Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κ. Μανιάτης και τα νερά της Αργολίδας

Θυμάστε υποθέτω την αντιπαράθεση που είχε το ιστολόγιο αυτό με τον Υφυπουργό κ. Μανιάτη, σε σχέση με το εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού στον Ανάβαλο.
Τελικά, αντιλαμβάνομαι, ότι ο κ. Μανιάτης είναι ένας έξυπνος πολιτικός, που ακούει την κριτική. Στην αρχή προσπάθησε να υπερασπιστεί την επιλογή του να γίνει το εργοστάσιο στον Ανάβαλο. Φαίνεται ότι αντιλήφθηκε ότι το έργο αυτό θα ήταν ανώφελο, άσκοπο, πολυδάπανο και θα επιβάρυνε τον φορολογούμενο.
Συγκάλεσε λοιπόν ο κ. Μανιάτης σύσκεψη στο Υπουργείο με τους (μη έχοντες καμία απολύτως ιδέα και σκέψη) Δημάρχους της Αργολίδας για να δρομολογηθεί ο νέος σχεδιασμός.
Ετσι με έξυπνα βήματα τροποποίησε τις αρχικές εξαγγελίες  και έκανε εν μέρει δεκτές τις προτάσεις του προοδευτικού κόσμου στην Αργολίδα.
Εστω και σήμερα, πολλά χρόνια αφότου η άλλη πρόταση έχει κάνει τις προτάσεις της, επιτέλους άρχισε κάποιος να μιλάει για ενιαίο φορέα διαχείρισης των νερών. Για να μπει ένα τέλος στο αλλαλούμ. Αλλες αντλίες το Ναύπλιο, άλλες το Αργος. Δικούς του μηχανισμούς διυλιστηρίων το Ναύπλιο, άλλους το Αργος. Μόνο του το Ναύπλιο κάνει τους σχεδιασμούς του, μόνο του το Αργος. Αποτέλεσμα. Υπεράντληση νερών,  μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, επιβάρυνση του καταναλωτή και όλοι αγοράζουν εμφιαλωμένα. Σήμερα φαίνεται γίνεται το πρώτο  βήμα, έτσι όπως χρόνια τώρα εμείς ζητάμε. Ανακοινώθηκε επιτέλους ότι υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί κοινός φορέας διαχείρισης μεταξύ Ναυπλίου και Αργους. Είναι ένα πρώτο βήμα για την εκλογίκευση της κατάστασης. Δειλό βήμα, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάποτε (μάλλον τώρα) ο κοινός αυτός φορέας θα πρέπει να περιλάβει τη διαχείριση όλων των νερών της Αργολίδας, από όλους τους ενδιαφερόμενους για να μπει τάξη. Και βέβαια ευτυχώς που ο κ. Μανιάτης ακούει, διότι με τον Αναγνωσταρά, και χωρίς την από το κέντρο παρότρυνση τίποτα δεν θα γινόταν.
Και φαίνεται ότι προχωράμε και στο δεύτερο λογικότατο βήμα. Η επεξεργασία με αντίστροφη όσμωση θα γίνει τελικά στη Λέρνα, απ΄ότι ανακοίνωσε τηλεοπτικά ο κ. Αναγνωσταράς, και όχι στον Ανάβαλο. Η λογική επικράτησε. Μπορεί λοιπόν να έχει όλη η Αργολίδα καλό, άφθονο και υγιεινό και ασφαλές νερό από τις πηγές της Λέρνας και της Αμυμώνης. Τέρμα απ΄ότι φαίνεται οι φαραωνισμοί να επεξεργασθούμε τα νερά του Αναβάλου.    Θα ενισχυθούν βέβαια τα νερά της Λέρνας με νερά του Αναβάλου στην περίπτωση της μία στα τόσα χρόνια εντονότατης λειψυδρίας. Καλό είναι και αυτό. Αλλά τούτο είναι το λογικό σε σχέση με τα αρχικώς εξαγγελθέντα, που είχαν στηριχθεί στη μελέτη του υπό κατάργηση ΙΓΜΕ, που είχε και αυτή με τη σειρά της στηριχθεί σε λάθος στοιχεία για τις υδροδοτικές ανάγκες της Αργολίδας. Είμαι πλέον βέβαιος ότι ο κ. Μανιάτης διάβασε τις προ καιρού αναρτήσεις μου, από τις οποίες έβγαινε αβίαστα το συμπέρασμα, ότι όλος ο σχεδιασμός ήταν σε λάθος βάση.
Εγώ που έκανα την τόσο σφοδρή κριτική στο βουλευτή, σήμερα θα του πω ένα εύγε. Εγώ δεν περιμένω από έναν πολιτικό να αναγνωρίσει ευθέως τα λάθη του (άλλωστε ουδείς αλάνθαστος), όμως θα πρέπει να αλλάζει ρότα, όταν αντιλαμβάνεται ότι η πορεία είναι λάθος και ο σκοπός δεν θα επιτευχθεί.
Θα πω επίσης στον κ. Μανιάτη και το εξής: Είναι καλό να αντιληφθούν οι τυφλοί οπαδοί του, ότι ένας ξύπνιος πολιτικός δεν χρειάζεται λιβάνια, καλόπιστη κριτική πρέπει να αποζητά, έστω και αν αυτή είναι έντονη.Θα του πω λοιπόν ότι οι τυφλοί οπαδοί του δεν του κάνουν καλό, όταν τα βάζουν με τους πολίτες που τον κριτικάρουν.
Αφού λοιπόν με διαβάζει ο κ. Μανιάτης και αφού έχει, απ΄ ότι φαίνεται, ανοιχτά τα αυτιά του ας το φροντίσει και αυτό.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου