευση. Η απαρίθμηση δεν είναι περιοριστική. Υπάρχουν και άλλα ικανά άτομα εκτός από τα παραπάνω που έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να προσφέρουν. Είμαι βέβαιος ότι ικανά άτομα θα υπάρξουν και στο ψηφοδέλτιο Γραμματικόπουλου.
Αυτά τα όμορφα λέω τώρα για να συνεχίσω να τους τα λέω και να τους ονοματίζω όταν έτσι απομονωμένοι μέσα στην καθημερινότητά τους της πλήρους απραξίας και χωρίς τη βοήθεια μια παράταξης και ενός κινήματος, αδυνατούν να προσφέρουν.

2 σχόλια:

  1. Για μια ακόμη φορά θα διαφωνήσω μαζί σου. Η διαφορά σας δεν έχει σχέση με τις πολιτικές σας πεποιθήσεις αλλά με τις ηθικές σας αρχές. Και μην μου πεις ότι οι δεξιοί δεν έχουν ηθικές αρχές και κάποιοι άλλοι έχουν. Αν αυτά που κατά καιρούς γράφεις ειναι αλήθεια (δεν έχω λόγο να μην τα πιστεύω), οι άνθρωποι ειναι ανήθικοι. Επομένως δεν καταλαβαίνω πως πολλά από αυτά τα πρόσωπα σου ειναι συμπαθή. Μήπως τελικά το πρόβλημα ειναι με τα πρόσωπα και όχι με τις πολιτικές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω γενικά με τον pdour...
    Το κυρίως πρόβλημα ειδικά στην ελλάδα και ακόμα πιο ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν ειναι οι πολιτικες, αν δηλαδή είναι αριστερές ή δεξιές. Το πρόβλμηα είναι οι προτεραιότητες των αρχόντων ως ατόμων και οι ικανότητές τους... Για παράδειγμα δεν υπάρχει καμία ιδεολογική αφετηρία που θα σε κάνει να μην εκμεταλλεύεσαι τα ευρωπαϊκά προγράμματα... Οι δικοί μας όμως δεν κάθονται να ασχοληθούν... Προφανώς την πολιτική δεν την παίρνουν τόσο σοβαρά για τη ζωή τους... Αυτή η συζήτηση βέβαια μπορεί να μας οδηγήσει στην παλιά συζήτηση περί του τι είναι αριστερός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή