Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η μπάλα στην εξέδρα

"Όπως είναι γνωστό σε όλους η νέα σχολική χρονιά άρχισε με πολλά προβλήματα τα οποία μας ανάγκασαν στο προσωρινό κλείσιμο τμημάτων των παιδικών σταθμών, κυρίως λόγω των νέων κυβερνητικών μέτρων τα οποία προσπαθούμε με μεγάλους αγώνες να αντιμετωπίσουμε.
Το κυριότερο εκ των οποίων είναι το μειωμένο προσωπικό λειτουργίας των παιδικών σταθμών λόγω της δικαστικής απόφασης της 10-10-2011 βάσει της οποίας απολύονται δεκαπέντε εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων"
Το ακούσαμε λοιπόν και αυτό. Για τις απολύσεις και για το κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή, δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για το πάγωμα των προσλήψεων, ευθύνεται το Δικαστήριο!!! Στις 10-10-2011, μας λέει η πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης που έχει την αρμοδιότητα για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, βγήκε μια δικαστική απόφαση βάσει της οποίας απολύθηκαν 15 εργαζόμενοι!!!! Απίστευτο και όμως το έγραψαν και αυτό. Θα ξεχάσουμε ότι ξέραμε. Από εδώ και μπρος τις διοικητικές αποφάσεις θα τις παίρνουν τα δικαστήρια!!! Πλέον τα δικαστήρια δεν θα εξετάζουν τη νομιμότητα των αποφάσεων, αλλά θα παίρνουν αυτά τις αποφάσεις. Μια και έξω. Τερματίζεται η αρμοδιότητα των αιρετών αρχών.
Ντροπή!!! Δεν είναι δυνατόν την ώρα που γίνεται δημοσκόπηση για το ποιόν θα σταυρώσουν οι νεοδημοκράτες να παίζονται τέτοια παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων.
Ακόμα δεν έχουμε μάθει από τα επίσημα χείλη της δημοτικής αρχής, γιατί απολύθηκαν οι εργαζόμενοι και έκλεισαν τμήματα των Σταθμών. Δεν θεωρούν πρέπον να ενημερώσουν. Ενδιαφέρονται, φαίνεται, περισσότερο για τη δημοσκόπηση. Καθαρίζουν τις ευθύνες τους με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν με δικαστική απόφαση, που προφανώς το μόνο που έκανε είναι να εξετάσει τη νομιμότητα ή μη της απόφασης της απόλυσης, που η δημοτική αρχή πήρε.
Δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι η όποια ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα  έχει γίνει μόνον από το blog του πρεφαδόρου, ο οποίος μιλάει και για ποινικές ευθύνες. Γιατί άραγε;
Δεν αντιλαμβάνομαι τη σιωπή της αριστεράς στην πόλη. Δεν αντιλαμβάνομαι, τον αριστερό του καναπέ, ο οποίος, αντί να ξεκινήσει τον αγώνα του  τον μόνο που βρίσκει να κάνει είναι να καταδικάσει τον γράφοντα, που από μεράκι και όρεξη και ενδιαφέρον εδώ και τριάντα χρόνια αγωνίζεται, διότι άργησε καμιά δεκαριά μέρες να ασχοληθεί με το θέμα, απλώς και μόνο διότι δεν το ήξερε (ε δεν είμαι και ο παντογνώστης).
Αλλά θα τη βρω την άκρη.
Θα ρωτήσω λοιπόν. Πώς έγινε και το Άργος ολοκλήρωσε το διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη προσωπικού στους Παιδικούς του Σταθμούς, παρότι ο διαγωνισμός αυτός έγινε μετά από αυτόν του Ναυπλίου;
Γιατί ακούγεται ότι αυτό έγινε διότι στον Αργείτικο διαγωνισμό υπήρξε το κριτήριο της εντοπιότητας, ενώ σ΄αυτόν του Ναυπλίου που προηγήθηκε δεν είχε θεσπισθεί τέτοιο κριτήριο; Τί σχέση έχει αυτό με την ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας;
Πόσο δύσκολο είναι να υπολογισθεί η μοριοδότηση σε έναν διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ώστε ο προσωρινός πίνακας να συμπίπτει με αυτόν που θα εγκρίνει οριστικά το ΑΣΕΠ;
Νομίζω ότι έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή, αντί να ρίχνει τις ευθύνες σε μία δικαστική απόφαση, να απαντήσει στα ερωτήματα, όχι γιατί τα θέτω εγώ, αλλά διότι εκατοντάδες οικογένειες είναι σε απόγνωση.
 
  

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας, είμαι γονέας 2 παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς. Αυτό το καιρό που υπολειτουργούν ουσιαστικά οι σταθμοι λόγω απόλυσης του προσωπικού, οι παιδικοί σταθμοί κλέινουν από τις 14-14.30μμ το πολύ με το επιχειρημα των υπαλληλων ότι κανουν 6ωρο. Στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Άργους, οι υπάλληλοι από το Σεπτέμβριο εργάζονται 8 ώρες ημερισίως τόσο το παιδαγωγικό προσωπικό όσο και το βοηθητικό (καθαρίστριες, μάγειρας κτλ). Με έκπληξή μου διαπιστώνω ότι για άλλη μια φορά δεν εφαρμόζεται ο νόμος στο θέμα του ωραρίου. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε τον Ιούνιο κι έχει τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή της χρονιάς σε όλους τους παιδικούς σταθμούς των δήμων της χώρας. Σ' αυτή την πόλη ποια υπηρεσία τελικά λειτουργεί σωστά?? Το τραγικό είναι ότι σήμερα, ενώ δήλωσαν ότι θα απεργήσουν στους παιδικούς σταθμούς, όλοι οι υπάλληλοι έμειναν στο ωράριό τους και είχαν ανακοινώωσει απο χθές σε εμάς τους γονείς ότι Τετάρτη και Πέμπτη θα απεργήσουν...Έμειναν ολοι λέει σαν προσωπικό ασφαλείας..Αυτό δεν είναι απεργία. Γιατί είμαι σίγουρος, ότι για να έμειναν όλοι μέσα σίγουρα θα πληρωθούν γιαυτη τη μέρα. Τι λέτε? Μια χαρά τη βόλεψαν πάλι!!
    Ως πότε θα κρύβονται? Η διευθύντρια έχει δώσει εντολή για όλα αυτά ή έχει άγνοια?? Ή είναι κι αυτή στο ίδιο καζάνι? Ο παιδικός σταθμός πρέπει να δουλεύει σωστά. Οι εργαζενοι γονεις έχουμε ανάγκη κι απτη στιγμή που υπάρχει παρασπονδία πρέπει να ξεσκεπαστεί. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

    στον Ν 3979 είναι το άρθρο 41

    ΑπάντησηΔιαγραφή