Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Τί νερό πίνουμε;

Σήμερα το πρωί ήπια τον καφέ μου στην πλατεία και μαζί ήλθε και ένα ποτήρι νερό από τη βρύση.
Στην υπεραγορά που πήγα να ψωνίσω οι συμπολίτες μας γέμιζαν τα καλάθια με δωδεκάδες εμφιαλωμένα νερά.
Σχεδόν όλοι στο Ναύπλιο πίνουν εμφιαλωμένο νερό.
Εγώ πίνω νερό από το δίκτυο για τους εξής λόγους:
Δεν γνωρίζω την κατάσταση στην οποία έχουν αποθηκευθεί τα εμφιαλωμένα πριν διατεθούν στην κατανάλωση. Δεν γνωρίζω και τις συνθήκες μεταφοράς τους στις προθήκες των καταστημάτων.
Το νερό της πόλης ελέγχεται καθημερινά και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι είναι νερό απολύτως κατάλληλο για πόσιμο.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν ότι το νερό από τη Λέρνα και το Κεφαλάρι είναι ποιοτικά άριστο, πολύ καλύτερο από τα νερά άλλων πόλεων (και Ευρωπαϊκών) που θεωρούνται πόσιμα.
Γνωρίζω ότι στην περιοχή όπου είναι το σπίτι μου δεν υπάρχουν αμιαντοσωλήνες για τη μεταφορά του νερού.
Βέβαια είναι γνωστό ότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (μεγάλη ανομβρία, έντονες βροχοπτώσεις) το νερό που φθάνει στις βρύσες μας έχει προβλήματα.
Απευθύνομαι λοιπόν στη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ.
Επιτέλους ασκήστε μια σωστή πολιτική ενημέρωσης του πολίτη για την κατάσταση του νερού.
Βγείτε έξω και ενημερώστε τους κατοίκους μαζί με τους επιστήμονες να δώσετε τις εγγυήσεις που πρέπει.
Η πολιτική της ντουντούκας με το "τώρα πίνετε" "αύριο μην πίνετε" "μεθαύριο πίνετε", μόνο κακό κάνει εάν δεν συνδυάζεται με σωστές ανακοινώσεις - ενημερώσεις που να εδράζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Επιτέλους οργανώστε ένα σωστό σύστημα ενημέρωσης των πολιτών για την ποιότητα του νερού.
Ενημερώστε μας επιτέλους για το εάν υπάρχουν αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης. Εάν δεν υπάρχουν πέστε το για να είναι σίγουροι οι πολίτες για το νερό που πίνουν. Εάν υπάρχουν ενημερώστε σε ποιά σημεία της πόλης υπάρχουν και ας παλέψουμε, έστω και σήμερα και μετά τις θριαμβολογίες, για την αντικατάσταση του δικτύου. Σε τελευταία ανάλυση τί θέλετε να κάνει μια δημοτική παράταξη για το θέμα αυτό; Να πάρουμε αξίνες και να αρχίσουμε να σκάβουμε τους δρόμους για να δούμε εάν υπάρχουν αμιαντοσωλήνες για να ενημερώσουμε εμείς; Αναλάβατε τις ευθύνες σας. Δώστε απαντήσεις. Και παραταξιακά να το δείτε καλύτερα θα είναι για εσάς, παρά να σιωπάτε. Δεν το αντιλαμβάνεσθε ότι κάποια στιγμή θα επαναστατήσουν σε βάρος σας οι δημότες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου