Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εγώ είμαι υπέρ των απολύσεων

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το εάν είναι αναγκαίες οι απολύσεις και οι εργασιακές εφεδρείες.
Εγώ θα το πω ανοικτά.
Είμαι υπέρ των απολύσεων και της παύσης καταβολής μισθών. Να πάει ο μισθός στο μηδέν.
Ποιοί όμως πρέπει να απολυθούν και ποιούς πρέπει να σταματήσουμε να τους πληρώνουμε για να μειώσουμε τις δαπάνες μας;
Άμεσα πρέπει να γίνουν άμισθες οι θέσεις των προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων.
Οι Αντιδήμαρχοι πρέπει να αμείβονται με έξοδα παραστάσεως (100-300 ευρώ) Δεν είναι δυνατόν να προσκολλούνται οι έχοντες σόγια και κουμπαριά και οι τοπικοί τοπάρχες και κομματάρχες στον ισχυρό υποψήφιο Δήμαρχο για να αποκτήσουν μισθό.
Οι Σύμβουλοι του Δημάρχου πρέπει να μειωθούν σε έναν στους μικρούς δήμους και σε δύο έως τρεις στους μεγαλύτερους και να έχουν το δικαίωμα πρόσληψης μόνον οι έχοντες μεταπτυχιακό δίπλωμα και διαθέτοντες τις γνώσεις για να βοηθήσουν ουσιαστικά το Δήμο σε πολύ συγκεκριμένους τομείς. Εδώ θα επεκταθώ λίγο. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δίνουμε ως πολίτες μισθό στους συμβούλους του Δημάρχου Ναυπλιέων. Σε τί θα βοηθήσει τον Δήμο και τον πολίτη ένας συνταξιούχος τέως πολιτικός, ένας δημοσιογράφος (ήδη υπηρετεί στο Δήμο δημοσιογράφος με σχέση εργασίας), ένας ελεύθερος επαγγελματίας που ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του Δημάρχου και απέτυχε να εκλεγεί; Η πρόσληψη των συμβούλων αυτών, αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, προσβολή στο εξαιρετικό ανθρώπινο στελεχιακό δυναμικό από μονίμους υπαλλήλους που διαθέτει ο Δήμος.
Πρέπει να παύσει άμεσα η καταβολή αμοιβών (εκατοντάδων χιλιάδων από κάθε δήμο) στις εταιρίες συμβούλων για να συντάσσουν άχρηστα πενταετή προγράμματα σταλινικού και χουντικού τύπου, με καρμπόν αντιγραφές από διαφορετικούς δήμους που αναλαμβάνουν. Οι ιδιωτικές αυτές εταιρίες συμβούλων πρέπει να οιονεί απολυθούν.
Οι μισθοί των αιρετών πρέπει άμεσα  να μειωθούν με πλαφόν το πολύ δύο χιλιάδων ευρώ.
Από αύριο πρέπει να παύσει η καταβολή σύνταξης σε βουλευτές, δημάρχους και νομάρχες, εφόσον παίρνουν σύνταξη και από άλλη πηγή.
Πρέπει άμεσα να απολυθούν οι μετακλητοί υπάλληλοι που εργάζονται σε γραφεία βουλευτών. Δεν μπορώ να αντιληφθώ (ας μου πει κάποιος) σε τί έχει βοηθήσει τον απλό πολίτη ο υπάλληλος των βουλευτών. Η κύρια απασχόλησή τους είναι η οργάνωση του γραφείου του βουλευτή, προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκλογή του. Οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία βουλευτών πρέπει να περιορισθούν σε μεγάλο βαθμό.
Το μεγαλύτερο μέρος των χιλιάδων μετακλητών υπαλλήλων (των κομματικών στρατών) που ακολουθούν τους υπουργούς από υπουργείο σε υπουργείο πρέπει άμεσα να απολυθούν, με την αξιοποίηση των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.
Οι επιχορηγήσεις στα κόμματα πρέπει να παύσουν. Η προσφορά σε κάθε κόμμα πρέπει να είναι εθελοντική. Τότε θα δούμε το σταμάτημα των φανατισμών και του γλυψίματος των αρχηγών. Τα μεγάλα κόμματα, που ευθύνονται για την κατάσταση, πρέπει να τιμωρηθούν με το σταμάτημα της επιχορήγησης. Το κομματόσκυλα, που επωφελήθηκαν τόσα χρόνια να απολυθούν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπασθεί σε μεγάλα και μικρά κόμματα, έστω και αν αυτά, έχουν έναν μόνον ευρωβουλευτή, να πάνε να δουλέψουν στις υπηρεσίες τους.
Οι συνδικαλιστές να γυρίσουν στις δουλειές τους. Τη συνδικαλιστική τους δράση να την ασκήσουν εκτός ωραρίου. Δεν μπορεί πλέον ο πολίτης να τους πληρώνει για να μην εργάζονται στη θέση εργασίας τους. Είναι καιρός να δούμε ποιοί πραγματικά ενδιαφέρονται και ποιοί εθελοντικά (και όχι για την τσέπη τους) θέλουν να προσφέρουν στον τόπο.
Να παύσει η χορήγηση αυτοκινήτων σε βουλευτές, νομάρχες, περιφερειάρχες, δημάρχους, ιερωμένους. Να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μαζί με τον απλό λαό.
Ολοι οι Υπουργοί να πληρώνονται με  ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ευφυώς πρότεινε ο Στέφανος Μάνος.
Να σταματήσει η καταβολή μισθών σε λειτουργούς θρησκειών.
Με όλα αυτά θα θιγούν τα "κεκτημένα" χιλιάδων ανθρώπων. Η εξοικονόμηση δαπανών θα είναι τεράστια, αφού θα υπάρξει παύση πληρωμών και προνομίων  σε χιλιάδες ανθρώπους. Ταυτόχρονα η ζημιά που θα προκληθεί στις προσωπικές ιστορίες εκάστου θα είναι πολύ μικρή, έως ανύπαρκτη. Πείτε μου, σας παρακαλώ, τί θα πάθει ένας συνταξιούχος δύο συντάξεων, ηλικίας 70 τόσων ετών, εάν παύσει να είναι σύμβουλος δημάρχου ή τι θα πάθει ένας δικηγόρος με καλή πελατεία, εάν του συμβεί το ίδιο. Έτσι θα μπορέσουν να σωθούν θέσεις εργασίας για άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη και ταυτόχρονα θα δοθεί ένα μήνυμα δουλειάς, αξιοπρέπειας και ευθύνης για καλύτερη αποδοτικότητα στο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου