Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΦΑΠ και αγροτικά ακίνητα. Παράλογο;

Χθες έγραψα, με συγκεκριμένα παραδείγματα, για τις αδικίες που υφίστανται όσοι κατοικούν σε παμπάλαια διατηρητέα κτίσματα.

Σήμερα θα σας πω για τις αδικίες που θα επιπέσουν στα κεφάλια των ιδιοκτητών κάποιων αγροτικών ακινήτων με τον νέο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Είναι προφανές ότι κάποιοι παράγοντες με μυωπικά ομματοϋάλια πίσω από τα περίτεχνα γραφεία από μαόνι δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα του τι συμβαίνει στην περιφέρεια.

Παραδείγματα τεράστιων αδικιών.
Κάποιος που διαθέτει κτήμα δέκα στρεμμάτων με πορτοκαλιές μέρλιν στο Κουτσοπόδι, με τεράστιο πρόβλημα να τις ποτίσει και που του αποδίδουν ελάχιστα, αν δεν μπαίνει και μέσα, θα πληρώσει δυόμιση φορές παραπάνω από κάποιον άλλον με δέκα στρέμματα στη Μανωλάδα Ηλείας με θερμοκήπια τύπου toll ποτιστικά στην καλύτερη θέση για παραγωγή φράουλας, ο οποίος απασχολεί δεκάδες μετανάστες και πραγματοποιεί τζίρο ίσως και εκατό χιλιάδων ευρώ, μόνον από τα 10 αυτά στρέμματα. 120 ευρώ για ΦΑΠ για τον ιδιοκτήτη του πορτοκαλεώνα είναι αρκετά χρήματα, όταν μάλιστα τα συγκρίνεις με το γελοίο ποσό των 40 ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει αυτός που πραγματοποιεί τζίρο ίσως και εκατό χιλιάδων ευρώ.

Κάποιος που διαθέτει ένα κτήμα χέρσο θα κληθεί να πληρώσει τα ίδια χρήματα με αυτόν που έχει θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις τύπου toll ακριβώς δίπλα!!!!!

Αυτός που έχει ένα κτήμα 10 στρεμμάτων με ελαιόδενδρα σε μια δυσπρόσιτη βουνοπλαγιά πολύ μικρής αξίας, θα πληρώσει 70% παραπάνω  από αυτόν που έχει ένα ασκεπές οικόπεδο 10 στρεμμάτων σε εξαιρετική θέση πάνω σε μια εθνική οδό, το οποίο μπορεί να έχει αξία εκατομμυρίων, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε βιομηχανική ή εμπορική χρήση.

Αυτός ο άμοιρος που διαθέτει ένα κτήμα τριών στρεμμάτων με χαρουπιές σε κατσάβραχα, πάνω από τη θάλασσα στο τόπο που ονομάζεται "πουθενά" και που απέχει από τη θάλασσα σε ευθεία (έτσι μετριούνται οι αποστάσεις) λιγότερο από  εκατό μέτρα και το οποίο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο και ως εκ τούτου μηδαμινής αξίας (πιθανόν και να μην το έχει επισκεφθεί και ποτέ, μετά το θάνατο του παππού τον οποίο και κληρονόμησε), θα πληρώσει τα ίδια με αυτόν που έχει ένα οικόπεδο παραθαλάσσιο στην Ψαρού της Μυκόνου έξη στρεμμάτων, αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Θα μπορούσα να συνεχίσω τα παραδείγματα της πλήρους παράνοιας που έχουν παραχθεί από άσχετους χαρτογιακάδες.

Νομίζετε ότι σας δουλεύω; Για ρίξτε μια ματιά στους προτεινόμενους συντελεστές που αυξάνουν τις αξίες

Με λίγες προτάσεις θα σας πώς τι δεν έχουν λάβει υπόψη τους και πού έχουν κάνει προφανή σφάλματα οι άσχετοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

1.  Δεν λαμβάνεται υπόψη το κατά πόσον ένας αγρός έχει μεγάλη ή μικρή αγροτική απόδοση και ως εκ τούτου έχει και αγοραία και μισθωτική αξία μεγάλη ή μικρή.
2.   Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ένα κτήμα με δένδρα ως έχον αξία διπλάσια και πλέον από ένα κτήμα σε εύφορη και προνομιακή περιοχή που δεν έχει δένδρα, προφανώς διότι συμφέρει η εντατική του καλλιέργεια.
3.   Δεν έχουν όλα τα παραθαλάσσια ακίνητα την ίδια αξία.
4.    Είναι αδιανόητο να μην λαμβάνεται υπόψη ότι ένα ακίνητο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και να υπολογίζεται η αξία του με παρόμοιο τρόπο με ένα άλλο που έχει δυνατότητα να αξιοποιηθεί για ανέγερση κτίσματος.
5.      Είναι αδιανόητο να μην λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη θέση που βρίσκεται ένα αγροτικό ακίνητο. Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί δίκαιο ένα κτήμα ασκεπές στα Γρεβενά να θεωρείται ίσης αξίας με ένα ίδιου εμβαδού στη Σαντορίνη.

Παραλογισμός κύριοι.

Επιτέλους αγαπητοί μου αναγνώστες. Μαυρίστε κάποτε τους ανεπάγγελτους πολιτικούς. Και έχουμε μπόλικους από δαύτους. Για τον απλό λόγο ότι είναι άσχετοι με την πραγματική ζωή και τα σοβαρά προβλήματα. Γνωρίζει κάποιος από τους πολιτικούς αυτούς ταγούς μας πόσο κάνει το εισιτήριο στα λεωφορεία ή έστω και πόσα κάνει το εισιτήριο στις VIP θέσεις στην Επίδαυρο; Και εκεί δωρεάν με προσκλήσεις μπαίνουν και μας κάνουν τους καμπόσους.

Άντε για να σας φτιάξω λίγο τη μέρα, ιδού μια ακόμα φωτογραφία τ΄Αναπλιού, που δείχνει αγρούς που τώρα είναι πολυκατοικίες και μεζονέτες.

2 σχόλια:

  1. Οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί βύθισαν τη χώρα στην ανυποληψία και την απόγνωση
    Οι αποτυχημένοι και μαυρισμένοι στις τελευταίες εκλογές καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια ως υπουργοί
    Η κλεπτοκρατία ΠΑΣΟΚ του 5% είναι συγκυβέρνηση και οι αποτυχημένοι πολιτικοί που βύθισαν την Αργολίδα στην απομόνωση(βλέπε προαστιακός κε πρώην γενικέ μεταφορών) κάνουν υπουργικές εμφανίσεις και πουλάνε μυαλό γιά διάσωση της χώρας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμμ. για να δούμε, έχουμε ανεπάγγελτους πολιτικούς στην Αργολίδα; Ο Ανδριανός άραγε τι επάγγελμα ασκούσε πρίν γίνει delivery boy για hot DVD;

    ΑπάντησηΔιαγραφή