Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Απέδωσα φόρο τιμής

Υπήρξαν φωνές που αμφισβήτησαν τον πατριωτισμό μας. Κάποιοι από αυτούς που επέλεξαν να κάνουν δρόμους έναν φασίστα, έναν άγνωστο σε όλους Ρωμαίο αυτοκράτορα, έναν σφαγέα και έναν δοσίλογο συνεργάτη των Ναζί μας επιτέθηκαν γιατί αρνηθήκαμε την ονοματοδοσία προς τιμή των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, των στρατηγών και των πόλεων της Αλβανίας.
Οι άνθρωποι βρίσκονται μακρυά από τις επιθυμίες της δημοκρατικής Ελλάδας.
Εκπέμπουν σε ένα άλλο μήκος κύματος.
Εάν δεν κάνω λάθος οι πατεράδες και παππούδες μας αγωνίσθηκαν κατά του φασισιμού και του ναζισμού, της ιδεολογίας του δικτάτορα που θα τιμήσουμε και του υπηρέτη των Γερμανών δοσίλογου υπουργού της προδοτικής Κυβέρνησης Τσολάκογλου. Όι Ελληνες πολέμησαν τον φασίστα Ιταλό και το Ναζιστή Γερμανό και το 40-42, αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια της κατοχής. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες Χριστιανοί, Εβραίοι και Καθολικοί έχασαν τη ζωή τους από την πείνα, τις κακουχίες, τις μαζικές εκτελέσεις, σε μάχες και εκτοπισμένοι στα στρατόπεδα συγκεντρώσεων. Μόνο στο Αουσβιτς 55.000 Ελληνες, Εβραίοι στο θρήσκευμα, μεταφέρθηκαν εκεί σε άθλιες συνθήκες και η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επέζησε. Δεν τόλμησαν λοιπόν οι "υπερπατριώτες", να προτείνουν κάποιον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Δεν συμπεριέλαβαν ούτο τον μέγιστο των ηρώων του Αλβανικού πολέμου, το μεγάλο παλληκάρι, Ελληνα αξιωματικό, που έχασε τη ζωή του για την πατρίδα του στα βουνά της Πίνδου. Ο Μαρδοχαίος Φριζής, καταγόμενος από τη Χαλκίδα, απόφοιτος της Νομικής, που έλαβε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία έχασε τη ζωή του πολεμώντας στην πρώτη γραμμή (όχι δίνοντας εντολές από τα μετοπισθεν) και καβάλα στο άλογό του, από το οποίο δεν κατέβηκε για να δώσει θάρρος στους άνδρες του, παρότι η μονάδα του είχε δεχθεί επίθεση βορειοανατολικά της Πρεμετής από Ιταλοφασιστικά αεροπλάνα και δέχθηκε τις εχθρικές σφαίρες και αμέσως μετά και βόμβα που τον αποτελείωσε. Ηταν Εβραίος στο θρήσκευμα, ο Ελληνας αυτός πατριώτης, και γι΄αυτό και δεν γίνεται δρόμος στην πόλη μας.
Την 1η Σεπτεμβρίου 1939 πριν από 70 ακριβώς χρόνια ξεκίνησε η επίθεση της Ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία.
Ημουν εκεί την ημέρα της επετείου. Και προσκήνυσα και τον τόπο όπου δεκάδες χιλιάδες Ελληνες, μαζί με Εβραίους από άλλα Κράτη, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι, πόρνες βρήκαν τραγικό θάνατο





Η επέτειος των εβδομήντα χρόνων από την έναρξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου



Μπιρκενάου




Ο τόπος των εκτελέσεων στο Αουσβιτς



Αουσβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου