Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Για το ημερολόγιο του Δήμου μας και όχι μόνο

Με ανάρτησή του ο πρεφαδόρος έθιξε, και πολύ ορθά, το θέμα του ότι φέτος ο Δήμος μας δεν εξέδωσε ημερολόγιο. Σχολίασε μεταξύ των άλλων ο πρεφαδόρος: " Μια ακόμη πολύχρονη πολιτιστική-τουριστική "δραστηριότητα" έμελλε να λάβει τέλος επί Δημαρχίας Παναγιώτη Αναγνωσταρά με πρόσχημα την "οικονομική δυσχέρεια" που φυσικά δεν ισχύει για όλους και για όλα στο Δήμο. Ίσως ο αγαπητός Τάκης δεν κατάλαβε ποτέ ή είχε άλλες προτεραιότητες, ότι μια πόλη σαν το Ναύπλιο δεν έχει τόσο ανάγκη το τσιμέντο και την άσφαλτο όσο τα μικρά κομμάτια πολιτισμού, τις εικόνες και τα χρώματα που την κάνουν ξεχωριστή και που αν τα αφαιρέσεις στο τέλος θα μείνουν τα αραχνιασμένα ντουβάρια, μέχρι και αυτά να πέσουν να μας πλακώσουν." Προσυπογράφω πλήρως.
Αυτό που όμως εγώ θάθελα να συνεισφέρω στο διάλογο για το θέμα, είναι ότι τα έξοδα για την έκδοση των  ημερολογίων και των προηγουμένων ετών, δεν έχουν πληρωθεί από το Δήμο μας. Και τότε που ακόμα τα χρήματα ήσαν πολλά, που τα δανεικά έπεφταν σαν χαλάζι, που τα μερίσματα ακόμα πληρώνονταν, τότε που ζούσαμε στην εποχή της επίπλαστης ευδαιμονίας και τότε ακόμα είμασταν μπαταχτσήδες. Δεν είναι λοιπόν αγαπητέ πρεφαδόρε, η σημερινή οικονομική δυσπραγία, η αιτία της μη έκδοσης ημερολογίου. Είναι η χρόνια οικονομική αναξιοπιστία του Δήμου μας από την κακή διαχείριση του παρελθόντος η αιτία του μεγάλου κακού που θα το βρούμε μπροστά μας και για άλλα αναγκαία που πρέπει να γίνουν. Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η δημοτική αρχή επειδή τον τελευταίο καιρό δυσκόλεψαν γενικώς τα πράγματα. Είναι χρόνια η ανικανότητά της να διαχειρισθεί σωστά τα δημοτικά θέματα.
Α ναι.... και κάτι ακόμα. Αποκαλύπτω ότι αν ο Δήμος Ναυπλιέων είχε πρόσωπο στην αγορά και δεν χρώσταγε, το ημερολόγιο του 2012 θα είχε ως θέμα τις εκκλησιές του Καλλικρατικού Δήμου Ναυπλιέων.
Και κάτι σχετικό-άσχετο. Αλήθεια αυτό το δίτομο βιβλίο της ιστορίας της πόλης του Ναυπλίου, που εξέδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, πληρώθηκε; Και πόσο; Μήπως και αυτό το χρωστάμε; Γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά, παρότι είναι έτοιμο; Και με ποιά απόφαση αρμόδιου δημοτικού οργάνου, αποφασίσθηκε η έκδοση του εν λόγω βιβλίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου