Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αρχαιολογικός χώρος Ασίνης

Μία ωραία εκδήλωση έγινε σήμερα στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης.
Η Αρχαιολογική Υπηρεσία παρουσίασε την εγκριθείσα μελέτη για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου.
Παρόντες οι επίσημοι. Τους είδα να φορούν τα καλά τους και να κάνουν δηλώσεις στα κανάλια. Ο βουλευτής Ανδριανός έστειλε επιστολή για να χαιρετίσει την εκδήλωση.
Πρωταγωνιστές για την έγκριση του έργου και την ένταξή του στα Ευρωπαϊκά προγράμματα ήσαν αναμφίβολα οι άνθρωποι της Δ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Σ΄αυτούς ανήκουν τα συγχαρητήρια.
 Ο βουλευτής Ανδριανός αμφιβάλλω αν γνώριζε οτιδήποτε για η μελέτη, αμφιβάλλω αν έχει επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο, βρήκε όμως την ευκαιρία και έκανε  το κάτι τις του.
Επειδή τίποτα σχετικό δεν ακούσθηκε στην εκδήλωση θα πληροφορήσω για όσους δεν γνωρίζουν και θα υπενθυμίσω σε όσους γνωρίζουν, αλλά προτιμούν να σιωπούν το εξής.
Το έργο δεν θα είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αν δεν υπήρχε η άλλη πρόταση. ΄Η για να πω τα πράγματα με το όνομά τους: Αν δεν υπήρχε ο Μπάμπης να κινητοποιήσει τρεις τέσσερες ανθρώπους της παράταξης για να αναδείξουν το θέμα.
Υπήρχε εγκεκριμένη από το ΚΑΣ μελέτη και ουδείς αρμόδιος είχε συγκινηθεί γι΄αυτό. Ούτε ο βουλευτής Ανδριανός, που μας έστειλε τους χαιρετισμούς του, ούτε ο βουλευτής Μανιάτης που μας αγνόησε, ούτε ο τότε Δήμαρχος Ασίνης Μπούκουρης, που δεν εμφανίσθηκε στην εκδήλωση, ούτε ο τέως Δήμαρχος Ναυπλιέων και υποψήφιος βουλευτής Αναγνωσταράς, που δεν εμφανίσθηκε στην εκδήλωση, ούτε ο νυν Δήμαρχος Κωστούρος, ούτε  το Τοπικό Συμβούλιο Τολού ούτε και κανένας άλλος.
Η άλλη πρόταση  έβαλε το θέμα. Το έθεσε στο Σύλλογο Ξενοδόχων Τολού, που  προς τιμήν του ευαισθητοποιήθηκε και πίεσε για να προχωρήσει το έργο, το έθεσε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, που και αυτός έκανε τις ενέργειές του. Το έθεσε σε ιδιαίτερη συνάντηση  με τον Αντιπεριφερειάρχη. Έκανε  αίτηση για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Αρθρογράφησε στον τοπικό τύπο. Νάστε βέβαιοι ότι η σημερινή εκδήλωση δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η άλλη πρόταση να κινητοποιηθεί και να κινητοποιήσει. Και δεν θα γινόταν η εκδήλωση, διότι έργο δεν θα υπήρχε, μόνο μια εγκεκριμένη μελέτη και τίποτα παραπάνω.
Και κάτι ακόμα. Η Δημοτική Αρχή για να έχει δικαίωμα να πει το οτιδήποτε για το έργο θα πρέπει πρώτα να προωθήσει τη μελέτη που υπάρχει για τον περιβάλλοντα  χώρο της δικιάς της ευθύνης. Μελέτη που έχει μπει στα ντουλάπια και σκονίζεται. Ήδη  θα είχε ξεχασθεί από όλους αν δεν υπήρχαν οι συγκεκριμένοι πολίτες μέλη της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης. Αν επιζητούμε αναβάθμιση του όλου χώρου δεν πρέπει να παραμένουμε σε πλήρη αδράνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου