Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

HELIOS

Μέσα στην παντελή Πασοκική αχρηστίλα και την έλλειψη πλέον κάθε Πασοκικού οράματος για το μέλλον, ο Υφυπουργός παλεύει με τα ενεργειακά.
Τον λυπάμαι, διότι είναι μέλος ενός κόμματος που δεν μπορεί και δεν σκέφτεται για το μέλλον. Ο Υφυπουργός ό,τι κάνει το κάνει από μόνος του, σαν την καλαμιά στον κάμπο.
Τελευταία ζήτησε από τους Δήμους να του υποδείξουν μεγάλες εκτάσεις τους για το ηλιακό πρόγραμμα HELIOS.
Κάποιοι εθνικίσταροι και παλαβοί αριστεροί αντιδρούν και με αυτό ακόμα, διότι πίσω από το πρόγραμμα είναι οι Γερμανοί.
Ρε τον άμοιρο τον υφυπουργό.
Όμως   κάποιοι κάποτε πρέπει να αντιληφθούν ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είναι ακόμα πολύ πιο ακριβές από τις συμβατικές, αν αφαιρέσουμε το κόστος στο περιβάλλον. Και λόγω του κόστους αυτού έχει δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για να επιδοτήσει με αρκετά χρήματα την κατασκευή και λειτουργία των ΑΠΕ, ώστε να μπορούν να ανταγωνισθούν τις ρυπογόνες μονάδες.
Δυστυχώς , λόγω της τεράστιας έλλειψης ρευστότητας στο σύστημα, ο μηχανισμός στήριξης των ΑΠΕ βρίσκεται σήμερα σε οριακό σημείο.  Πρακτικά πλέον  δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση πολλών ακόμα μονάδων αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Νομίζω ότι πρέπει κάποτε να αποφασίσουμε τί θέλουμε και πού πάμε. Όμως οι Πασόκοι είναι άχρηστοι και ο Υφυπουργός χαμένος, μεταξύ της έλλειψης πολιτικών, συμφερόντων, Γερμανών και παλαβών κινηματιών.
Εγώ θα εκφράσω το περίγραμμα των απόψεών μου.
Θα πρέπει να δοθεί η προτεραιότητα στην ενίσχυση των μικρών μονάδων (ηλιακές μονάδες στις στέγες των σπιτιών, προγράμματα για αγρότες, πολύ μικρές μονάδες) έτσι ώστε τα οφέλη να διαχυθούν σε  πιο ευρεία κοινωνικά στρώματα και όχι μόνον στους μεγάλους εργολαβικούς καρχαρίες.
Θα πρέπει να προωθηθούν τα προγράμματα που σχεδιάζει η ΔΕΗ για τεράστια ηλιακά πάρκα και αφού αποφασισθεί ότι η ΔΕΗ θα μείνει υπό κρατικό έλεγχο.
Και τέλος αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να παραχωρηθούν εκτάσεις στους Γερμανούς, η επιδότηση των οποίων δεν θα γίνει με τα ανύπαρκτα Ελληνικά χρήματα, αλλά με Γερμανικούς πόρους. Έτσι θα μπορέσει το ντόπιο σύστημα επιδοτήσεων να ανταπεξέλθει και να δοθούν χρήματα για τις επενδύσεις της ΔΕΗ και των πολλών πολύ μικρών παραγωγών, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει χωρίς κόστος να επωφεληθεί από το Γερμανικό πρόγραμμα λόγω των τελών που θα επιβληθούν.
Τί να κάνουμε; Ζούμε σε έναν διεθνοποιημένο κόσμο και κάθε ένας θα πρέπει να εκμεταλλευθεί τα πλεονεκτήματά του. Δεν είναι δυνατόν επ΄άπειρον να αγοράζουμε τις Μερσεντές και ταυτόχρονα να αρνούμαστε να πουλήσουμε τον ήλιο, που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν μας ανήκει κιόλας.
Και να σας πω και το άλλο. Σιχαίνομαι τις αριστεροεθνικιστικές κορώνες για τις εκτασούλες μας που θα παραχωρηθούν στους νεοναζί. Δεν ομιλώ και δεν συζητώ για γη υψηλής γεωργικής απόδοσης. Αλλά μια πλαγιά βουνού που δεν μας αποδίδει τίποτα θα μας κακόπεφτε να την εκμεταλλευθούμε; Και ας μην μιλούν για το χώμα το Ελληνικό, αυτοί που αγνοούν την ύπαρξη των εγκαταλελειμμένων δημοτικών εκτάσεων  κατάλληλων κατά τα άλλα  για την κατασκευή ηλιακών πάρκων.
Τελικά όμως κ. Υφυπουργέ, που αγωνίζεστε χωρίς κανένα κεντρικό σχεδιασμό, τί λέτε;
Θα είσασταν διατεθειμένος να δώσετε βαρύνουσα προσοχή και να προωθήσετε ένα μεγάλο έργο μέσω του προγράμματος HELIOS σε δημοτική έκταση στο Νομό στον οποίο εκλέγεσθε;
Αφήστε ένα σχόλιο για να δείξετε τη διάθεσή σας και επανέρχομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου