Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Η βραδιά των Μουσείων. Πολλά εύγε και μία ντροπή

Η ωραιότερη βραδιά στην ωραιότερη πόλη της Ελλάδας.
Βραδιά των μουσείων σήμερα στο Ναύπλιο. Τα μουσεία και οι αίθουσες τέχνης παρέμειναν μέχρι τα μεσάνυχτα ανοιχτά με εκδηλώσεις, ζωντανή μουσική, καλό κρασί.
Η πόλη στα περασμένα μεγαλεία της.
Και μια σκέτη παραφωνία: Το Πολεμικό Μουσείο. Ντροπή είναι μια επιεικής έκφραση γι΄αυτούς του μαύρους και άραχλους, τους ταπεινούς, που κράτησαν το μουσείο τους κλειστό και σκοτεινό στην ωραιότερη βραδιά στην ωραιότερη πόλη.
Και να σκεφθεί κανείς ότι τόσο καιρό μας δουλεύουν κανονικό με το παραμύθι ότι το Μουσείο τους στεγάζεται στο κτήριο της Πρώτης Σχολής Ευελπίδων, πράγμα που δεν ισχύει.
Και κάτι ακόμα, όμορφο δεν θάταν το Πολεμικό Μουσείο να μετονομασθεί σε Μουσείο της Ελευθερίας των Ελλήνων και της Ειρήνης.
Γιατί άραγε συμμετείχαν στις μάχες οι πρόγονοί μας; Για το πόλεμο ή για την ελευθερία μας; Ας αφήσουμε τον όρο του πολέμου στους άλλους. Εμείς αγωνιστήκαμε και πήραμε τα όπλα μόνο και μόνο για την πρόοδό μας, τον πολιτισμό μας, τη θρησκεία μας και για να επικρατήσει η ειρήνη. Ας τιμήμουμε λοιπόν τους πραγματικούς σπουδαίους αγώνες που ένακαν οι πριν από εμάς με τη σωστή έκφραση. Μουσείο λοιπόν ειρήνης και ελευθερίας των Ελλήνων. Οχι Μουσείο πολέμου κλειστό την όμορφη βραδιά της νύχτας των μουσείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου