Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Νεοέλληνες

Αναπαράγω στο αιρετικό ιστολόγιό μου ένα σχόλιο Αργολιδέα πολίτη που αλίευσα στο facebook
Mitsopoulos Dimitris Η πρωτοφανης αποδοχη και ενσωματωση ιδεολογικων θεωριων που διεθνως ανηκουν στην φιλοσοφικη αρχαιολογικη σκαπανη εχει να κανει με την μακραιωνη παραδοση του Ελληνισμου, η οποια προεκυψε μεσω των πατριαρχικων σχεσεων και δομων της. Η απολυτη υποταγη στις εξουσιαστικες δομες της Εκκλησιας και του ορθοδοξου δογματος ως απολυτης και μοναδικης αληθειας μη επιδεχομενης κριτικης και προβληματισμου δημιουργησε τον ανευθυνο,μη χειραφετημενο πολιτη ,με ελλειψη κριτικης δυνατοτητας..Ολα αυτα ελλειψει της κριτικης απελευθερωσης του νου, που συνεβη στην Δυση με την Αναγεννηση και τον Διαφωτισμο, δημιουργησε ενα τεραστιο πολιτιστικο και παραγωγικο κενο -που υπεραναπληρωνεται μεσω του ψευδεπιγραφου και ανιστορητου Ελληνοχριστιανικου Ελληνοκεντρισμου- και ενος τυπου πολιτη που σημερα απολαμβανουμε στην χωρα μας.Πιστος στις απολυτες και μοναδικες αληθειες χωρις αποδεικτικη απαιτηση,επιρρεπης σε οικουμενικες συνωμοσιες, και διεθνοποιημενες επιβουλες, λυρικες ονειροφαντασιες,περι μυθικων υλικων και πνευματικων δυνατοτητων του περιουσιου λαου.Ολα αυτα περιγραφουν πολυ συνοπτικα το ψυχολογικο περιγραμμα του Νεοελληνα, που ακοπα και ευκολοπιστα εγκολπωνει καθε μανιχαιστικη θεωρια με μπολικα στοιχεια μισους,ρεβανσισμου,ζηλοφθονιας και μισαλλοδοξιας .Απλα αλλοι πανε αριστερα αλλοι δεξια.Πουθενα χωρος για ατομικη χειραφετηση,ατομικη ευθυνη,ατομικη κριτικη,εγκρατεια ,παραγωγικη σκεψη και αξιοκρατικη αυτοδεσμευση.Αυτα λεγονται προτεσταντικη ηθικη και εμεις συσσωμοι ως γνησιοι ορθοδοξοι αποτασσουμε τον Σατανα του προτεσταντισμου και προτιμουμε τις δικες μας θεωριες, αλλα απαιτουμε βιωτικα προνομια προτεσταντικου τυπου...........Νεοελληνες.........

3 σχόλια:

  1. Ο Νεοέλληνας ,πάντα ,εχει την αναγκη να του "χαιδευουν" τα αυτια.Πρωτη το εκμεταλλευτηκε η Εκκλησια και μετα τα πολιτικα κομματα,το κακο παραγινε μετα την Μεταπολιτευση ,με ολεθρια αποτελεσματα, οπως το Τσοβολα δωστα ολα και τα συνθηματα της Αριστερας οσον αφορα τις θεσεις της για τον Δημοσιο Τομεα . Ισως οι θεσεις του Στεφανου Μανου να ξεφυγαν της πεπατημενης,της Ελληνικης , με λιγους οπαδους ακριβως επειδη ξεφευγουν της βολης του Νεοελληνα.Πρεπει να δεχτουμε επιτελους οτι υπαρχουν απωλειες και δεν εχουμε μονο δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό με τους Νεοέλληνες είναι ότι νομίζουν πως κάνοντας κριτική στους άλλους με βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς απενοχοποιούν τον εαυτό τους από τις πραγματικές ευθύνες τους.
    Για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες και ξεχάσαμε τους χρήστες του συστήματος.
    Δυστυχώς κύριε ήμαστε από τους κύριους χρήστες και έχουμε μέγιστη ευθύνη. Σιγά μην φταίει η Εκκλησία αν στις εκλογές του επιμελητηρίου κάποιοι εκλιπαρούσαν για μία ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πολιτισμός των ΝεοΕλλήνων φαίνεται στην καθημερινότητα:
    στα ατέλειωτα σκουπίδια που τα πετάνε όπου βρούν
    στους καδους ανακύκλωσης που βάζουν έξω τα σκουπίδια τους
    στο τρόπο που συμπεριφέρονται στους ανάπηρους τα παιδία και τους γέροντες
    στο τρόπο που βανδαλίζουν τους κοινόχρηστους χώρους
    στο τρόπο που εκδικούνται τα δέντρα στα δημόσια πάρκα και τους δρόμους(προτιμούν τα κλιματιστικά από το δροσερό ισκιο ενός δέντρου)
    στο τρόπο που εκδικούνται και καταστρέφουν με μανία οτιδήποτε είναι κρατική περιουσία
    η καθημερινότητα των Νεοελλήνων είναι τραγική αλλά το πιό τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν συναίσθηση της ευτέλειας που καθημερινα επιβάλλουν στη ζωή τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή