Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Φρούτα στα σχολεία

Θα αφήσω την αλφαβήτα και θα επιχειρήσω εκ νέου να απευθυνθώ στο νέο δήμαρχο, που ναι μεν  δείχνει όρεξη για δουλειά, αλλά που έχει, κατά τη γνώμη μου, αντιληφθεί ότι πολύ δύσκολα θα περπατήσουν τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ναυπλιέων με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό που τον περιστοιχίζει.
Κατανοητή είναι λοιπόν από πρώτη ματιά είναι η απόφασή του να ζητήσει την υποβολή βιογραφικών από νομικούς για πρόσληψη συμβούλου του.
Αυτή η ιστορία με τους συμβούλους είναι μια αμαρτωλή κατάσταση που επικρατεί σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επειδή οι διοικούντες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αφού τις περισσότερες φορές οι πολίτες επιλέγουν όχι τους πιο ικανούς και τους γνώστες των πραγμάτων, αλλά τους καταφερτζήδες των υπόγειων πολιτικών διαδρομών, έχουν θεσπίσει το θεσμό των ειδικών συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων.
Στο Δήμο Ναυπλιέων ο προηγούμενος δήμαρχος είχε προσλάβει πέντε συμβούλους, χωρίς ποτέ να αντιληφθούν οι πολίτες ποια ακριβώς η σκοπιμότητα του να πληρώνονται και ποιες οι αρμοδιότητές τους. Μόνον ο ένας από τους πέντε συμβούλους ανακοίνωσε μετά τη λήξη της συνεργασίας του, ποια θέματα ανέλαβε, χωρίς όμως να μας πει εάν τα έφερε σε πέρας ή προχώρησε έστω και λίγο κάποια δημοτική υπόθεση.
Η προθεσμία που έδωσε ο δήμαρχος για την υποβολή δικαιολογητικών εκ μέρους των νομικών έληξε. Ο αιρετικός αποφάσισε να θίξει το θέμα μετά την λήξη της προθεσμίας. Πραγματικά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ για ποιο λόγο θα πρέπει οι δημότες και οι κάτοικοι του Ναυπλίου να πληρώνουν έναν σύμβουλο του δημάρχου για νομικές γνωμοδοτήσεις (όχι για παράσταση σε δικαστήρια).
Επειδή η αδυναμία των αιρετών που συναπαρτίζουν την πλειοψηφούσα ομάδα στο Δήμο είναι προφανής, είναι ανάγκη να υπάρξει τεχνική βοήθεια σε πολύ κρίσιμα θέματα (όχι σε νομικές γνωμοδοτήσεις) για την επίλυση προβλημάτων.
Σήμερα μέσω ΕΣΠΑ μπορούν να ζητηθούν χρήματα για έργα. Αρκεί να υπάρχουν έτοιμοι και πλήρεις φάκελοι για υποβολή. Και στο πεδίο αυτό πάσχει ο Δήμος Ναυπλιέων. Εδώ λοιπόν υπάρχει ανάγκη για βοήθεια στο πολιτικά ανίκανο πολιτικό προσωπικό.
Οι διέξοδοι υπάρχουν. Αρκεί να ψάχνεις και να γνωρίζεις.
Θα σας πω λοιπόν ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έμεινε από τη χώρα μας αναξιοποίητο με μηδενική απορρόφηση τον τελευταίο χρόνο, όπως το ανέδειξε ο ευρωβουλευτής των οικολόγων-πράσινων Νίκος Χρυσόγελος.
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"
Η επάρατη Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αυτό ώστε να αγοράζονται πιστοποιημένα φρέσκα φρούτα και να διατίθενται στα σχολεία. Ουδείς στην Ελλάδα ενδιαφέρθηκε. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για το Δήμαρχο μιας περιοχής με πορτοκάλια και βερίκοκα, που μένουν αδιάθετα πάνω στα δέντρα. Ας συζητήσει με το Δήμαρχο Νάουσας, όπου παράγονται ροδάκινα και με το Δήμαρχο Ζαγοράς, όπου παράγονται μήλα για να γίνουν ενέργειες για την απορρόφηση των κονδυλίων.
Και τα παιδιά θα τραφούν σωστά με φρέσκα φρούτα και θα υπάρξει απορρόφηση μεγάλου μέρους της αγροτικής παραγωγής και η Ελληνική Οικονομία γενικότερα θα ενισχυθεί.
Συμβούλους που θα σου κάνουν τέτοιες προτάσεις χρειάζεσαι Δήμαρχε. Και ίσως θα μπορούν να αναλάβουν ταυτόχρονα και τις νομικές γνωμοδοτήσεις με τα ίδια χρήματα.
Επέλεξε λοιπόν τους ανθρώπους που θα σε πλαισιώσουν με αξιοκρατικά κριτήρια, ώστε να καλυφθούν οι αδυναμίες των αιρετών συντρόφων σου.

1 σχόλιο:

  1. Η πρόσκληση ¨Φρούτα στα σχολεία¨" άνοιξε κάποια στιγμή και ανακλήθηκε σε λίγες ημέρες άγνωστο γιατί. Υπήρχε και περυσι αλλά δεν αξιοποιήθηκε.
    Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση.
    Όσο για τουσ παιδικούς η λειτουργία με την ΕΕΤΑΑ είναι ψιλοπροβληματική με καθυστερήσεισ κλπ κλπ. Το καλύτερο είναι η ισορροπία. Έχεις κάποιους που τους πληρώνεισ και κάποιους επιδοτούμενους . Αυτό έγινε φέτος.
    Εντάχθηκαν 2 σταθμοί και άλλοι τρεις λειτουργούν με το Δήμο.
    Αν σε ενδιαφέρει εντάχθηκε και η πρόταση της 30/5/2012 για "Σταθμούς δανειστικών ποδηλάτων" Πράσινο ταμείο 200.000 ευρώ.

    Βαριέμαι να υπογράφω φαντάζεσαι ποιος είμαι αυτός με τον οποίο δεν συμπάσχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή