Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Είναι σήμερα μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατία

2 Οκτωβρίου. Εθνική Εορτή στην Ινδία.
Πόσοι το γνωρίζατε; Ελάχιστοι; Κανείς;
Αν ζούσε ο Μαχάτμα θα γινόταν σήμερα 144 ετών.

Η ημερομηνία γέννησής του συμπίπτει με την παγκόσμια μέρα κατά της βίας.
Είναι σήμερα και μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατία μας.
Και ας λέει διαφορετικά η πλειοψηφία και ας κραυγάζουν οι δημοσιογράφοι με τις δηθενιές της αγανάκτησης που εκπέμπουν.
Εγώ είμαι αιρετικός και έχω διαφορετική άποψη.
Είναι σήμερα μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατία, διότι σε ένα δημοκρατικό καθεστώς ο Κασιδιάρης και τα άλλα τα καλά παιδιά είναι αθώα, αφού σε ένα κράτος δικαίου ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να καταδικασθούν.Και στο σημείο αυτό η δημοκρατία υπερέχει του ναζισμού και. των ολοκληρωτικών καθεστώτων, που φυλάκιζαν και φυλακίζουν, βασάνιζαν και βασανίζουν, εκτελούσαν και εκτελούν, εκτόπιζαν και εκτοπίζουν άτομα χωρίς δίκες.
Είναι σήμερα μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατία, διότι αποδείχθηκε ότι οι θεσμοί λειτουργούν. Η δικαιοσύνη δεν παίρνει καμία εντολή από τον Αντώνη, τον Βαγγέλη και την εκτελεστική εξουσία. Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης μπορεί να κάνουν λάθος, αλλά και για τα λάθη αυτά υπάρχουν διαδικασίες και θεσμοί για να διορθώνονται.
Είναι σήμερα μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατία, διότι η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ένας βουλευτής πρέπει να κρατηθεί προσωρινά στην φυλακή, όχι διότι  σαν άτομο ο ίδιος ανεξάρτητα και μεμονωμένα διέπραξε κάποια κακουργήματα, αλλά διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι συγκρότησε και διεύθυνε μία συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι οργάνωση ναζιστικού χαρακτήρα, με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία, προκειμένου να διαπράττει σοβαρότατα κακουργήματα και πλημμελήματα.
Είναι σήμερα μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατία διότι σε άλλους τρεις βουλευτές επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι διότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι συμμετέχουν σε μία συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, που ονομάζεται Χρυσή Αυγή. Τέρμα. Αυτό είναι δεδομένο και δεν αλλάζει. Και ας αλαλάζουν οι πολιτικά απεχθέστατοι Κασιδιαρέοι. Οι συγκεκριμένοι ανεξάρτητοι δικαστές και εισαγγελείς έκριναν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ένα κόμμα που πολλοί μέχρι σήμερα το υποστήριζαν, αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Και αυτό δεν αλλάζει.
Είναι σήμερα μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατία, διότι η δικαιοσύνη πράγματι εξετάζει κάθε περίπτωση κάθε πολίτη χωριστά και κρίνει χωρίς επηρεασμούς από οποιαδήποτε άλλη εξουσία. Και έκρινε ότι ένας βουλευτής και μία αστυνομικός πρέπει να πάνε προσωρινά στην φυλακή. Και αν σε λίγη ώρα, κρίνει και ότι ο Μιχολαλιάκος πρέπει να κρατηθεί προσωρινά (όπως ενδόμυχα πιστεύω), τότε ουδείς απολύτως θα έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να μιλήσει για πολιτικές σκοπιμότητες. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα έχει μιλήσει.

Και κάτι τελευταίο. Αποδεικνύεται πλέον η αναγκαιότητα ψήφισης ενός αντιρατσιστικού νόμου και ας έφαγε τόση λάσπη ο Ρουπακιώτης και η ΔΗΜΑΡ, με το επιχείρημα ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές. Όχι φίλοι μου. Κανείς από τους συλληφθέντες Χρυσαυγίτες δεν έχει κατηγορηθεί μέχρι σήμερα για ρατσιστικές πράξεις. Για συγκεκριμένο άλλο σοβαρό αδίκημα συνελήφθησαν απολογήθηκαν και πρόκειται να απολογηθούν. Όμως ο αντιρατσιστικός νόμος πρέπει να υπάρξει για όλους όσους προβαίνουν σε παράνομες, όπως αυτές πρέπει να  εξειδικευθούν, πράξεις φυλετικών και άλλων διακρίσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου