Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πού πήγαν τα εκατομμύρια;

Ήταν η εποχή της ευκολίας για το κατεστημένο πολιτικό-κομματικό προσωπικό.
Κάθε χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφιζε τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος Κοντολέων. Τα ποσά έφθαναν να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ για μια μικρή πόλη.
Ένα αρκετά μεγάλο μέρος από τα ποσά που εισέπραττε ο Δήμος από μερίσματα, πήγαινε κατευθείαν στο δημοτικό ταμείο και με αυτό γινόντουσαν προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού, υποτίθεται για τη συντήρηση των κήπων. (Αραγε τώρα που δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτά δεν συντηρούνται οι κήποι;) Μάταια κάποιοι "γραφικοί" φώναζαν, ότι αντί να εξανεμίζονται τα χρήματα, θα πρέπει να δούμε την ανασύσταση ενός σοβαρού φυτώριου, για να μειώσουμε τις  πραγματικά υπέρογκες δαπάνες για αγορά φυτών από ιδιώτες. Ουδείς άκουγε. Μάταια κάποιοι "γραφικοί" φώναζαν, για την κατασκευή ενός δευτερεύοντος δικτύου ποτίσματος των κήπων με νερό Αναβάλου, για να πάψουμε να ποτίζουμε με πόσιμο νερό, τη στιγμή που τα διπλανά χωριά διψούσαν. Ουδείς άκουγε.
Ενα επίσης μεγάλο μέρος των ουρανοκατέβατων για τη δημοτική πλειοψηφία εσόδων, πήγαινε σε δεκάδες μικροέργα. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών, ανετίθετο με απευθείας αναθέσεις. Ανοιγόντουσαν τρεις προσφορές και πολλές φορές οι εκπτώσεις του πρόχειρου διαγωνισμού ήσαν οι εξής: 1η Προσφορά: Εκπτωση 1%. 2η προσφορά: Εκπτωση 2%. 3η Προσφορά: Εκπτωση 3%. Απόφαση: Κατακυρώνεται σε αυτόν που έδωσε έκπτωση 3%. Πολλές φορές δεν κρατιόντουσαν ούτε τα προσχήματα και ήταν φανερό από τη δομή των προσφορών, από τη γραμματοσειρά, ότι όλα είχαν βγει από τον ίδιο εκτυπωτή. Μάταια κάποιοι "γραφικοί", καταψήφιζαν τους προϋπολογισμούς και επέμεναν, ότι πρέπει με τα χρήματα του κληροδοτήματος να γίνουν σπουδαία έργα, που θα έδιναν μια ώθηση στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Μάταια φώναζαν. Μάταια κάποιος έλεγε, ότι ο προϋπολογισμός με τα έργα που περιλαμβάνει αποτελεί ύβρη προς το πρόσωπο του διαθέτη.
Θυμάται κανείς, τί έχει μείνει στην πόλη με όλα αυτά τα εκατομμύρια, που το γερασμένο δημοτικό πολιτικό προσωπικό διαχειρίσθηκε;
Δεν θυμάται κανείς; Προσπαθήστε.
Θα κάνω και εγώ σε μια προσπάθεια  να είμαι δίκαιος, διότι κάποια έργα πράγματι έγιναν και έχουν μείνει στην πόλη, υπέρ της πόλης.
Το Κέντρο Νεότητας, που σήμερα στεγάζει το Πανεπιστήμιο.
Η τοποθέτηση παρκέ στο κλειστό Γυμναστήριο.
Κόλησα, δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Ευπρόσδεκτες οι όποιες προσθέσεις στον κατάλογο.
Περιμένω και από τον υποψήφιο βουλευτή της δεξιάς που διαχειρίσθηκε τα χρήματα τον αντίλογο. Να μας πει ποιά πραγματικά σπουδαία έργα έγιναν με τα τόσα εκατομμύρια. Για να πείσει ότι δεν ανήκει στο παρελθόν που πρέπει όλοι να ξεπεράσουμε μαυρίζοντάς τους ανθρώπους του χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου