Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ενα δικό μου σχόλιο και τρεις αντιγραφές

Ενα δικό μου σχόλιο
Στα δημόσια και δημοτικά έργα μια μεγάλη δυσχέρεια που έχουν οι εργολάβοι που δεν είναι ντόπιοι, είναι η εύρεση κατάλληλου εργοταξίου.
Επί χρόνια μία εργολαβική εταιρία έχει κάνει εργοτάξιο τη βιτρίνα του Ναυπλίου στην Ανατολική παραλία, δημιουργώντας ένα αισθητικό αίσχος για την πόλη μας που θέλει νά ονομάζεται τουριστική. Συχνά μπορείς να ακούσεις παράπονα πολιτών για το ποιός επέτρεψε στην εργολαβική εταιρία να χρησιμοποιεί αυτό το χώρο για τη στάθμευση οχημάτων και την τοποθέτηση υλικών.


Αντιγραφή από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Στο διάστημα από το 2002 έως το 2008 ο επιχειρηματίας κατασκευής λιμενικών έργων Κλέαρχος Ρούτσης καταθέτει στον λογαριασμό του αδελφού τού υπουργού Αν. Παυλίδη ποσό 325.000 ευρώ συνολικά. Οι καταθέσεις γίνονται αρχικά ανά εξάμηνο και στη συνέχεια ανά τρίμηνο και τα κατατεθέντα ποσά κάθε φορά είναι 15.000 ευρώ. Μόνο που τα ποσά αυτά κατατίθενται σπαστά και αυθημερόν, (επτά και οκτώ χιλιάδες, δέκα και πέντε χιλιάδες, ή εννέα και έξι χιλιάδες), καθώς για κατάθεση ποσού άνω των 15.000 ευρώ υπάρχει η διαδικασία του πόθεν έσχες από την επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Αντιγραφή από το επίσημο δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΝ
.....Το εγχείρημα ήταν δύσκολο. Γνωρίζαμε κατ’ αρχή ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα έπρεπε να καταβάλει και δικά της χρήματα εκτός των χρημάτων που έδινε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης γνωρίζαμε την ταλαιπωρία στην οποία θα υποβάλαμε τους Δημότες και επισκέπτες από την συνεχή παρουσία συνεργείων στους δρόμους του Δήμου μας.
Και γνωρίζαμε ακόμη ότι οι δρόμοι μετά το πέρας του έργου θα ήθελαν ολική αποκατάσταση .
Το έργο λοιπόν αυτό δημοπρατήθηκε στις 13-10-2005 με προϋπολογισμό 15.750.000€.
Μετά την δημοπρασία υπογράφηκε σύμβαση ύψους : 7.777.764€
Με την ολοκλήρωση λοιπόν του έργου κατασκευάσθηκαν 42,150μ. αγωγών ύδρευσης, ήτοι ποσοστό 20% επί πλέον από το μήκος που προβλέπονταν στην αρχική μελέτη 32.870μ. αγωγών αποχέτευσης λυμάτων, (συμπεριληφθέντων και 355μ. δευτερεύοντος δικτύου),
και τέλος 11.000 μέτρα μήκους αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων όσα ακριβώς προέβλεπε και η αρχική Μελέτη.
Μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί 7.883.632€ από τα οποία 5.912.724€ προήλθαν από το Ταμείο Συνοχής, 1.381.981€ από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και 658.927€ από Κρατικούς Πόρους .

Αντιγραφή και από το ιστολόγιο του σύντροφου Στέφανου thelonapo.blogspot.com
Βρήκαν εργολάβο που "ξέπλενε" κατά συρροήν μαύρο χρήμα σε λογαριασμό του Παυλίδη? Πωωωωωωπω! Τι λέτε βρε παιδιά ? Μπράβο! Μου σηκώθηκε η τρίχα ! Τρέμουν τα χέρια μου, τώρα που γράφω ... από συγκίνηση!
Δεν ερχόσαστε να ψάξετε λίγο και κατά Ναύπλιο μεριά? Η εν λόγω κατασκευαστική εταιρεία εκτελούσε μέχρι πρότινος το έργο "Ολοκλήρωση ύδρευσης Δήμου Ναυπλίου - Αποχέτευση Ακαθάρτων και Ομβρίων υδάτων Δήμου Ναυπλίου" , προϋπολογισμού 18,75 εκατομμυρίων Ευρώ. Το εν λόγω έργο είχε αναλάβει το 2005, με έκπτωση 50,62% (!!), 15 σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον δεύτερο μειοδότη!
Το έργο "ολοκληρώθηκε" - τρόπος του λέγειν - με καθυστέρηση δύο χρόνων και υπέρβαση δαπάνης κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ (βάσει των στοιχείων του 21ου και τελευταίου λογαριασμού (16/12/08) στις μέρες μας. Παρότι ο Δήμος και η ΔΕΥΑΝ πανηγυρίζουν, οφείλω να πω πως δεν κατασκευάστηκε (για μια ακόμη φορά) το σύνολο του έργου που προέβλεπε η αρχική μελέτη, ενώ έχουν παρουσιαστεί και κατασκευαστικές ατέλειες, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου