Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα

Σας μίλησα για το πρόγραμμα "εξοικονομώ" και τί θα μπορούσε να πετύχει ο Δήμος μας εάν εντασσόταν σ΄αυτό.
Σας μίλησα επίσης για το ότι σήμερα δεν τρέχει στο Δήμο μας κανένα καινούργιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ούτε καν προετοιμάζεται η ένταξή μας σε κάποια από αυτά που έχουν ανοίξει και αναμένουν δικαιούχους.
Θεωρώ βέβαιο ότι κανείς από τη Δημοτική αρχή δεν έχει κάνει καν τον κόπο να διαβάσει και να ενημερωθεί για το τί προβλέπεται στο καινούργιο ΕΣΠΑ.
Σήμερα σας φανερώνω και άλλο ένα Κοινοτικό πρόγραμμα στο οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί ο Δήμος μας. Αυτό είναι το «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ». Ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή τους πολίτες των αδελφοποιημένων πόλεων. Τί θα μπορούσαμε να κάνουμε; Για παράδειγμα μια διεθνή συνάντηση δύο εβδομάδων στην πόλη μας τον μήνα Νοέμβριο 2009, σ΄έναν τελείως νεκρό τουριστικά μήνα, όπου συμπολίτες μας από τις αδελφοποιημένες με το Ναύπλιο πόλεις θα ερχόντουσαν, θα έδιναν ζωή στη νεκρή την εποχή αυτή πόλη μας, θα ανταλλάσσαμε απόψεις, θα συνδιαλεγόμασταν με τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, θα ερχόντουσαν σ΄επαφή οι πολιτισμοί μας. Και όλα αυτά με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση!!!
Δεν είναι δύσκολο το να προχωρήσει το πρόγραμμα αυτό από ένα Δήμο.
Είναι όμως αδύνατο, πιστεύω, να προχωρήσει από ένα Δήμο, που έχει Δήμαρχο τον κ. Αναγνωσταρά και Αντιδημάρχους τους κκ Μπακέα και Χριστόπουλο.

3 σχόλια:

  1. http://www.skai.gr/master_avod.php?id=113789&cid=1012&bc=1012&lsc=1

    Εδώ μπορεί να δεί κανεις τι μπορεί να γίνει με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα...

    Και παραδέχομαι ότι πολύ σπάνια τα προγράμματα πιάνουν και με θεαματικά αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ανάλυσε το λίγο παραπάνω γιατι δεν μπορει να προχωρήσει το πρόγραμμα με αυτόν τον Δήμαρχο κλπ.Εγινε πρόταση συζήτηση και αντιδρούν;Το τριήμερο του Σαβ/κου πως γίνεται;Μηπως περισσότερη διαφάνεια και ενημέρωση θα βοηθούσε περοσσότερο και στην επίλυση των προβλημάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απάντηση στο ερώτημά σου Ανώνυμε απαιτεί ιδιαίτερη ανάρτηση, πράγμα το οποίο θα κάνω τις προσεχείς μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή