Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Μα είναι τόσο αδιάφοροι;

Όλοι έχουν ομολογήσει ότι ο επίσημος ιστότοπος του Δήμου Ναυπλίου είναι γεμάτος κοτσάνες. Από τη μία ο Δήμαρχος φιγουράρει με φωτογένεια μέσα στο Δημαρχείο κάνοντας ότι γράφει κάτι και μας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα λέγοντάς μας ότι "τ' Ανάπλι, όπως συνηθίζουμε να το λέμε εμείς, είναι πόλη με πολυσύνθετη προσφορά". Πολλά είναι τελικά αυτά που προσφέρουν όλοι αυτοί με τις πραγματικές βλακείες και ανακρίβειες που υπάρχουν στο site. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Καποδίστρια μετά από αίτηση της άλλης πρότασης επεσήμανε τις κοτσάνες. Σε Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε πριν από αρκετούς μήνες η Δημοτική αρχή υποσχέθηκε να διορθώσει τις μπουρδολογίες. Ακόμα τίποτα δεν έγινε. Είναι φανερό. Οι άνθρωποι είναι εντελώς αδιάφοροι. Δεν χολοσκάνε για ιστορικές ανακρίβειες
Αντιγράφω μερικά κομμάτια από τον επίσημο ιστότοπο του Δήμου www.nafplio.gov.gr.
Στη γωνία των οδών Συγγρού και Πλαπούτα, βρίσκεται το σπίτι του Άρμανσπεργκ, του επικεφαλή της Τριανδρίας
Στη συνέχεια συναντάται το θαυμάσιο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ νοτιότερα υπάρχει η οικία του Νικηταρά
Με χιλιάδες τόμους βιβλίων, έχει εγκατασταθεί η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παλαμήδης» στην οδό Αμαλίας
στην Μητρόπολη του Ναυπλίου, όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας
Η περιδιάβαση στην Παλαιά αλλά και τη Νέα Πόλη του Ναυπλίου, έχει τη γοητεία του απροσδόκητου, του απρόβλεπτου, που όμως δένονται με μια αρμονική συνύπαρξη του παρελθόντος και του παρόντος, αφήνοντας συνεχώς ένα ελπιδοφόρο μέλλον, σ' αυτό το κράμα της ομορφιάς και της αρμονίας, που κυριαρχεί στο Ανάπλι, από τη μια άκρη του ως την άλλη!
Στη συμβολή του «Μεγάλου Δρόμου» με την οδό Τερζάκη, βρίσκεται η πρώτη Στρατιωτική Σχολή στην Ελλάδα
Σήμερα οι επισκέπτες του μπορούν να χαρούν πολλές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γιατί το Μπούρτζι δεν είναι επισκέψιμο τον χειμώνα.
Αργότερα, το φρούριο έγινε «Φυλακή του Θ. Κολοκοτρώνη», ο οποίος οδηγήθηκε εκεί με την κατηγορία της συμμετοχής και δράσης σε οργάνωση εναντίον του καθεστώτος. Για συνωμοσία κατηγορήθηκε και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, που ακολούθησε το 1821 την τύχη του Γέρου του Μοριά και φυλακίστηκε στο ίδιο φρούριο.
Η Ακροναυπλία ήταν σε πολεμική ετοιμασία μέχρι και το 1821
το Τριανό Σήμερα λειτουργεί ως σινεμά
ενώ στα νερά του κόλπου της λικνίζεται το τρίτο κάστρο, το Μπούρτζι.
Το Ναύπλιο δεν είναι Ιστορία. Είναι μια πόλη-πολιτισμός.
η πόλη και περιοχή δεν ζουν κυρίως από τον τουρισμό.
την πλατεία Συντάγματος με το τούρκικο παλιό χαμάμ (κινηματοθέατρο σήμερα)
Βλέπεις τους ντόπιους ανθρώπους, ζωηρούς, με τόση ηρεμία αλλά καθόλου νωχέλεια και πιστεύεις ότι υπάρχουν ποιήματα, που δεν είναι φαντασία κάποιου ποιητή, αλλά ζωγραφισμένα.
Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Πολιούχου), που χτίστηκε τον 16ο αι



ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Το Ναύπλιο, του οποίου έχω την τιμή και την ευθύνη να είμαι Δήμαρχος, είναι μια πόλη με πραγματικά ιδιαίτερη και ξεχωριστή φυσιογνωμία.
T' Ανάπλι, όπως συνηθίζουμε να το λέμε εμείς, είναι πόλη με πολυσύνθετη προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου