Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ψηφιακή ξενάγηση

Πριν από ένα χρόνο και πριν από την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, υπέβαλα και την παραίτησή μου από τος Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης  Ναυπλίου (Δ.Ε.Π.Α.Ν.).
Πρόθεσή μου ήταν να ξεκινήσει ένας διάλογος σχετικά με το τέλμα στο οποίο είχαν περιέλθει τα πολιτιστικά πράγματα του Ναυπλίου.
Τότε έκανα ένα σοβαρό σφάλμα. Αντί να επιμείνω στην ουσία και το λόγο της παραίτησής μου, που δεν ήταν κανένας άλλος παρά η αγωνία μου για το ότι η δημοτική αρχή είχε βάλει το θέμα του πολιτισμού σε δεύτερη μοίρα, αντί λοιπόν να κάνω αυτό μπήκα σε μια διελκυστίνδα με τον τότε Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝ, που ουσιαστικά ήταν ο μόνος άνθρωπος από τη δημοτική αρχή που είχε ένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα θέματα του πολιτισμού.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν ήταν ο Πρόεδρος, αλλά οι πολιτικές που εκπορευόντουσαν από τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος έδινε προτεραιότητες σε ασφαλτοστρώσεις με δανεικά και στην κατασκευή πεζοδρομίων.
Σήμερα ένα χρόνο μετά ο πολιτιστικός κατήφορος στην πόλη μας και στην περιοχή δεν λέει να σταματήσει.
Έγραφα τότε στην επιστολή της παραίτησής μου μεταξύ των άλλων.
"Το πρόγραμμα της ψηφιακής ξενάγησης, ένα από τα πρωτοπόρα στην Ελλάδα προγράμματα, που θα μπορούσε να δώσει μια τεράστια ώθηση στον πολιτισμό και τον τουρισμό της περιοχής μας και να προσφέρει εργασία σε άνεργους νέους, ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε." Σήμερα απ΄ότι μαθαίνω τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Οι χάρτες του Ναυπλίου που είχαν ειδικά σχεδιασθεί για το πρόγραμμα ψηφιακής ξενάγησης είναι πεταμένοι. Τα μηχανήματα έχουν χαλάσει διότι ουδείς φρόντισε να τα συντηρεί. Τα δύο περίπτερα που είχαν τοποθετηθεί σε πλατείες της πόλης, έχουν καταντήσει ψηφιακά σκουπίδια.
Μαθαίνω επίσης ότι όταν τέθηκε το θέμα σε συνεδρίαση της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου, από την άλλη πρόταση,  ακούσθηκε από "ειδικό", ΄το εξωφρενικό ότι τα μηχανήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την ύπαρξη των περιπτέρων!!! Απ΄ότι καταλαβαίνω "ο ειδικός" θεωρεί ότι τα περίπτερα αποτελούν ένα είδος πομπών, που εκπέμπουν κάποιο σήμα προς τα μηχανήματα της ψηφιακής ξενάγησης !!!!
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της ψηφιακής ξενάγησης κόστισε στους δημότες και στους φορολογούμενους ένα σεβαστό ποσό. Ουδείς έχει το δικαίωμα να  απαξιώνει τη δράση. Ουδείς έχει το δικαίωμα να  εκφράζει ανεύθυνες απόψεις.
Εάν δεν  εμπιστεύονται την άλλη πρόταση, τουλάχιστον ας κάνουν το εξής απλό. Ας προστρέξουν στις γνώσεις και στο ενδιαφέρον του τέως προέδρου της ΔΕΠΑΝ. Ας δουν τις μπορούν να κάνουν με τους χάρτες. Ας προχωρήσουν στην επισκευή των μηχανημάτων. Ας προσθέσουν και άλλες γλώσσες (π.χ. Ρώσικα) στο σύστημα. Ας μιλήσουν οι "ειδικοί" υπεύθυνα. Το σύστημα ακόμα και χωρίς τα περίπτερα, μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει, μέσω των ξενοδοχείων της πόλης. Ας δούμε πώς μπορεί η ψηφιακή ξενάγηση να λειτουργήσει σε συνδυασμό και με την κρουαζιέρα. Τουλάχιστον ας διαφημίσουμε και ας προβάλλουμε τον ιστότοπο της ψηφιακής ξενάγησης, που περιέχει όλες τις πληροφορίες. Ας δώσουμε ένα τέλος στην απαξίωση της ψηφιακής ξενάγησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου