Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ποιός είναι ο Νικόλαος Πολίτης που πέθανε τελευταία;

Οι Αναπλιώτες δημότες πλήρωσαν 1.797,50 ευρώ "για την οργάνωση και την τέλεση της κηδείας του Πολίτη Νικολάου για την κοινωνική προσφορά και το έργο του στο Δήμο Ναυπλιέων"
Ομολογώ ότι δεν έχω  ακούσει τίποτα για τον Νικόλαο Πολίτη και το έργο του. Ρώτησα και μερικούς γνωστούς μου και έναν δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και κανείς δεν τον γνώριζες το παραμικρό.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έγινε με δημοτική δαπάνη η κηδεία ενός ατόμου που δεν έχει προσφέρει στην πόλη.
Επομένως η δημοτική αρχή που αποφάσισε  να εγκρίνει το σχετικό κονδύλι, καλό θα είναι να  τιμήσει τον άνθρωπο αυτό και την όποια προσφορά του και με κάποια άλλη ανακοίνωση.
Περιμένω κάποιον που γνωρίζει τον άνθρωπο αυτό να  μας πει ποιός ήταν και ποιά η προσφορά του. Διότι μία κηδεία με δημοτικά χρήματα, χωρίς  οι δημότες να γνωρίζουν την προσφορά του ανθρώπου είναι δώρο άδωρο.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Κώστα,

    ο Νικόλαος Πολίτης ήταν ο "εργάτης καθαριότητας" που βρήκε φριχτό θάνατο στο Τολό από απορριμματοφόρο του Δήμου προσφέροντας κοινωνική εργασία αντί φυλάκισης για χρέη στο Δημόσιο.

    Πολλά θα μπορούσα να προσθέσω αλλά σέβομαι τη μνήμη του ανθρώπου και φοβάμαι ότι θα παρεκτραπώ.

    Εσύ σαν πιο νηφάλιος κάνε τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που ξέρουμε, μετά το σχόλιο του πρεφαδόρου, ποιός ήταν ο Νικόλαος Πολίτηςμ αναρωτιέμαι αν η ανάρτησή μου ήταν άστοχη ή εάν πράγματι ήταν μια ευκαιρία να τιμηθεί πραγματικά η μνήμη ενός ανθρώπου, που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα, κάτι που δεν έκανε η δημοτική αρχή.
    Και ίσως όλοι μας πρέπει να επιτέλους να καταδικάσουμε τις απαράδεκτες πολιτικές του Δήμου Ναυπλιέων, σε σχέση με τους ανθρώπους που κάνουν την κοινωνική τους θητεία και τον διαχωρισμό τους σε μαύρα και λευκά πρόβατα.
    Ακόμα κανείς δεν ασχολήθηκε με το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, που διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων της Εργατικής νομοθεσίας και των νόμων που στοχεύουν στην ασφάλεια των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή