Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Οι μαϊμουδιές

Ήταν τραγική η κατάσταση στο Ναύπλιο τις μέρες των γιορτών με την τελείως ανεξέλεγκτη κατάσταση του παρεμπορίου σε όλα τα τουριστικά σημεία της πόλης.
Οι πραμάτειες με τις μαϊμουδιές ξεκίναγε από του παλιού Κατσίγιαννη (ίσως και από του Χαραλάμπους για τον πρεφαδόρο, που μόνο εγώ έχω καταλάβει ποιός είναι) και έφτανε μέχρι τον παλιό Στράτο (για τον πρεφαδόρο, που τον κατάλαβε διότι μόνον ένας μόνον μπορεί να έχει την ωραία τρέλα του).
Πίσω από τους άμοιρους τους μαύρους, είναι κάποιοι Έλληνες χονδρέμποροι, που κονομάνε χοντρά σε βάρος των Ναυπλιωτών εμπόρων, που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν νοίκια και φόρους.
Ένα δεν μπορώ να καταλάβω. Πώς ακόμα δεν έχουν εξεγερθεί οι έμποροι και πώς ανέχονται τη δημοτική αρχή Αναγνωσταρά που αδιαφόρησε.
Πρέπει να σημειώσω ότι η δημοτική αστυνομία είχε ξαμοληθεί για να γράφει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και δεν έκανε απολύτως τίποτα για το παρεμπόριο, που αποτελεί μεγάλη πληγή.

3 σχόλια:

  1. Καράπαυλε πρέφα παίζεις;

    Τους ετοιμάζω ειδικό αφιέρωμα για την κατάντια της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους μαζέψει η δημοτική αστυνομία, να τους πάρει την πραματεία και τους στείλει πίσω στη χώρα τους και μετά να την δώσει για πούλημα στο μαγαζί του Τσιλιμίγκρα που έχει και κόρη πατριώτισσα.

    Σιγά μη θίγονται οι έμποροι από το παραεμπόριο, από τα εξωπραγματικά νοίκια και του αέρηδες κάτι ψώνιων αγκομαχάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσαντούλες βασικά πουλάγανε οι άνθρωποι και τους βλέπεις μόνο στις μεγάλες κατεβασιές Αθηναίων. Τελικά η ύφεση και το κόψιμο μισθών και συντάξεων δεν επηρεάζει καθόλου. Τα νοίκια στο παλιό Ναύπλιο ειναι και λογικά και δεν υπάρχει η αλητεία του αέρα που και στην τελική γίνεται μαύρο χρήμα. Δεν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ζουν εσαεί με τα νοίκια και τους αέρηδες και να μην δουλεύουν καθόλου.
    Πάντως όλοι στ΄ Ανάπλι δουλέψανε κόσα το Πάσχα. Καλά θα πάνε όλοι το καλοκαιράκι στο ιστορικό κέντρο.
    Αλίμονο στα μαγαζιά της Πρόνοιας και του Συνοικισμού που τους φάγανε τη δουλεία οι μαύροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή