Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Έγκλημα!!!

Ελπίζω με τη σημερινή ανάρτησή μου, που θεωρώ ότι είναι από τις πιο σημαντικές, να κινητοποιήσω τις κοιμώμενες δυνάμεις του τόπου. Ανθρώπους του πνεύματος, προοδευτικούς μηχανικούς, αρχαιολόγους, δημοτικές κινήσεις, συνιστολόγους, αρχιτέκτονες, καθηγητές, προοδευτικούς και ευαίσθητους Αναπλιώτες και επισκέπτες. Δεν ελπίζω βέβαια τίποτα από τη δημοτική αρχή και τους τρεις βουλευτές.
Η αντιδραστική Πασοκική κυβέρνηση, την ώρα που όλοι μα όλοι συζητούσαν τα καραγκιοζιλίκια των διαπραγματεύσεων για τον ορισμό του νέου πρωθυπουργού, την ίδια ακριβώς ώρα που οι Πασόκοι διαμαρτυρόντουσαν για την επιλογή Πετσάλνικου, περνούσε από το Κοινοβούλιο ένα ανοσιούργημα σε βάρος της πόλης μας και σε βάρος των λίγων παραδοσιακών οικισμών της χώρας.
Έγκλημα!!! Τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται μέσα σε κηρυγμένους παραδοσιακούς οικισμούς, θα μπορούν πλέον και αυτά να νομιμοποιηθούν!! Ο κάθε κερατάς, το κάθε λαμόγιο, που έχει φτιάξει αυθαίρετα, που έχει πανωσηκώσει παράνομους ορόφους, που έχει κτίσει παραπάνω απ΄ότι δικαιούται θα μπορεί, πληρώνοντας κάτι ολίγα, να νομιμοποιήσει το τερατούργημά του. Δεν θα έχει καμία σημασία αν θα είναι ένα κτίσμα που θα ασχημαίνει και θα προσβάλλει την πόλη, καμία σημασία αν είναι ένα απαίσιο κτήριο με αλουμίνια, τζαμαρίες και γυάλινες επιφάνειες, όλα θα μπορούν να νομιμοποιηθούν προς χάρη του αυθαίρετου οικιστή και του Υπουργού Σηφουνάκη (υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο είναι ο κ. Μανιάτης).
Ντρέπομαι για την κυβέρνησή μας.
Δεν γνωρίζω εάν θα σωθεί η χώρα από την καταστροφή.
Αυτό που όμως ξέρω είναι ότι η ελπίδα για το σήμερα και το αύριο του Ναυπλίου, είναι το χρώμα του, η ομορφιά του, που παρακινεί και προσκαλεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Η Δεϊλάκη, οι φωτισμένοι  άνθρωποι του παρελθόντος στην πόλη μας αγωνίσθηκαν και μας παρέδωσαν αυτό το εκπληκτικής ομορφιάς οικιστικό σύνολο που όλοι χαιρόμαστε και εξ αιτίας της οποίας η πόλη ευημερούσε και σήμερα τα καταφέρνει και επιζεί.
Εμείς, τελικά τί θα παραδώσουμε στα δικά μας παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου