Μόνος ολομόναχος
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Οι Ελληναράδες

Οι Ελληναράδες, που βλέπουν μόνο τα καλά των Ελλήνων και λίγο πολύ παραβλέπουν τα ελαττώματά μας και την ανατολίτικη προέλευσή μας, έχουν ένα ωραίο επιχείρημα. Ότι στην Ελληνική γλώσσα υπάρχουν λέξεις που δεν μεταφράζονται σε ξένες γλώσσες, όπως το φιλότιμο και η παλικαριά.


Εγώ θα πρόσθετα και μερικές άλλες ακατανόητες για τους ξένους λέξεις και όρους όπως:

Ημιυπαίθριοι

Αυθαίρετα

Πρώτη γενιά αυθαιρέτων

Δεύτερη γενιά αυθαιρέτων και πάει λέγοντας

Γρηγορόσημο

Φακελάκι

Ρουσφέτι

Περαίωση

Αντικειμενική αξία ακινήτων

Νομιμοποίηση ημιυπαιθρίων

Αποπρασινοποίηση

Πωλείται ακίνητο 500 τ.μ. ή όσων και αν είναι πλέον ή έλατον

Απαγορεύεται η κατάτμηση οικοπέδου, αλλά επιτρέπεται η κάθετη δόμηση.

Θα επιχειρήσω να μεταφράσω στα Αγγλικά

Ημιυπαίθριοι semi open places in a building

Αυθαίρετα Illegal houses

Πρώτη γενιά αυθαιρέτων First generation of illegal houses

Δεύτερη γενιά αυθαιρέτων Second generation of illegal houses

Γρηγορόσημο Fast stamp

Φακελάκι Small envelope

Ρουσφέτι favor

Ρουσφετολογία favoritism

Περαίωση Ending


Αντικειμενική αξία ακινήτων Objective value of real estate properties

Νομιμοποίηση ημιυπαιθρίων Legalization of semi open places in a building

Αποπρασινοποίηση Stop the green

Πωλείται ακίνητο 500 τ.μ. ή όσων και αν είναι πλέον ή έλλαττον The area which is sold is 500 square meters or whatever square meters more or lessΜάλλον οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Για το φιλότιμο κάποια μετάφραση θα βρουν. Για τα άλλα όχι

Και φθάνουμε να συζητάμε τα αυτονόητα. Τα απολύτως αυτονόητα.

Προχωράμε λοιπόν στο legalization of semi open places in a building και συζητάμε, εάν είναι δυνατόν, εάν οι ημιυπαίθριοι θα συμπεριλαμβάνονται στα τετραγωνικά μέτρα βάσει των οποίων θα υπολογίζεται η καταβολή των δημοτικών τελών.

Το ζητούμενο βέβαια είναι ο καθείς να πληρώνει ανάλογα με το πόσο ρυπαίνει. Μέχρι τώρα όμως η πληρωμή των δημοτικών τελών υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου. Και τώρα τί μας λένε. Ότι αυτός που παρανόμησε, αυτός που έκτισε παραπάνω απ΄όσο δικαιούτο, αυτός που τώρα με την καταβολή ενός ποσού νομιμοποιεί την αυθαιρεσία του δεν θα πληρώνει και στο μέλλον. Δηλαδή μας λένε ότι ο νόμιμος θα πληρώνει περισσότερα από τον παράνομο, που του κάναμε τη χάρη και του νομιμοποιήσαμε την παρανομία. Δηλαδή όχι μόνο να τη νομιμοποιήσουμε για όσα έγιναν στο παρελθόν αλλά να παραμείνει ευνοημένος και για το μέλλον.

Και κάτι τελευταίο. Ο νόμος για τις νομιμοποιήσεις των ημιυπαίθριων λέει ότι τα έσοδα θα διατεθούν για ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να μάθουμε πόσα εισπράξαμε στο Δήμο μας και αμέσως μετά τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουμε τα πράσινα αυτά που προβλέπονται από το σχέδιο και που κατά καιρούς αποπρασινοποιούνται. Συμβαίνει δηλαδή αυτό το ακατανόητο για κάθε λογικό πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου