Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Περί Πανναυπλιακού και των άλλων Αναπλιώτικων σωματείων.

Σώθηκε ο Πανναυπλιακός μόλις στην τελευταία αγωνιστική σ΄έναν αγώνα ζωής και θανάτου με την ομάδα του Ακράτητου που ελέω σκουπιδιών βρισκόταν πριν από λίγα χρόνια στην Α΄ Εθνική κατηγορία.
Η επιτυχία τελικά ήταν μεγάλη διότι η ομάδα δεν είχε βοήθεια από κάποιον μεγαλοπαράγοντα, δεν είχε βοήθεια από το Δήμο Ναυπλίου, στηρίχθηκε σε ντόπιο προπονητή, ντόπιους παίκτες. Οικονομικά συνέδραμαν πολλοί φίλαθλοι, με λίγα καθένας, σαν να είμαστε μια ομάδα λαϊκής βάσης. Ομως ο προϋπολογισμός ήταν μικρότερος από τις άλλες ανταγωνιστικές ομάδες του πρωταθλήματος.
Ας δούμε όμως τί γίνεται και στα άλλα ομαδικά αθλήματα.
Στην καλαθόσφαιρα οι ομάδες της πόλης παρά τις αξιόλογες προσπάθειες των διοικήσεών τους, των προπονητών και των παικτών, δεν τα κατάφεραν. Η ομάδα της ΓΕΑ-ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποβιβάσθηκε. Η ομάδα του ΟΙΑΚΑ που είχε φιλοδοξίες να ανέβει κατηγορία δεν τα κατάφερε παρά την αξιολογότατη πορεία που είχε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.
Στην υδατοσφαίριση η ομάδα του Ν.Ο. Ναυπλίου θα αγωνισθεί στην Γ Εθνική κατηγορία.
Στα αθλήματα της πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης δεν γνωρίζω κάποια επιτυχία από Αναπλιώτικη ομάδα.
Σε όλα αυτά η βοήθεια που έχουν τα σωματεία της πόλης μας από το Δήμο Ναυπλίου είναι μηδενική, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου περί οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων που δεν έχει υλοποιηθεί.
Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα με απόλυτα θετικό τρόπο εκφρασθεί για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί κατανομής των χρημάτων που θα δινόντουσαν σαν οικονομική ενίσχυση στα αθλητικά σωματεία.
Σήμερα αναγνωρίζω το λάθος μου και παίρνω πίσω τα όποια θετικά είπα.
Το σημαντικό δεν είναι να παίρνονται αποφασεις στα χαρτιά και να κάνουμε τους καλούς στα σωματεία. Το ορθό και σημαντικό είναι οι αποφάσεις να υλοποιούνται. Χρήματα υπάρχουν και διατίθενται για άλλους σκοπούς. Εφόσον δεν είχαμε πρόθεση να χορηγήσουμε τα χρήματα, διότι οι προτεραιότητες του δήμου είναι άλλες, καλό θα ήταν να μην παίρναμε τη σχετική απόφαση. Καλύτερα να λέμε όχι, παρά να κοροϊδεύουμε.
Ο ομαδικός αθλητισμός στην πόλη μας αξίζει καλύτερης τύχης. Εστω και χωρίς τη βοήθεια του Δήμου.
Ο Πανναυπλιακός, πιστεύω, ότι του χρόνου πρέπει να διεκδικήσει την άνοδό του στην Γ Εθνική.
Το μπάσκετ πρέπει να έχει ομάδα σε Εθνική κατηγορία που να πρωταγωνιστεί.
Η υδατοσφαίριση θα πρέπει να έχει ομάδα τουλάχιστον στην Α2 κατηγορία. Μπορεί και πρέπει.
Οι προσπάθειες μπορούν να ξεκινήσουν από τώρα.
Μετά το 2010 οι ομάδες θα έχουν, μετά την απομάκρυνση των σημερινών διοικούντων την αμέριστη συμπαράσταση της νέας προοδευτικής δημοτικής αρχής.

3 σχόλια:

  1. @ karapб

    Ούτε ένα ευρώ από τα λεφτά των δημοτών στα σωματεία για να πρωταγωνιστούν σε πρωταθλήματα ημιεπαγγελματικά. Ας βάλουν λεφτά ιδιώτες, κι αν δεν έχουν ή δεν θέλουν δεν χάλασε ο κόσμος. Δεν είναι λιγότερο σημαντική πόλη το Ναύπλιο επειδή δεν έχει ποδοσφαιρική ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η Τρίπολη έχει. Και λοιπόν; Έγινε καλύτερη ως πόλη; Η Κόρινθος είχε για δεκαετίες. Ε και;

    Τα λεφτά των δημοτών είναι ανταποδοτικά. Πληρώνω για να έχω ανταποδοτικές υπηρεσίες. Για να μην κρέμεται χαλασμένη η κούνια στην παιδική χαρά της παραλίας. Για να ανάβουν τα φώτα παντού και να κλείνουν γρήγορα οι λακκούβες στους δρόμους, για να τρέχει νερό το καλοκαίρι όλο το 24ωρο. Δεν πληρώνουμε τέλη για να αμείβονται επαγγελματίες αθλητές.

    ΥΓ: Καλά εσύ δεν κατηγορούσες τους Αγγελόπουλους και τους Γιαννακόπουλους ότι πετάνε λεφτά στο μπάσκετ; Τα δικά τους λεφτά ειρήσθω εν παρόδω. Τώρα ζητάς από τον Δήμο να πετάει τα δικά μας λεφτά σε επαγγελματίες αθλητές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί να κάνω δεν είμαι τέλειος. Εχω και τις αντιφάσεις μου. Κάποια κριτήρια που μπορούν να μπουν για τις επιχορηγήσεις είναι αυτές να πηγαίνουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και σε σωματεία που ευνοούν τις υποδομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΕΛΕΡΙΝ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΠ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥΣ (ΝΑΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή