Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Τελειώνω την ενότητα "οικονομικά και προϋπολογισμός του Δήμου"

Ισως θάπρεπε να συνεχίσω ακόμα την ενότητα οικονομικά του Δήμου, προϋπολογισμός, οικονομική κρίση και ύφεση. Ειδικά θάθελα να καταπιαστώ με μια υποενότητα, μάλλον την πιο σημαντιτική που έχει να κάνει με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη ζωή της πόλης και στη συνοχή των κοινωνιών. Και αυτό διότι, πιστεύω, ότι θα περάσουμε σε μιαν εποχή έντονων κοινωνικών αναταραχών με ορατό κίνδυνο συγκρούσεων μεταξύ κοινωνικών ομάδων, τυφλής βίας και ρατσιστικής έξαρσης.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θεωρώ ότι οι παραδοσιακές δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να παίξουν έναν ενεργό ρόλο στο να μην επικρατήσουν τα αντιδραστικά, ρεβανσιστικά και ρατσιστικά στοιχεία που δυστυχώς είναι ορατά εδώ δίπλα μας και που πολλές φορές έχουν και επίσημο ρόλο στα δρώμενα της πόλης. Ολα αυτά γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα με τα μονοδιάστατα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων, που μπορούν πολύ εύκολα να ποδηγετήσουν τις αντιδράσεις του κόσμου σε αντιδραστική κατεύθυνση σε σχέση όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και στην οικονομία.
Τελικά κλείνω το θέμα της οικονομίας εδώ και ξεκινάω αμέσως μετά το θέμα αριστερά και πολιτικές για την πόλη, που ουσιστικά είναι η συνέχεια της προηγούμενης ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου