Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Δικαίωση Αναγνωσταρά και άλλα κουραφέξαλα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Αναγνωσταράς και μιλάει για δικαίωσή του από το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσια Διοίκησης σχετικά με το πρόγραμμα ολοκλήρωσης Αστικής Ανάπλασης της περιοχής Πρόνοια του Δήμου Ναυπλιέων. Η σχετική καταγγελία είχε γίνει από τον κ. Τσούρνο, ο οποίος σήμερα είναι έμμισθος σύμβουλος του κ. Αναγνωσταρά!!!! Σχετικές επίσης καταγγελίες έγιναν και από τον κ. Γραμματικόπουλο, που όταν έγινε η ένταξη στο πρόγραμμα και συμπεριελήφθησαν σ΄αυτό τα διάφορα έργα ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου!!!! Τα περισσότερα δε έργα έγιναν ενώ ήταν ακόμα (ο κ. Γραμματικόπουλος) μέλος της δημοτικής αρχής!!!!
Δεν άκουσα τότε καμία αντίρρηση για τα έργα και τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνει το πρόγραμμα ούτε από τον κ. Τσούρνο, ούτε από τον κ. Αναγνωσταρά. Δεν άκουσα καμία φιλοσοφία και σχέδιο για το τί θέλουμε να κάνουμε και πώς θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Πρόνοια. Η δημοτική αρχή του κ. Αναγνωσταρά, έτρεχε να σκεφθεί έργα και δράσεις για να μπορέσει να απορροφήσει τα τρία εκατομμυριάκια. Και τελικά χωρίς σχέδιο, χωρίς κάποια φαντασία, ενέταξε κάποια έργα, αφού πήρε και κάποιες ιδέες της άλλης πρότασης και τις χρησιμοποίησε κατ΄αποσπασματικό τρόπο.
Και έτσι εκτελέσθηκαν κάποια έργα. Κάποια από αυτά είναι χρήσιμα, κάποια έμειναν στη μέση και κάποια, αφού έγιναν, πετάχτηκαν κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Έτσι έπεσαν πολλά χρήματα στην Πρόνοια και παρ΄όλα αυτά η εργατοσυνοικία αυτή παρέμεινε υποβαθμισμένη. Για ποιό λόγο; Απλό. Οι άνθρωποι είναι πολιτικά άχρηστοι. Είναι πολιτικά ανίκανοι να διαχειρισθούν τα πολλά χρήματα. Χρήματα που τους ήλθαν από τον ουρανό για την αναβάθμιση  μιας συνοικίας.
Ο κ. Τσούρνος διέκρινε ατασθαλίες. Έκανε όμως λάθος. Το θέμα δεν ήταν αν έγιναν τα έργα, αν πιστοποιήθηκε η εκτέλεσή τους, αν εκδόθηκαν τα τιμολόγια και τα παραστατικά. Το θέμα δεν ήταν εάν χρήματα εκλάπησαν. Το σοβαρό θέμα ήταν ότι τα χρήματα αυτά σπαταλήθηκαν χωρίς πρόγραμμα και χωρίς λογική.
Τότε μόνον η άλλη πρόταση από όλες τις παρατάξεις είχε καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της Πρόνοιας με συγκεκριμένη λογική. Για να γίνει η Πρόνοια μία συνοικία φιλική στον κάτοικο, να αναδειχθεί η σπουδαία ιστορία της, να αναβαθμισθεί πολιτιστικά και να  εισέλθει στον τουριστικό χάρτη και να γίνει ελκυστική στον επισκέπτη, οπότε και η εμπορική και τουριστική της κίνηση θα αυξανόταν και οι αξίες γης θα καλυτέρευαν. Αυτή ήταν η λογική και το όραμα της μικρής άλλης πρότασης και πάνω σ΄αυτή βασίσαμε την πρότασή μας για να διανοιχτεί ο προβλεπόμενος από το σχέδιο πόλης περιφερειακός πεζόδρομος στις υπώρειες του Παλαμηδιού, να δημιουργηθεί μουσείο φωτογραφίας για την προσέλκυση επισκεπτών, να  αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι της Πρόνοιας (όπως το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο, που θα μπορούσε να γίνει επισκέψιμο) , να δημιουργηθεί ειδικό DVD με την ιστορία και τις ομορφιές της Πρόνοιας για να μπορεί να μοιράζεται στους επισκέπτες.
Αντί γι΄αυτά δόθηκε προτεραιότητα στην ευκολία της κατασκευής πεζοδρομίων. Εύκολα  έργα, αγαπητά στους εργολάβους.
Ο πεζόδρομος κατασκευάσθηκε κατά ένα μικρό μέρος μόνον. Δαπανήθηκαν χρήματα και το όμορφο έργο έστω και αυτό το μικρό του μέρος δεν είναι λειτουργικό και ουδείς επισκέπτης το χρησιμοποιεί. Το DVD έγινε και πετάχτηκε στις αποθήκες και είναι σήμερα ξεχασμένο. Δεν έγινε τίποτα απολύτως για τον πολιτισμό και τη δημιουργία χώρων ενδιαφέροντος για την προσέλκυση επισκεπτών.
Ουσιαστικά τα χρήματα πετάχτηκαν και σπαταλήθηκαν, χωρίς να αναβαθμισθεί η Πρόνοια.
Και σήμερα η δημοτική αρχή μας μιλάει για δικαίωση, επειδή τα χαρτιά και τα τιμολόγια ήταν εντάξει.
Γι΄αυτά πρέπει αγαπητοί μου φίλοι να αγανακτούμε. Αυτά πρέπει να αλλάξουμε.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;ΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΑΤΕ;20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ;ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ.ΤΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ.ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΣΤΕΝΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4%CE%913%CE%97%CE%A9%CE%9A%CE%A6-9

    Diavaste diavgeia... O Tsournos tous eixe kai tous dyo symvoulous, twra anapoda... exoun bleksei ta boutia tous... afou diorisan olo tous to soi, kanoun taxa oti tsakwnontai... einai kai syggeneis kai koubaroi oloi metaksy tous...xixixixixi...afta einai... Tsournistan se olo tou to megaleio!!! Mono me elegxo pothen esxes kai katathesewn sto ekswteriko ginetai pragmatikos elegxos... Ola eis varos twn anypopsiastwn Anapliwtwn...

    Oso gia ton prohgoumeno anwnymo... e ti na kanoume... symathites ap' to skoleio einai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή