Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Βουλευτής Αργολίδας

Θεωρώ ότι είναι πρωτοφανής η δήλωση.
Να δηλώσει ένας δικαστής ότι αθώωσε κάποιον κατηγορούμενο όχι γιατί πίστευε ότι είναι αθώος, αλλά διότι τον πίεσαν κάποιοι ανώτεροί του.
Να πει ένας γιατρός ότι δεν θεράπευσε έναν ασθενή που είχε σοβαρό πρόβλημα, διότι τον πίεσαν να να δώσει την προτεραιότητα σε άλλον ασθενή του οποίου η κατάσταση δεν ήταν επείγουσα.
Να μην κάνει το καθήκον του ένας δικηγόρος διότι έπρεπε να ευνοηθεί ο αντίδικός του.
Και εμφανίσθηκε σήμερα βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μιλήσει περί πιέσεων για να αθωωθεί ένας τέως Υπουργός!!
Πίεσε, μας είπε, η Κυβέρνηση για να μην προχωρήσει η διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης των ποινικών ευθυνών Υπουργών.
Είναι, θεωρώ, μέγιστο το πρόβλημα.
Οχι αυτό που μας λέει το ΠΑΣΟΚ. Οχι ότι η Κυβέρνηση ήθελε να ψηφίσουν οι Βουλευτές κατά της παραπομπής. Αλλωστε και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πήρε απόφαση και ζήτησε από τους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής.
Το μέγιστο πρόβλημα είναι ότι ένας βουλευτής δηλώνει ότι οι Υπουργοί (ή ο Υπουργός) δεν παραπέμφθηκαν, επειδή πιέσθηκαν οι βουλευτές και όχι επειδή πείσθηκαν ότι δεν έπρεπε να παραπεμφθούν.
Μας λέει λοιπόν ο Βουλευτής ότι κάποιος ή κάποιοι παρέβησαν το καθήκον τους. Παρέβησαν τον όρκο τους.
Ακράδαντα πιστέυω, ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει δικαστική διερεύνηση για να διαπιστωθεί το κατά πόσον βουλευτές παρέβησαν το καθήκον τους και ψήφισαν αντίθετα με τα πιστεύω τους.
Πιστεύω ότι μόνο και μόνο από αυτή τη δήλωση του βουλευτή που αποτελεί τον 151ο βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης, θάπρεπε, άμεσα, αύριο, να παραιτηθεί η Κυβέρνηση και να προκηρυχθούν εκλογές.
Καλά εσείς καταπίνετε τόσο εύκολα τη δήλωση του βουλευτή. Οτι για κάποιους Υπουργούς δεν προχώρησε η διαδικασία παραπομπής τους στο Ειδικό Δικαστήριο, επειδή κάποιοι βουλευτές πιέσθηκαν για να παραβούν το καθήκον τους. ΄Η μήπως πιστεύει ο Βουλευτής ότι δεν ήταν καθήκον των βουλευτών να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά να ψηφίσουν ενάντια στη συνείδησή τους.
Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Σε δύσκολη θέση, μας λένε, η Κυβέρνηση, από τις δηλώσεις ενός Βουλευτή. Και δεν είναι σε δύσκολη θέση ο Βουλευτής που έκανε τις δηλώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου