Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεπουλήματα και προδοσίες "Το Κολυμβητήριο στο Υπερταμείο" και άρπαξε την ευκαιρία ο Μανιάτης


Αυστραλία. Τόπος εξορίας κατάδικων. Τους έστελναν να ζήσουν και να πεθάνουν εκεί. Δεν ξανάδαν τις μητέρες τους, τα αδέλφια τους. Δεν ξαναπερπάτησαν στους δρόμους εκείνους που μεγάλωσαν. Δεν ξανάδαν την Αγγλία στην ζωή τους.
Αη Στράτης. Οι μολυσμένοι από τις ιδέες για ισότητα και αδελφοσύνη  (άσχετο το κατά πόσον αυτές ήσαν εφικτές στην πραγματική ζωή ή όχι) εστάλησαν εκεί.
Αίγινα: Ο τόπος εξορίας του Αριστείδη, ήρωα στρατηγού στην μάχη του Μαραθώνα.
Γυάρος: Οι δημοκράτες απειλούσαν την "Επανάσταση" και εστάλησαν ως μιαροί στο μικρό αυτό και άνυδρο νησί.
Σιβηρία: Ο Σολζενίτσιν και οι άλλοι που ήσαν αντεπαναστάτες απομακρύνθηκαν από την κοινωνία που μας οδηγούσε στην ιδανική ζωή
Ανάφη και Γαύδος: Τόποι εξορίας των κομμουνιστών κατά τον μεσοπόλεμο

Είναι εξαιρετικά σκληρός ο άνθρωπος κατά του πολιτικού του αντιπάλου ή κατ΄αυτού που παραβίασε τους κανόνες της κοινωνίας.
Ανεπιθύμητος, Μιαρός, Εξοβελιστέος. Ο Οξαποδώ.
Να μην μας χαλάνε στην ιδεολογική μας καθαρότητα. Να μην μας ταρακουνούν στις απολυτότες, τους δογματισμούς, τις βεβαιότητές μας και τις νιρβάνες μας για το ορθόν και δίκαιον για το εθνικόν και αντεθνικόν.

Ουστ ωρε αιρετικοί.
Εκεί στη Σπιναλόγκα όλοι οι εξοβελιστέοι.

Ανεπιθύμητος, λένε, στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο Τσίπρας.
Ποιοι το λένε; Αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς περισσότερο Έλληνες από τους άλλους.
Και γιατί το λένε; Επειδή ο Πρωθυπουργός υπέγραψε με τον Ζάεφ μια συμφωνία, ακριβώς όπως έλεγε και υποσχόταν στο πρόγραμμά του. Όπως υποστήριζε το κόμμα του επί χρόνια Δεν έκανε κάτι διαφορετικό.Για μια φορά έκανε αυτό που έλεγε. Και για αυτό τον κήρυξαν "ανεπιθύμητο"
Ανεπιθύμητος ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη επειδή είναι λιγότερο Έλληνας αυτός που έλεγε λιγότερο Έλληνες τους άλλους. Δεν πάμε καθόλου καλά
Δεν βλέπω κάποια διαφορά μεταξύ του εξόριστου και του ανεπιθύμητου. Ακριβώς με την ίδια λογική λειτουργούν μέσα στα μυαλά τους και τα δυο.
Κάποτε οι δεξιοί έστελναν στην εξορία τους αριστερούς. Οι Κομμουνιστές τους "αντιδραστικούς" στη Σιβηρία. Οι Εγγλέζοι μεσοαστοί τους ταπεινούς και καταφρονεμένους που είχαν παραβεί τον νόμο στην Αυστραλία.
Και τώρα ο Ελληναράς, λέει ότι ο Πρωθυπουργός είναι "ανεπιθύμητος"!!!
Τι μας λέτε μωρέ; Ποιοι είστε εσείς που θα κηρύξετε κάποιον ανεπιθύμητο σε έναν τόπο;
Αντιπαρατεθείτε. Διαδηλώστε. Ψηφίστε και καταταψηφίστε. Πείτε την άποψή σας. Σεβαστείτε όμως και τον άλλον
Ανεπιθύμητος σε έναν τόπο; Τι φασισμός είναι αυτός;


Όμως ανεπιθύμητο στο Ναύπλιο και στο Άργος είχαν κηρύξει κάποιοι τον βουλευτή Γιάννη Μανιάτη. Διότι, έλεγαν, ότι με τις πολιτικές του πράξεις ξεπουλάει την δημόσια περιουσία.
Μιαρός και αυτός για τους άσπιλους, λευκούς και καθαρούς.
Και όταν ήλθε η ώρα οι λευκοί και άσπιλοι να πάρουν πίσω τα ξεπουλήματα, ήταν μια ωραία μέρα που ο ήλιος έλαμπε και αυτοί ήσαν στα καφενεία αραχτοί ή σφύριζαν αδιάφορα στα έδρανα της Βουλής.
Πάνε οι μούντζες.
Σιωπή για την πώληση του εμβληματικού κτηρίου στο Μεγάλο Δρόμο.
Σιωπή για το "ξεπούλημα" της Τραινοσέ. Τριακόσια μύρια θα έπαιρναν οι προηγούμενοι, εξήντα πήραν οι σημερινοί. Λιγότερα και από μια μεταγραφή του Μήτρογλου. Όμως τώρα οι κηρύξαντες ανεπιθύμητο τον μιαρό Μανιάτη, έγιναν παρθένες χαμηλοβλεπούσες.

Και τώρα ήλθε η ώρα να ανταποδώσει ο Μανιάτης.
Ανακάλυψε ότι το Στάδιο που πάει μαζί με το Κολυμβητήριο του Ναυπλίου και με το κλειστό, υποθέτω, πέρασε στο υπερταμείο. Χλωμό το βλέπω να αληθεύει, αλλά με τους άχρηστους ποτέ κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να τους ξέφυγε
Και τώρα φωνασκεί αυτός κατά των προηγούμενων που τον είχαν κηρύξει ανεπιθύμητο στο Ναύπλιο.
Μύλος.
Και να σας τα κάνω λιανά για να αντιληφθείτε πόσο περιπλεγμένα είναι τα πράγματα που αλέστηκαν στον μύλο αυτό;
Περιήλθε το κτήριο του Μεγάλου Δρόμου στο ΤΑΙΠΕΔ.
Κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι ο Μανιάτης και ο Αδριανός και για τον λόγο αυτό.
Κανόνισε ο Μανιάτης να αγοραστεί το ακίνητο δίπλα στο Δημαρχείο από τον Δήμο με χρήματα του Πράσινου Ταμείου.
Το Κράτος αποφάσισε να πουλήσει το ένα κτήριο και να αγοράσει το άλλο σε απόσταση πενήντα μέτρων!!!!! Παλαβομάρα θα πείτε, όμως έτσι έγινε.
Πήρε τα χρήματα η Εκκλησία που είχε το κτήριο.
Η Εκκλησία αφήνει τον Ναό του Αγίου Νικολάου να ρημάζει επί τρία χρόνια.
Πουλήθηκε το κτήριο του Μεγάλου Δρόμου. Μάλλον λιγότερα πήρε το κράτος από όσα πήρε η εκκλησία για να πουλήσει το άλλο κτήριο.Και οι εκκλησιές στην πόλη καταρρέουν.  Και ουδείς μας λέει τι τα έκανε τα χρήματα η Εκκλησία
Μια ταμπέλα μπήκε στο άλλο κτήριο που αγοράστηκε από την εκκλησία και έκτοτε ακινησία.
Ουδείς ενδιαφέρεται να το αξιοποιήσει.
Θα ρημάξει για μερικές δεκαετίες.Είναι βέβαιο αυτό.
Ουδείς σκέπτεται, ουδείς ψάχνει, ουδείς ονειρεύεται το κάτι τις για το κτήριο που αποκτήσαμε.

Και τώρα το Κολυμβητήριο και το Στάδιο.
Σιγά μην βρεθεί κάποιος ιδιώτης να αγοράσει το Κολυμβητήριο. Ποιος ιδιώτης είναι τόσο μπουμπουνοκέφαλος να δώσει εκατομμύρια και μετά να πρέπει να πληρώνει και ένα σκαζμό χρήματα για συντήρηση για να κάνουν κάποια μωρά μπέιμπι σουίμινγκ και κάποιες κυρίες ζούμπα σουίμινγκ.Για να παίρνει ένα ποσοστό από τα μαγαζάκια που έχουν στηθεί.
Απλώς ζωντόβολα είναι αυτοί που άφησαν το Στάδιο να περάσει στο Υπερταμείο για να έχει να λέει ο Μανιάτης. Αν αληθεύουν αυτά, επαναλαμβάνω.
Για να μπορεί να  ανταποδώσει ο Μανιάτης αυτά που υπέστη.
Και τι μας λέει τώρα ο Γιάννης; "Υπάκουοι στα ξένα αφεντικά. Χωρίς τσίπα. Ξεπούλημα". Τέτοια λέει στην ανακοίνωσή του. Δεν πιστεύω στα μάτια μου για την ορολογία που χρησιμοποιεί. Μία από τα ίδια με τους προηγούμενους που τα έλεγαν αυτοί τότε στον Γιάννη. Και σε κάποιους μήνες η κατάσταση θα αντιστραφεί και πάλι. Ο άλλος Γιάννης, ο Γκιόλας, θα λέει με τη σειρά του μία από τα ίδια που λέει τώρα ο Μανιάτης για τον Γκιόλα, που τα έλεγε πριν ο Γκιόλας για τον Μανιάτη!! Είμεθα μία παλαβή χώρα. Και η κοινωνία προθύμως τους ακολουθεί

Τα έχω ξαναπεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Το θέμα δεν είναι να έχει το Κράτος κτήρια στην πόλη του Ναυπλίου στην κυριότητά του.
Το μεγάλο ζήτημα είναι η χρήση τους να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να ωφελείται η κοινωνία.
Μπορώ να σας ονοματίσω καμιά δεκαριά κτήρια που ανήκουν στο Κράτος και ρημάζουν.
Αυτό είναι το μέγιστο και σημαντικότατο ζήτημα.

Το τεράστιο θέμα είναι ο τρόπος χρήσης της πισίνας και του Σταδίου.
Λέμε ότι είναι δημοτικό το στάδιο και δημοτικό το Κολυμβητήριο.
Όμως κάποια "μαγαζάκια" που έχουν ανοίξει υπό την μορφή των σωματείων εισπράττουν τριαντάρια και πενηντάρια από το κάθε παιδί. Συνήθως μαύρες εισπράξεις και μαύρους μισθούς.
Και ο άλλος που έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος και συντηρεί Γυμναστήριο πρέπει να ανταγωνιστεί το "μαγαζάκι" αυτό που εκμεταλλεύεται το κρατικό-δημοτικό στάδιο δωρεάν και άκοπα.
Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η χειρότερη μορφή ιδιωτικοποίησης.
Τα μικροσυμφέροντα που λυμαίνονται το δημόσιο-δημοτικό κτήριο.
Και όλα καλά.
Για αυτά δεν ομιλεί ο βουλευτής Μανιάτης.
Δεν ομιλούν και αυτοί οι απαράδεκτοι που τον είχαν κηρύξει ανεπιθύμητο στο Ναύπλιο.
Η χειρότερη μορφή ιδιωτικοποίησης της Καραθώνας είναι οι επιβήτορες που εκμεταλλεύονται τον δημόσιο χώρο της παραλίας, παρά τις επιταγές της νομοθεσίας, που καθορίζει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, πόσο χώρο δικαιούται ο καθείς να καταλάβει.
Μούγκα και εκεί. Και αυτό μας βολεύει. Αυτό θέλουν οι πολιτικοί. Να κλείνουν το ματάκι στους μικροεπιχειρηματίες των παραλιών.

ΥΓ. Θα πρέπει να σας πω ότι αηδιάζω με τα λεγόμενα κάποιων φασιστάκων κατά του Γιάννη Γκιόλα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλοι πρέπει να του συμπαρασταθούμε είτε τον γουστάρουμε είτε όχι. Για να είμαι δίκαιος, διότι και με αυτά που έλεγαν για τον Μανιάτη παλαιότερα αντιδρούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου