Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Η βραδιά των Μουσείων. Δεύτερο σχόλιο

Η ομορφότερη βραδιά στην ωραιότερη πόλη.
Η βραδιά των μουσείων στην πόλη μας.
Ο πολιτισμός στην πόλη μας ξανά μετά από καιρό στην πρώτη θέση, εκεί που του πρέπει.
Οι ταγοί όμως δεν έχουν καταλάβει τίποτα.
Δεν μπόρεσα να διακρίνω να είναι παρόντες στην ομορφότερη βραδιά στην ωραιότερη πόλη, ούτε τους Βουλευτές του Νομού, ούτε το Νομάρχη, ούτε το Δήμαρχό μας.
Δεν διέκρινα και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μείζοντος μειοψηφίας. Τον μόνο που είδα ήταν το δημοτικό σύμβουλο και Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝ Χελιώτη και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τσούρνο. Κανέναν άλλο. Μπορεί να κάνω λάθος και νάταν και κάποιος άλλος που δεν τον είδα. Αν πράγματι ήταν παρών στην ομορφότερη βραδιά και κάποιος άλλος του ζητώ συγνώμη που δεν τον αναφέρω.
Οι άνθρωποι όμως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Είναι απόντες πλην φωτεινών εξαιρέσεων από τα σημαντικά.
Αραγε τον Ρουβά θα τον παρακολουθήσουν μεθαύριο;
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν ορίζεται δημοτικό συμβούλιο τις μέρες που έχει Champions League ή όταν παίζει ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός.
Αυτό δεν το χάνουν με τίποτα.
Από την άλλη είδα σχεδόν το σύνολο των στελεχών της άλλης πρότασης. Σχεδόν όλοι της άλλης πρότασης ήσαν στη γιορτή του Πολιτισμού και μαζί μας ένας από την πλειοψηφία.
Οι άνθρωποι δεν πρέπει να γνωρίζουν ποία πόλη διοικούν. Είναι απόντες από τη μεγάλη εορτή του πολιτισμού, όμως είναι πρόθυμοι να πληρώνουμε χιλιάδες ΕΥΡΩ για καρναβάλια και για "πλάσματα".
Και κάτι ακόμα.
Αυτοί οι "σταλινικοί" που θέλουν να φτιάχνουν ανά τετραετία δημοτικό "αγωνιστικό" συνδυασμό για να διοικήσουν την πόλη μας που είναι; Θα συμμετάσχουν στα δρώμενα μόνον εφόσον εφορμήσουν τα σοβιέτ και καταλάβουν τα μουσεία μας;

2 σχόλια:

  1. πραγματι το θεαμα το οπτικο και ακουστικο ηταν μοναδικο,αραγε δεν θα μπορουσε να γινετε αυτο και εκτος της συγκεκριμενης εορτης των μουσειων με διαφορα δρωμενα, σε διαφορα σοκκακια του ναυπλιου. συγγνωμη που δεν ψηφιζουν οι επισκεπτες και τους εχουμε μονο για να μας τα ακουμπανε για αυτα που εφτιαξαν πριν απο εμας καποιοι αλλοι για μας.υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις βεβαιως βεβαιως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σοκάκια της παλιάς πόλης δεν νομίζω να χρειάζονται δρώμενα, ξήλωμα αυτόφωτων ταμπελών και τεντών χρειάζονται που - παράνομα - όλο και πληθαίνουν τελευταίως. Κάποιος που να έχει το σθένος να το κάνει υπάρχει εδώ γύρω? Η θα μας πούνε πάλι να κάνουμε επώνυμη καταγγελία? Για ευνόητους λόγους επιθυμώ να παραμείνω ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή