Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Δημοτικό Ωδείο.

Το έχω ξαναπεί.
Στη μουσική δεν είμαι ειδικός. Αντιθέτως θα έλεγα.
Ομως για κάποια πράγματα δεν νομίζω ότι χρειάζονται ειδικές γνώσεις.
Κοινή λογική απαιτείται.
Τη θέση του Νόνη στο Ωδείο Ναυπλίου, όταν αυτός απεβίωσε, την κατέλαβε ένας αξιολογότατος (απ΄ότι λένε οι ειδικοί και όσοι μουσικοί τον έζησαν) μουσικός που ονομάζεται Ζερμπίνος.
Με την ατυχία που είχε η πόλη μας τη θέση του Δημάρχου να την καταλάβει ο Αναγνωσταράς, ο Ζερμπίνος απομακρύνθηκε με επεισοδιακό τρόπο και παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν.
Τη θέση του για κάποια χρόνια την κατέλαβε άλλος μουσικός, ο οποίος με τη σειρά του αντικαταστάθηκε πέρσυ από άλλο μουσικό, τον οποίο η δημοτική αρχή τον έφερε με τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια.
Ομως και αυτός δεν τους έκανε. Δεν το άφησαν τον άνθρωπο ούτε ένα χρόνο στη θέση του.
Ηταν κακός, μέτριος, καλός ή άριστος δεν γνωρίζω.
Ετσι φθάσαμε στο σημείο μέσα σε πολύ λίγα χρόνια να έχουμε αλλάξει τέσσερες καλλιτεχνικούς διευθυντές!!
Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι για να επιλέξεις έναν καλλιτεχνικό διεύθυντή για ένα δημοτικό ωδείο απαιτείται μεγάλη περίσκεψη. Και ο άνθρωπος που θα επιλέξεις θα πρέπει να αφεθεί τελικά ελεύθερος στο να δείξει το έργο του. Δεν χρειάζονται παρεμβάσεις ποδοσφαιρικού είδους.
Και τώρα εν μέσω θέρους, δύο μόλις μέρες πριν από το Δεκαπενταύγουστο το ΔΣ του Ωδείου μειοψηφούντος του εκπροσώπου των μουσικών εργαζόμενων και της άλλης πρότασης, καταργούν τον προηγούμενο καλλιτεχνικό διευθυντή για να αναθέσουν το έργο αυτό και πάλι στον Ζερμπίνο, που με τόσο άσχημο τρόπο τον είχαν διώξει πριν από μερικά χρόνια.
Τουλάχιστον ας ευχηθούμε ότι θα δοθεί η ελευθερία και ο αναγκαίος χρόνος στον παλαιό και συνάμα νέο αυτό καλλιτεχνικό διευθυντή για να δείξει έργο για να πάει μπροστά το Δημοτικό Ωδείο.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι πάντες λένε ότι τα προβλήματα και τα μείον είναι αρκετά και εμποδίζουν τη καλή μουσική εκπαίδευση της νεολαίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου