Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Με τις υγείες μας

Πάμε για κούρεμα.
Πάμε και για ελεγχόμενη χρεοκοπία
Το κούρεμα θα είναι βαθύ, μας λένε.
Τελικά αυτό είναι καλό ή κακό;
Ποιός ξέρει;
Έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
Ο Βαρουφάκης λέει, ότι προοδευτική είναι η άποψη της Μέρκελ για βαθύ κούρεμα, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών κλπ.
Ο Μάνος λέει ότι η χρεοκοπία μας είναι καταστροφή.
Ο Παπαδήμος, ο τραπεζίτης λέει ότι το κούρεμα πρέπει να παραμείνει σ΄αυτά που ήδη έχουν συμφωνηθεί.
Ο Προκοπάκης, υποστηρίζει το κούρεμα με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε σοβαρή κυβέρνηση την επόμενη πενταετία.
Τα κόμματα όμως τί λένε;
Το ΠΑΣΟΚ λέει μονίμως αυτά που λέει η Μέρκελ. Πρώτα είχαμε το πιστόλι στο τραπέζι. Μετά πιστόλι με σφαίρα μέσα. Μετά ο Τιτανικός. Μετά ότι η Ελλάδα θα πληρώσει κάθε σεντςαπό τις υποχρεώσεις της (εδώ πλέον γελάμε) . Μετά μας είπαν οι σωτήρες Πασόκοι ότι το κούρεμα του 21% μας έσωσε οριστικά, τώρα ότι θα πρέπει να μειώσουμε το χρέος. Χάλια, πολλά χάλια το ΠΑΣΟΚ.
Η Νουδούλα μας λέει ότι θα αναδιαπραγματευθεί (και εδώ γελάμε) και ουδέν έτερον.
Η Ντόρα και οι Νεοφιλελεύθεροι, ότι η χώρα μπορεί ξεπουλώντας τα όλα και μειώνοντας το Κράτος να επιζήσει και να μην χρεοκοπήσει (τουλάχιστον αυτοί έχουν άποψη).
Τμήμα του συνοθυλεύματος λέει ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε τίποτα στους "τοκογλύφους" και να γυρίσουμε στη δραχμή και ένα άλλο τμήμα, που κατέχει και την ηγεσία, ότι πρέπει να κηρύξουμε μονομερή παύση πληρωμών, να αναδιαπραγματευθούμε το χρέος και να διώξουμε την τρόικα.  Ομως το ουστ, με την δήλωση παύσης πληρωμών, οδηγεί αναγκαστικά σε πλήρη οικονομική ασφυξία και βέβαιη επιστροφή στη δραχμή.
Το ΚΚΕ, ζητάει να γίνει η ΕΛΛΑΣ το μοναδικό κομμουνιστικό κράτος στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο μετά τη Βόρεια Κορέα. (και αυτοί έχουν άποψη)
Και τέλος η ΔΗΜΑΡ, αμήχανη ψελλίζει πότε ότι το βαθύ κούρεμα είναι κακό και πότε ότι είναι ευκταίο υπό προϋποθέσεις.
Η Ελλάδα του πλήρους ιδεολογικού χάους.
Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη του κατά πόσον θα ωφεληθούμε με την επικείμενη πτώχευση της χώρας. (τα περί μη πτώχευσης και ότι το κούρεμα του 60% μπορεί να θεωρηθεί εθελοντικό είναι νομίζω γελοιότητες)
Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι το πολιτικό και κομματικό κατεστημένο, βασικά της Νουδούλας και του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν  ανίκανοι να διαχειρισθούν μια Ελλάδα που πλέον λειτουργεί χωρίς δανεικά. Και επειδή ελπίδα δεν βλέπω, από την παλαβή και την αμήχανη αριστερά, δεν μπορώ παρά να θεωρήσω ως το μικρότερο αναγκαίο κακό την Ελληνική αισχύνη του μπαταχτσή, αφού θα μειωθεί το χρέος και πλέον θα είναι ευθύνη ενός μωρού που σιγά-σιγά μεγαλώνει  να αρχίσει να περπατάει μόνο του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου