Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ειλικρίνεια, ειλικρίνεια, ειλικρίνεια

Αγαπητοί δημοτικοί άρχοντες
Η εποχή που ήταν για εσάς όλα εύκολα πήρε τέλος.
Λιγότερα τα ρουσφέτια σας
Τέρμα τα εργάκια και οι προμήθειες
Πολύ λιγότερες οι απευθείας αναθέσεις.
Τέρμα οι ευκολίες σε όλα τα δημοτικά νομικά πρόσωπα με το άφθονο χρήμα, που ερχόταν από το Κράτος, που με τη σειρά του δανειζόταν.
Τώρα που τελείωσαν τα εύκολα, πρέπει να έλθει η ώρα της ειλικρίνειας.
Φωνάζουν τα μέλη της Φιλαρμονικής και με το δίκιο τους.
Το Δημοτικό Θέατρο υπολειτουργεί (ουσιαστικά αδρανεί).
Η παλαιά ΔΕΠΑΝ είναι ξεχασμένη.
Τέρμα τα ταξίδια της δημοτικής χορωδίας.
Οι Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν με τα χίλια προβλήματα στις πληρωμές των εργαζομένων.
Το Κολυμβητήριο παρέμεινε κλειστό μέχρι το νερό να ζεσταθεί από το ζωογόνο ήλιο. Και τώρα;;
Αγαπητοί Δημοτικοί Άρχοντες
Αγαπητέ κ. Αναγνωσταρά, Πρόεδρε του νέου υπεροργανισμού, πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού κλπ
Αγαπητή κ. Νταή Αντιπροεδρίνα του ιδίου Οργανισμού.
Είναι ώρα να μιλήσετε προς όλους με ειλικρίνεια. Είναι επιτέλους στιγμή να τους πείτε την αλήθεια. Ότι ο τρόπος που λειτουργούσατε μέχρι σήμερα με τα δανεικά παίρνει τέλος. Πέστε τους, ότι δεν έχετε κανένα σχεδιασμό για το μέλλον με τα νέα δεδομένα. Ομολογείστε ότι δεν ξέρετε άλλο τρόπο να ενεργοποιήσετε τις δυνάμεις του αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού, χωρίς τα άφθονα δανεικά χρήματα. Ζητήστε τη βοήθεια της κοινωνίας, απευθυνθείτε σε άτομα που δεν έχει γι΄αυτά σημασία ο μισθός και το χρήμα  για να ενεργοποιηθούν προς μιαν άλλη κατεύθυνση του πολιτισμού και του αθλητισμού στον τόπο μας
Μιλήστε στους μικρούς κολυμβητές και στους γονείς τους  με τη γλώσσα της αλήθειας. Πείτε τους με ειλικρίνεια τα οικονομικά, πόσα έχετε λαμβάνειν από τον Κρατικό προϋπολογισμό και αν τα χρήματα αυτά επαρκούν για τη θέρμανση της πισίνας. Μην τους αιφνιδιάσετε. Μην τους συμπεριφερθείτε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίσατε τα μέλη της Φιλαρμονικής. Μην μένετε στην αυταρέσκεια που σας προκαλούν κάποιες ανακοινώσεις και συγχαρητήρια, για την εκλογή σας.
Οι μουσικοί μας δεν είναι αντίπαλοι της δημοτικής αρχής, ούτε και οι μικροί κολυμβητές. Μην τους αφήνετε στο σκοτάδι.
Στον Έλληνα σε στιγμές δύσκολες πρέπει να είσαι ειλικρινής. Την αλήθεια πρέπει να ξέρει και να  δει μια διέξοδο μέσα από ένα νέο σχεδιασμό. Τότε θα δείτε το  φιλότιμο των ενημερωμένων πολιτών.

2 σχόλια:

  1. Πες τα χρυσόστομε! Αλλά και εμείς οι ορθά σκεπτόμενοι κατα τ΄άλλα δημότες αυτής της πόλης που νομίζαμε ότι σωστά αντιδρούσαμε σνομπάροντας τις δημοτικές εκλογές, με μόλις το 50% να συμμετέχει σε αυτές (αντί να αντιδράσουμε μαζικά στην γραμμή του κόμματος), ας τους λουστούμε τώρα. Όποιος δε, βιαστεί να ανταπαντήσει ότι όλοι ίδιοι είναι, εγώ λέω πως ο οποιοσδήποτε θα ήταν καλύτερος από έναν κουρασμένο, βαριεστημένο και αλλοτριωμένο από την εξουσία άρχοντα.
    Ένα δραστήριο μέλος της φιλαρμονικής, που συμμετείχε στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φρικτή υποβάθμιση της καθημερινής μας ζωής, στο νηπιαγωγείο, στο σχολείο, στη παιδική χαρά, στο πανεπιστήμιο, στο νοσοκομείο, στο χώρο εργασίας. Μιά κοινωνία απαξιωμένη που αντιμετωπίζει τη χλεύη και τα ειρωνικά σχόλια της Ευρώπης. Τοπική αυτοδιοίκηση βουτηγμένη στα χρέη και στην κλεψιά, μοιράζει εδώ και χρόνια την βλαχοαισθητική της με τους εργολάβους που κερδίζουν καταστρέφοντας ό,τι ωραίο εχει απομείνει σαυτό το τόπο. Πολίτες επιπόλαιοι και ανεύθυνοι που ψηφίζουν τα λαμόγια που τους επιστρέφουν ανάλογες υπηρεσίες... Ελλαδα βυθισμένη στη φτώχεια και τη μιζέρια. Γιναμε οι πιό απαξιωμένοι ζήτουλες στην Ευρώπη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή