Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεις δηλώσεις για το Νοσοκομείο

"Λαμβάνουμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πορεία του Νοσοκομείου της πόλης μας για όσα με έντονο ύφος λέγατε και δήθεν ανησυχούσατε….. πριν μερικούς μήνες. Το Νοσοκομείο μας με συνεχείς προσωπικές μας παρεμβάσεις αναβαθμίστηκε.
Η έδρα της διοίκησης των δυο νοσοκομείων (Άργους Ναυπλίου) είναι πλέον εδώ με ότι συνεπάγεται στην ωφέλεια των δημοτών μας."
Το παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από την απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Άργους σε επικεφαλής δημοτικής παράταξης.  Λέει αλήθεια για το Νοσοκομείο Άργους. Πράγματι στο Άργος είναι πλέον  η έδρα της κοινής διοίκησης των δύο νοσοκομείων και πράγματι το Νοσοκομείο Άργους αναβαθμίσθηκε, αφού μεταφέρθηκαν κλινικές από το Ναύπλιο στο Άργος. Και πράγματι είναι προσεκτικός ο Δήμαρχος Αργους όταν μιλάει μόνον για αναβάθμιση του Νοσοκομείου και όχι για το εάν οι υπηρεσίες που προσφέρει το αναβαθμισμένο Νοσοκομείο Άργους είναι και οι επιθυμητές

«Είναι μια ιστορική ημέρα για τους πολίτες της Αργολίδας. Πετύχαμε τον βασικό υγειονομικό στόχο όλων των πολιτών, που διεκδικούσαμε πολλά χρόνια. Έχω πολλές φορές δηλώσει ότι η προσωπική μου επιλογή συνοψίζεται στη φράση: “Η Αργολίδα έχει ΕΝΑ Νοσοκομείο που στεγάζεται σε ΔΥΟ διαφορετικά κτίρια”. Επιτέλους, με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, αποκτούμε ένα διοικητικά ενιαίο Νοσοκομείο. Υπενθυμίζω ότι δεν προχώρησαν οι σχεδιασμοί της Επιτροπής Λιαρόπουλου, που εισηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τον μετασχηματισμό του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε Κέντρο Χρονίων Παθήσεων, καθώς και την εξάρτηση του Νοσοκομείου Άργους από το Νοσοκομείο Κορίνθου. Για το θέμα αυτό πείσαμε με τον τεκμηριωμένο λόγο μας ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε»
Το δεύτερο αυτό απόσπασμα είναι από δηλώσεις του βουλευτή κ. Μανιάτη. Έχει απόλυτα δίκιο σε αυτά που λέει σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό. Είναι απόλυτα ορθό, ότι ο στόχος που είχε τεθεί και από το βουλευτή και από την πλειοψηφία των φορέων επιτεύχθηκε. Πλέον η Αργολίδα έχει ένα νοσοκομείο σε δύο διαφορετικά κτίρια. Και πράγματι, όπως έχω ξαναπεί τούτο είναι προτιμότερο από δύο υποβαθμισμένα νοσοκομεία. Το ερώτημα όπως που ακόμα θέτω είναι εάν οι υπηρεσίες Υγείας θα ήσαν ακόμα περισσότερο αναβαθμισμένες, εάν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου στεγαζόταν ένα άρτιο Κέντρο Χρονίων Παθήσεων ή ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο Παίδων. Εγώ το ξαναθέτω το ερώτημα παρότι η άποψή  μου συνεχίζει να είναι μειοψηφική και αιρετική.

"Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί η θέση μας καθώς και η σοβαρή αιτιολόγηση αυτής με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου έγινε δεκτή.
Το Νοσοκομείο Ναυπλίου θα συνεχίσει την λειτουργία του συμπληρωματικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου Άργους.
Ευελπιστούμε ότι υπό την νέα κοινή διοίκηση τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους θα μπορέσουν να προσφέρουν άριστες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους όλης της Αργολίδας.
Όσοι θέλησαν ή προσπάθησαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα να επιτύχουν την υποβάθμιση ή και το οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου της πρωτεύουσας του Νομού Αργολίδας δυστυχώς για αυτούς απογοητευτήκαν!!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Δήμου Ναυπλιέων τα κεκτημένα του ως πρωτεύουσας του νομού Αργολίδας δουλεύοντας συστηματικά, αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες και λεονταρισμούς".
Αυτές είναι δηλώσεις του κ. Αναγνωσταρά,

Δίκιο λοιπόν είχε ο κ. Καμπόσος. Δίκιο και ο κ. Μανιάτης. Πράγματι το Νοσοκομείο Άργους αναβαθμίσθηκε (σε βάρος αυτού του Ναυπλίου). Πράγματι έχουμε πλέον μια ενιαία διοίκηση των δύο νοσοκομείων. Αυτά είναι αλήθειες. Όμως πώς είναι δυνατόν ταυτόχρονα ο "πρώτος πολίτης της πόλης" του Ναυπλίου να θριαμβολογεί για το Νοσοκομείο του Ναυπλίου, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω. Η διοικητική έδρα του ενιαίου  Νοσοκομείου είναι στο Άργος. Κλινικές απομακρύνθηκαν από το Ναύπλιο και πήγαν στο Άργος. Το Νοσοκομείο του Ναυπλίου υποβαθμίσθηκε. Κανείς πλέον δεν θα γεννιέται στην πόλη μας, αφού η Μαιευτική κλινική έφυγε (η φεύγει). Καταλαβαίνω τις σκοπιμότητες. Καταλαβαίνω τις φιλοδοξίες. Αλλά να θριαμβολογούμε και να εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για το Νοσοκομεό μας, που έγινε Νοσοκομειάκι, πάει πολύ. Ηδη απότι μαθαίνω οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ναυπλίου μεγαλώνουν. Συγχαρητήρια πρέπει να λάβουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες προσφέρουν πολλά. Αλλο όμως αυτό και άλλο να παίζουμε προσωπικά πολιτικά τερτίπια και να αυτοικανοποιούμαστε για την υποβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου