Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο

Δεν παραβρέθηκα σε εκδήλωση του εργατικού κέντρου στο Ναύπλιο (εάν έγινε). Οι λόγοι προφανείς.
Δεν παραβρέθηκα και στη συγκέντρωση στο ΠΑΜΕ, διότι θεωρώ τις πολιτικές του ΚΚΕ άκρως αντεργατικές.
Αποφασίζω λοιπόν να τιμήσω την Πρωτομαγιά με αποχή από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ στις 10η ώρα το βράδυ και αντ΄ αυτού γράφω το σχόλιό μου αυτό.
Θεωρώ πρόκληση την ώρα που το επιστημονικό προλεταριάτο στενάζει να παίρνει ένα Αμερικανάκι με αφάνα στον Ολυμπιακό κάμποσα εκατομμύρια ΕΥΡΩ διότι ξέρει να πηδάει καλά και ένας Λιθουανός στον Παναθηναϊκό που μόνιμα διαμαρτύρεται, διότι ξέρει να πασάρει καλά, να πληρώνεται και αυτός όσα το Αμερικανάκι μείον κανα δυό εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή νέοι συμπολίτες και συμπολίτισσές μας με κανά δυό πτυχία με μεταπτυχιακά, γνώση δυο τριών ξένων γλωσσών παραμένουν άνεργοι.
Έκλεισα λοιπόν την τηλεόραση και γράφω τα εξής σε σχέση με τις πολιτικές του Δήμου για τις τάξεις που υποφέρουν.
Κατ΄αρχήν πρέπει να παραδεχθώ ότι τρέχουν από το Δήμο μας (όπως και από άλλους Δήμους) δυο σημαντικότατα προγράμματα. Το "βοήθεια στο σπίτι" και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Μπράβο σ΄αυτούς που βοήθησαν στην υλοποίησή του.
Σημαντική δουλειά κάνει και το Δημοτικό Ωδείο που προσφέρει μουσική εκπαίδευση με σχετικά χαμηλά δίδακτρα.
Βοήθεια στην τρίτη ηλικία των χαμηλών οικονομικών τάξεων προσφέρει και το ΚΑΠΗ. Μπράβο στην πρώτη γυναίκα δημοτική σύμβουλο Ναυπλίου που βοήθησε στην υλοποίησή του.
Ωραία είπα τα εύγε, όμως η Πρωτομαγιά είναι και ημέρα διεκδικήσεων.
Δεν υπάρχει καμία πολιτική από το Δήμο για την ακρίβεια στην πόλη μας. Το θέμα αυτό θα μπορούσα να το αναλύσω μαζί με προτάσεις που η παράταξη στην οποία συμμετέχω έχει κάνει.
Δεν υπάρχει καμία πολιτική του Δήμου στο θέμα αθλητισμός, δεν προχώρησε ο αθλητικός οργανισμός του Δήμου όπως κάποιοι υποσχέθηκαν και έτσι η άθληση των νέων είναι μια ακριβή υπόθεση και βαρύνει τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας.
Τα σχολειά μας είναι σε κακή κατάσταση. Η εκπαίδευση στην πόλη μας δεν γίνεται κάτω από καλές συνθήκες και αυτός, μεταξύ άλλων πολλών, είναι και ένας λόγος τα ιδιωτικά σχολεία ανθούν στην πόλη μας και στο νομό μας.
Δεν έχει προχωρήσει ο Δήμος στην ίδρυση και λειτουργία αστικής συγκοινωνίας, μέσο μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετεί κυρίως τα λαϊκά στρώματα.
Οι λαϊκές γειτονιές δεν έχουν χώρους πρασίνου και ο Δήμος μας έχει αδιαφορήσει.Μια σωστά και οργανωμένη δημοτική αρχή με πολιτικές υπέρ των πτωχών θα είχε κάνει τις αναγκαίες ενέργειες για να δημιουργήσει χώρους πρασίνου χωρίς μάλιστα να καταβάλει ούτε ένα ΕΥΡΩ στους δικαιούχους (εάν υπάρχει κανένας ευαίσθητος από την πλειοψηφία στο θέμα αυτό ας με ρωτήσει).
Ο Δήμος Ναυπλίου είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην πόλη μας. Τουλάχιστον θα πρέπει να κάνει σωστούς διαγωνισμούς ώστε να προσλαμβάνονται αυτοί που έχουν τα περισσότερα προσόντα και όχι οι ημέτεροι. Να προσλαμβάνονται οι έχοντες ανάγκη και όχι οι έχοντες μέσον. Και η βαθμολόγηση στους διαγωνισμούς θα πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο.

12 σχόλια:

  1. Σας διαβάζω το τελευταίο χρονικό διάστημα, μιας και έπειτα από χρόνια εθελούσιας απουσίας από το Ναύπλιο, αρχίζω να το νοσταλγώ και προσπαθώ με πλείστους όσους τρόπους να μάθω νέα που το αφορούν. Από τα κείμενα σας διαβλέπω έναν άνθρωπο που προσπαθεί αν μη τι άλλο να υποστηρίξει με θέρμη τις απόψεις του. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζω να ρίχνω κλεφτές ματιές στο ιστολόγιο σας. Θάμπωσα όμως απόψε, μια απογοήτευση κατέλαβε μέχρι και το έσχατο κύτταρο μου διαβάζοντας να μηρυκάζετε τον απεχθή λαϊκιστικό λόγο με στόχο τους αθλητές. Με μνησίκακους χαρακτηρισμούς οδηγείτε τον καλοπροαίρετο αναγνώστη στα παλαιοκομματικά του ΚΚΕ. Μόνο περί όπιου του λαού δεν αναφέρετε. Αυτό είναι το πρόβλημα κατ' εμέ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Παλαιολιθικές απόψεις και χάιδεμα ανθρώπων που έχουν λάβει ένα πτυχίο ΑΕΙ. Έχοντας συχνωτιστεί με πάρα πολύ κόσμο βλέπω ότι κοινός τόπος στους συνέλληνες είναι ότι εφόσον λάβουμε ένα πτυχίο μπορούμε να αράξουμε. Για αυτό και η Ελλάδα έχει καταβυθιστεί, γιατί όπου και αν πας προτάσσουν όλοι τα πτυχία τους, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση είναι κορνιζαρισμένα, αντί να αναδείξουν τον ζήλο τους και την αέναη προσπάθεια τους. Την ώρα που αρκετοί αθλητές, όχι όλοι ασφαλούς, διάγουν μοναστηριακό βίο αθλούμενοι καθημερινά επί ώρες και διακατεχόμενο από το απροσμέτρητο βάρος του άγχους της αποτυχίας, κάποιοι σαν και εμάς που έχουν πτυχία κάθονται ένα 8ωρο πίσω απο καρέκλες μην κάνοντας τίποτα και παραπονούμενοι που δεν αμείβονται για την τέχνη του 'πληρώνομαι χωρίς να κάνω τίποτα'. Το σχόλιο σας διάβρωσε την εικόνα που είχα για εσάς...Θα συνεχίσω όμως να παρακολουθώ τα γραφόμενα σας. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Το να τα βάζεις με τους αθλητές που παίρνουν μεγάλες αμοιβές είναι εύκολος στόχος. Τα λεφτά που παίρνουν οι συγκεκριμένοι αθλητές όμως, δεν είναι κρατικά χρήματα. Εταιρείες είναι οι ομάδες και κρίνουν ανάλογα πως θα πληρώσουν τους αθλητές τους. Δεν χρησιμοποιούν χρήματα των φορολογουμένων οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι, οπότε ας κάνουν ότι θέλουν. Είμαι βέβαιος δε ότι στις εταιρείες τους θα προσλαμβάνουν αρκετούς πτυχιούχους επίσης. Τώρα γιατί δίνουν 20 εκατ. για τρία χρόνια σε έναν μαυρούκο που πηδάει ψηλά και 100 χιλιάρικα σε έναν πτυχιούχο για τρία χρόνια δικό τους θέμα είναι. Προφανώς τόσα φέρνει πίσω ο μαυρούκος και τόσα ο πτυχιούχος.

    Θα συμμεριζόμουνα την άποψη σας αν αναφερόσαστε στους αθλητές του στίβου ή της άρσης βαρών που πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά και που μας ρεζιλεύουν κιόλας με τις ντόπες τους. Αλλά στην χώρα που κυριαρχεί ο αριστερός λόγος ποτέ δεν άκουσα κανέναν αριστερό να αμφισβητεί τα λεφτά που παίρνουν οι ολυμπιονίκες και να αναρωτιέται πόσο στοιχίζει στον έλληνα φορολογούμενο το κάθε ολυμπιακό μετάλλιο.

    Τέλος ένα μικρό σχόλιο για όσα λέτε για το Δήμο. Η παιδική χαρά στην παραλία δίπλα στο Ηλιοστάσιο θέλει συντήρηση. Δευτέρα του Πάσχα τα φώτα από πέντε αδέλφια μέχρι το φάρο δεν άναβαν. Ας κάνει αυτά τα μικρά και ταπεινά, αλλά τόσο σημαντικά για την καθημερινότητα του πολίτη, πρώτα ο Δήμος κι αν μετά μπορεί ας προχωρήσει στην υψηλή πολιτική για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

    Οι ΟΤΑ στην Ελλάδα πάσχουν από illusions de grandeuse. Αν έχω χρόνο θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν επιθυμώ να διαφωνήσω με τα δύο προηγούμενα σχόλια. Ο καθείς έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι καλώς καταβάλλονται στους αθλητές οι μεγάλες αμοιβές. Είναι προφανές ότι ο Αμερικανός και ο Λιθουανός παίρνουν αυτά τα χρήματα, επειδή υπάρχει η αγορά γι΄αυτό και η γενικότερη αποδοχή της κοινωνίας. Είναι σαφής η προτεραιότητα που δίνει η κοινωνία μας στο διαγωνισμό της EUROVISION και στην καλαθόσφαιρα και το ποδόσφαιρο. Και βέβαια η κρατική τηλεόραση δίνει πολύ περισσότερα στο Ρουβά, διότι αυτός πουλάει παρά σε ένα σύνολο κλασσικής μουσικής, που δεν πουλάει. Και βέβαια οι επιχειρηματίες για τους δικούς τους λόγους (και επιχειρηματικούς) πληρώνουν με εκατομμύρια ΕΥΡΩ τους Αμερικανούς στο μπάσκετ ή τους Βραζιλιάνους στο ποδόσφαιρο και αυτό δεν απαγορεύεται. Επιτρέψτε μου όμως και εμένα να κλείνω την τηλεόραση όποτε θέλω, και να μην γουστάρω που κάποιοι έστω και καλοί αθλητές λαμβάνουν τέτοιες αμοιβές. Δώστε μου το δικαίωμα να έχω τη δικιά μου άποψη για το ποιές αξίες θα πρέπει να επιβραβεύονται στην κοινωνία που εγώ θάθελα. Μην με ψέγετε επειδή εκφράζω την άποψή μου ότι κανείς ποδοσφαιριστής ή καλαθοσφαιριστής, όσο καλός και αν είναι δεν αξίζει τα εκατομμύρια που παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ίχνη της άυπνης νύχτας θα αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο πρόσωπο μου σήμερα το πρωί ενώ επιχειρώ να κάνω την πρώτη μου βόλτα έπειτα από καιρό στο Ναύπλιο. Είμαι ο παραπάνω ανώνυμος. Ηλίας για την οικονομία της κουβέντας. Αγαπητέ μου δεν σας είπε κανείς να μην κλείνετε την τηλεόραση σας. Δεν σας εγκάλεσε κανείς για τις απόψεις σας. Αλλά μιας και από το ιστολόγιο σας κατανοώ ότι είστε δημόσιο πρόσωπο στην κοινωνία του Ναυπλίου, ένας ταγός του Αργολικού κόλπου μιας και στελεχώνεται το δημοτικό συμβούλιο σας γνωστοποιώ ότι κάθε άποψη σας περνάει από την κρησάρα του ψηφοφόρου. Όταν λοιπόν ανασύρετε από το σκονισμένο χρονοντούλαπο τις κοινότοπες απόψεις περί των αθλητών σας αντιγυρίζω την άποψη μου. Αυτές οι απόψεις για τους αθλητές ακούγοντας και την δεκαετία του 70 όταν ο Κούδας λάμβανε μυθικά ποσά για να κατέλθει στον Πειραιά, πριν προσκρούσει στο λαϊκό αίσθημα των Παοκτζήδων. Τότε "ευαισθητοποιημένοι" πολιτικοί Ταρτούφοι οδύρονταν στις εφημερίδες λέγοντας ότι οι αθλητές δεν πρέπει να λαμβάνουν τέτοια ποσά όταν ο λαός πεινάει...Είναι αν μη τι αλλο χρεοκοπία ιδεών 30 τόσα χρόνια μετά άνθρωποι που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση και κατ' επέκταση την πολιτική να μην έχουν μελετήσει ώστε να μπορούν να εξηγήσουν τα κελεύσματα των καιρών. Παρά να αναλώνονται στα εύκολα επιχειρήματα που θα πείσουν την αδαή φουκαριάρα μάνα μου. Επειδή μεταξύ άλλων συνεργάζομαι και με την δημόσια τηλεόραση, στα τόσα κακά που έχει, απλά να σας γνωστοποιήσω ότι για την extravaganza του Ρουβά δεν θα ξοδευτεί ευρώ από τον κρατικό κορβανά,μιας και οι χορηγοί έκαναν ουρά σαν αυτή των ασθενών του ΙΚΑ. Η προβολή που απολαμβάνουν σε ένα show prime time που οι αποχαυνωμένοι Έλληνες απολαμβάνουν σαν τα junk food που ρίχνουν στις κοιλιές του είναι αρκετή για να μην ξοδέψει τίποτα η δημόσια τηλεόραση. Σε ότι αφορά τους αθλητές, ισχύει το ότι όποιος τα φέρνει τα παίρνει. Αν αρνείστε να αντιληφθείτε αυτή την αλήθεια του συστήματος που ισχύει από το "ανυπότακτο" νησί της Κουβάς μέχρι τις ΗΠΑ, τότε οι πολίτες του Ναυπλίου θα πρέπει να αναρωτηθούν αν πρέπει να έχουν ανθρώπους με τσιμεντωμένες απόψεις στο Δ.Σ. Έχετε όποια άποψη θέλετε αλλά μελετήστε για να την στηρίξετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ "Ηλία" αν υποστήριζα το σύστημα και τις αξίες του, που, πίστεψέ με, τις κατανοώ πλήρως, αλλά δεν τις συμμερίζομαι,πίστεψέ με και πάλι, θα μπορούσα πολύ ωραία να διάγω βίον ευτυχή και ανέμελο, χωρίς αγώνες και ιστολόγια, αφού είχα την τύχη να γεννηθώ από τους προνομιούχους. Δώσε όμως και μια ευκαιρία και στις μειοψηφίες να εκφράζονται με απόψεις και ιδέες, που πάνε κόντρα στην κυρίαρχη λόγική. Και βέβαια όταν γράφω τις απόψεις μου τις θέτω στην κρίση ("κρησάρα" κατά την άποψή σου)των αναγνωστών και των συμπολιτών μου και μπορώ να αντιληφθώ την κυρίαρχη ανά την υφήλιο άποψη που ευνοεί και συντηρεί το STAR SYSTEM. Εγώ σε αντιλαμβάνομαι απόλυτα (παρά το ολίγον ειρωνικό σου ύφος). Προσπάθησε όμως και εσύ να αποδεχθείς ότι μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές από τις δικές σου απόψεις έστω και πολύ μειοψηφικές που δεν συνάδουν με "τα κελεύσματα των καιρών". Διαφώνησε μαζί μου όσο θέλεις, δικαίωμά σου, όμως καλό θα είναι ένας καλόπιστος διάλογος να μην κυριαρχείται από χαρακτηρισμούς περί δογματικών και "τσιμεντωμένων" απόψεων του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σύστημα στο οποίο ζούμε είναι φιλελεύθερο. Αυτές τουλάχιστον οι ιδέες είναι που υποτίθεται ότι κυριάρχησαν στον δυτικό κόσμο μετά το διαφωτισμό. Πιστεύω λοιπόν ότι η συζήτηση που έχει γίνει αφορά αυτόν τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του συστήματος. Εγώ συμφωνώ με τον karap ότι κακώς πληρώνονται τόσα χρήματα οι μπασκετμπολίστες και οι ποδοσφαιριστές. Δεν είμαι, όμως από την άλλη, αντίθετος με το σύστημα. Βλέπω μπασκετμπολίστες και ποδοσφαιριστές να πληρώνονται εκατομμύρια πολύ απλά, επειδή υπάρχει πολύς κόσμος που αντλεί ευχαρίστηση να τους βλέπει να παίζουν... ε και σέβομαι την επιλογή τους. Θα ήθελα βέβαια με το δημόσιο βίο μου να αλλάξω αυτές τις προτεραιότητες, αν μπορούσα, και ασφαλώς θα χαιρέτιζα προσπάθειες άλλων να κάνουν το ίδιο πράγμα. Όλα αυτά όμως πρέπει κατά τη άποψή μου να είναι μέσα στα πλαίσια του συστήματος και όχι αντίθετα από αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη αν θεωρείτε πως σας ειρωνεύτηκα. Δεν έχω τέτοιο σκοπό και αν έτσι αντιληφθήκατε τα λεκτικά μου οχήματα προς την γόνιμη αντιπαράθεση σας βεβαιώ ότι δεν είχα κανέναν τέτοιο σκοπό. Άλλωστε δεν κατέχω την γνώση μην έχοντας κλείσει τα 32 μου, απλά 'ζυμώνομαι' πολιτικά από τέτοιες ευγενικές, κατ' εμέ, αντιπαραθέσεις! Η πρώτη αρετή ενός πολιτικού άνδρα, κατά την άποψη μου, είναι να αντιλαμβάνεται στην ολότητα το περιβάλλον που δρα. Μόνον έτσι, αν έχει καταδείξει όλες τις παθογένειες της κοινωνίας που συμβιώνει με τους υπόλοιπους ανθρώπους μπορεί να δώσει τις λύσεις για τις οποίες ψηφίζεται. Το ότι έχω μια λαγαρή πραγματιστική άποψη για τα όσα συμβαίνουν γύρω μου δεν σημαίνει ότι τα υποστηρίζω. Απλά τα μελετώ. Η 'διαφωνία' μας είναι ότι αρκείστε στην παράθεση μιας ρομαντικής άποψης, χωρίς με χειροπιαστά στοιχεία να κάνετε κοινωνούς απλούς πολίτες. Κάτα πόσο μπορούν να υλοποιηθούν όσα πρεσβεύεται στην σημερινή κοινωνία με τα δεδομένα προβλήματα; Έχετε το δικαίωμα να είστε νοσταλγός μιας άλλης εποχής αλλά μήπως η νοσταλγία είναι το χολ της παρακμής; Μήπως οι πολιτικοί(στην κεντρική σκηνή ή την αυτοδιοίκηση) θα πρέπει να δίνουν λύσεις στα μικρά προβλήματα του πολίτη και να μην θεωρούν ότι η ενασχόληση τους είναι το εστέτ πάρεργο τους; Ερώτηση κάνω και να με συγχωρείται που εισβάλλω στο κόσμο σας με μια άξεστη θρασύτητα. Απλά χαίρομαι όσο τίποτα άλλο το 'εργαστήρι της ζύμωσης'. Τις λεκτικές διελκυστίνδες που οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα. Μπορεί να μοιάζω απόλυτος αλλά δεν είμαι όταν διαβάζω επιχειρήματα...

    Ηλίας(είναι το πραγματικό μου όνομα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Καράπαυλο,

    Μπερδεύετε τα λεφτά των Αγγελόπουλων και των Γιαννακόπουλων με τα λεφτά των φορολογουμένων όταν μιλάτε για την ΕΡΤ και τον Ρουβά και τους βάζετε στην ίδια λογική σας με τους αθλητές. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ιδιωτικά χρήματα σε αθλητικές εταιρείες που μπορούν να τα κάνουν ότι θέλουν. Άλλοι τα τρώνε στις ιεροδούλους, άλλοι είναι συλλέκτες έργων τέχνης, άλλοι τα τρώνε στα άλογα, άλλοι σε φιλανθρωπίες. Αυτοί τα τρώνε στα καρφώματα και τα τρίποντα. Αφού δεν είναι δικά μου λεφτά ποσώς με ενδιαφέρει.

    Στην περίπτωση της ΕΡΤ όμως είναι δικά μου λεφτά γιατί υποχρεωτικά πληρώνω μέσω της ΔΕΗ την ΕΡΤ. Αυτά τα περί χορηγιών είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Στοιχειώδη οικονομικά μας διδάσκουν ότι χορηγίες καλύπτουν μέρος μόνο του υπερθεάματος Eurovision. Διότι φυσικά χορηγίες δεν καλύπτουν μισθούς υπαλλήλων που εμπλέκονται, τα εκτός έδρας τους κλπ λειτουργικά έξοδα. Επίσης οι χορηγίες δεν καλύπτουν την αξία του τηλεοπτικού χρόνου που χρησιμοποιείται σε πολλές άσχετες εκπομπές με το καθ'εαυτό πανηγύρι. Πχ ειδήσεις, πρωινάδικα κλπ. Αυτός ο χρόνος έχει αξία φυσικά και τον πληρώνω εγώ.

    Το πρόβλημα λοιπόν για μένα δεν είναι η αισθητική των Αγγελόπουλων και των Γιαννακόπουλων. Αυτή δεν με αφορά και δεν έχω καμμία διάθεση να την αλλάξω. Το πρόβλημα είναι τι κάνει με τα λεφτά του φορολογουμένου ένας κρατικός φορέας. Καλό είναι να τα ξεχωρίζουμε.


    Εκτός βέβαια αν εσείς ευαγγελίζεστε έναν κόσμο όπου η διάκριση ιδιωτικού και δημόσιου δεν υπάρχει. Τότε το πράγμα αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Pelerin

    Το να έχετε οποιαδήποτε άποψη για την ΕΡΤ είναι απολύτως θεμιτή. Το να εκφράζετε επίσης. Πλην όμως αγαπητέ Pelerin το επιχείρημα ότι "στοιχειώδη οικονομικά μας διδάσκουν ότι οι χορηγίες καλύπτουν μέρος των εξόδων" μοιάζει στα μάτια μου παιδιάστικο και απογυμνώνει την λογική άγνοια σας περί των τηλεοπτικών. Δεν σας κακίζω, προς Θεού για αυτό, ούτε για την ελαφρά την καρδία προρρηθείσα διατύπωση σας. Θα σας επισημάνω απλά τα εξής. Η χορηγός εταιρεία που ενεχυριάζει χρήματα για να διαφημιστεί μέσω του Ρουβά στην προκειμένη περίπτωση αναλαμβάνει όλα τα έξοδα της προώθησης, των ταξιδίων του "καλλιτέχνη" και των εκπομπών που θα προβληθούν. Για αυτή την εμπορική της συμφωνία το αντίτιμο που λαμβάνει είναι η προνομιακή προβολή σε ένα τηλεοπτικό γεγονός που κακώς, κατά την άποψη μου οι συνέλληνες το τοποθετούν κάθε χρόνο στο top 3 της τηλεθέασης. To brand name Eurovision είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Η ΕΡΤ μέσω αυτού του διαγωνισμού κερδίζει από τις υπόλοιπες διαφημίσεις όσα χρήματα δεν κερδίζει σε όλο τον κύκλο της αποτυχημένης εκπομπής της Σεμίνα Διγενή ας πούμε. Άρα καλύπτονται και τα εκτός έδρας και όλα τα έξοδα των υπολοιπων εργαζομένων. Για την οικονομική επιτυχία του event δεν υπάρχει καμία αμφιβολία παρότι διοχετεύονται κατά καιρούς στα ΜΜΕ στρεβλές ειδήσεις περί τούτου. Αν όμως το επιτυχημένο οικονομικά πανηγυράκι της Eurovision το αναγαγαμε σε θέμα αισθητικής το βατερλώ της δημόσιας τηλεόρασης είναι κατ'εμέ δεδομένο. Όπως δεδομένη είναι και η κακοδιαχείρηση των πώρων όλα τα χρόνια που υπάρχει τηλεόραση. Όπως φυσικά συμβαίνει και με την παρούσα διοίκηση. Το γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να τελειώσει είναι ένα θέμα υπερβολικά μεγάλο για να το καλύψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ
    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΠ .
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΛΑΣΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .ΘΑΛΕΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΙΟ ΣΑΦΗΣ ΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΣΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΠ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΤΑΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ .ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για το ερώτημα του τελευταίου φίλου. Ναι μεν δεν μου ζητούν τα τοπικά κανάλια να μιλήσω σ΄αυτά, αλλά ομολογώ ότι και εγώ απεχθάνομαι τη διαδικασία αυτή. Προτιμώ το γραπτό λόγο, που μπορεί να οδηγήσει σε διάλογο αντί μονόλογο εντυπωσιαμσού. Απόδειξη, όλα τα παραπάνω σχόλια στην ανάρτησή μου για την Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο, όπου οι αρχικά διαμετρικά αντίθετες απόψεις που εμπεριείχαν και χαρακτηρισμούς σε βάρος των απόψεών μου, οδηγήθηκαν, μέσω του καλόπιστου διαλόγου σε μια ωραία αντιπαράθεση απόψεων , μέσω των οποίων και εγώ και οι συνσχολιαστές μου, πιστεύω, προβληματιστήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ανώνυμο

    ΟΚ. Ήσσονος σημασία η αντιπαράθεση και δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή