Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Οι λύσεις που προτείνω για τα οικονομικά του Δήμου

Παραθέτω, όπως σας υποσχέθηκα τις λύσεις που προτείνω.
Κατ΄αρχάς και αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό απ΄όλα: Για να επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου μας πρέπει να υπάρξουν δύο ικανές και αναγκαίες συνθήκες.
ΠΡΩΤΟΝ να απομακρυνθεί η εντελώς ανίκανη να διαχειρισθεί τα προβλήματα τριμελής ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ να ενεργοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της Ναυπλιακής κοινωνίας μέσα από ένα όραμα για την πόλη.
Από εκεί και πέρα σε κάποια επιμέρους, αλλά πολύ σημαντικά θέματα, που έχουν να κάνουν και με τα οικονομικά του Δήμου.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ
1.Είναι απόλυτα αναγκαίο να βρεθεί λύση στο μεγάλο αγκάθι που ονομάζεται ΔΕΥΑΝ. Η επιχείρηση αυτή είναι δυνατόν κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μετά από συντονισμένη προσπάθεια και επιλεκτικές δράσεις να εξυγιανθεί, έτσι ώστε, όχι μόνο δεν θα έχει ανάγκη άλλων δανείων, όχι μόνον θα επιστρέψει τα οφειλόμενα στο Δήμο, αλλά θα προσφέρει και επιπλέον έσοδα. Μόνο από την επίλυση αυτού του «αγκαθιού» το έλλειμμα των δέκα εκατομμύριον ΕΥΡΩ του προϋπολογισμού του Δήμου θα μειωθεί κατά τέσσερα εκατομμύρια. (Το πώς ακριβώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο υπόσχομαι προσεχώς να ανοίξω στο ιστολόγιό μου).
2. Θάλεγα ότι είναι βέβαιος ότι κανείς από τη δημοτική αρχή δεν έχει έστω διαβάσει τα προβλεπόμενα στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Έχεις ιδέες; Έχεις μελέτες; Έχεις ανθρώπους που γνωρίζουν, θέλουν και μπορούν; Παίρνεις χρήμα. Πολύ χρήμα. (Το τί προβλέπει το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και το πώς ακριβώς μπορεί να εντάξει ο Δήμος μας νέα έργα σ΄αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα το οποίο υπόσχομαι προσεχώς να ανοίξω στον ιστότοπό μου).
3. Είναι βέβαιο ότι οι οικονομικά ισχυροί της περιοχής ελάχιστα δίνουν, ενώ πολλά παίρνουν από το Ναύπλιο. Αυτοί που κάνουν πολύ μεγάλους τζίρους, αυτοί που κατέχουν μεγάλες ακίνητες περιουσίες, πολλές φορές εισφοροδιαφεύγουν. Αμφιβάλλετε; Δύο παραδείγματα. Τα ΞΕΝΙΑ Ναυπλίου οφείλουν στο Δήμο πάνω από 200.000 ΕΥΡΩ. Μεγαλοϊδιοκτήτες οικοπεδικών εκτάσεων, ενώ υποχρεούνται, δεν πληρώνουν ούτε δραχμή στο Δήμο. Μεγάλες εταιρίες που κάνουν τη διαφήμισή τους στην πόλη, δεν πληρώνουν, ενώ έχουν υποχρέωση, ούτε ένα Ευρώ.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
1. Τα κονδύλια των εξόδων θα πρέπει κάποιος να τα ξαναδεί από μηδενική βάση. Κάποια από αυτά γράφτηκαν και μπήκαν στον προϋπολογισμό πριν από δεκαετίες και μετά από τη δύναμη της συνήθειας και λόγω της πλήρους αδιαφορίας των ιθυνόντων παραμένουν εκεί. Αμφιβάλλετε; Μπορώ να σας αναφέρω κονδύλι που έχει γραφεί από τον πατέρα μου το έτος 1979 και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο επί μια 30ετία.
2. Γίνονται απίστευτες σπατάλες. Αγώνες κλασσικού αθλητισμού με έναν θεατή, όπου χιλιάδες Ευρώ δαπανώνται. Προώθηση φαρμάκου από φαρμακευτική εταιρία (το εμβόλιο κοστίζει πάνω από 200 ΕΥΡΩ), και ο Δήμος πληρώνει αντί να εισπράξει (Λέγε με Γιασκεβίτσιους). Δεκάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ στα τοπικά κανάλια για να τα έχουμε καλά μαζί τους. Δεκάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ σε έξοδα αποστολών, διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία, γεύματα κλπ. Χιλιάδες ΕΥΡΩ για να ανάβουμε τους προβολείς στο Παλαμήδι ακόμα και σε βροχερές μέρες καθημερινές του Νοεμβρίου, όπου δυσκολεύεσαι να βρεις άνθρωπο στους δρόμους. Δεκάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ για να κάνουμε τη χάρη ακόμα και σε εργολάβους και σε μεσίτες επεκτείνοντας το δημοτικό φωτισμό ακόμα και σε κορυφές βουνών, εκεί που χτίζονται μεζονέττες........
3. Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Οι ερασιτεχνικές προσπάθειες πρέπει να μένουν σ΄αυτό το επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να δαπανούμε τεράστια ποσά πάνω από 100.000 Ευρώ κάθε χρόνο για το θέατρο και τις χορωδίες Όλοι αυτοί πρέπει να έχουν την συμπαράσταση του Δήμου στις προσπάθειές τους, αλλά θα πρέπει κάποτε να μάθουμε και στην εθελοντική προσφορά. Έτσι κι αλλιώς καλό είναι να υπάρχει θέατρο και χορωδία, αλλά ας μην νομίζουν ότι κάνουν και κανένα καλλιτεχνικό αριστούργημα.
4. Η επίλυση του προβλήματος της διάθεσης των οικιακών αποβλήτων και η ανακύκλωση των σκουπιδιών στην πηγή θα μειώσει (εάν δεν φέρει και κέρδη) τις δαπάνες κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ.
Με τη συμβολή του τεράστιου ποσού που εισπράττει ο Δήμος από το Ίδρυμα Κοντολέων, θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να ισοσκελίζουμε τον προϋπολογισμό, αλλά να προχωράμε και σε επιπλέον δράσεις για να ξοδέψουμε τα πλεονάσματα.
Σας έλυσα τα προβλήματα .....
Πού σαι Αλογοσκούφη!!
Πού σαι Αρσένη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου