Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Εδώ Λιλιπούπολη... Μεγάλο ιατρικό συνέδριο


Εδώ Λιλιπούπολη.
Εδώ Λιλιπούπολη
O Δήμαρχος Χαρχούδας και το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να έλθει το μεγάλο και σπουδαίο ιατρικό συνέδριο στην πόλη.
Οι χίλιοι ιατροί που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο που θα γίνει στη Λιλιπούπολη θα φάνε και θα πιουν και κάτι θα αγοράσουν από τα καταστήματα των υπηκόων του Χαρχούδα. Θα κοιμηθούν και θα τα ακουμπήσουν στα ξενοδοχεία.
Είναι πλούσιοι οι γιατροί. Απ΄όλο το κόσμο θα έλθουν. Και πολλοί από αυτούς θα έχουν μαζί την ή τον σύζυγό ή την ερωμένη ή τον εραστή
Ελκυστική η κατάσταση στην Λιπούπολη με την έλευση των πλουσίων χειρουργών.
Δεν πρέπει με τίποτα  η Λιλιπούπολη να χάσει το συνέδριο αυτό. Η διπλανή πόλη το εποφθαλμιά και το διεκδικεί και αυτή
Για αυτό αποφάσισαν να ταΐσουν όλους τους συνέδρους ένα πλουσιοπάροχο γεύμα στο κάστρο πάνω από την Λιλιπούπολη. Θα δώσουν αμοιβή στην εταιρεία που διοργανώνει το συνέδριο, η οποία εταιρεία θα λάβει και τις συνδρομές των πλουσίων των γιατρών.  Όλα τα έξοδα του ιατρικού συνεδρίου θα τα πληρώσουν οι δημότες της Λιλιπούπολης.
Δεν θα πληρώσουν μόνον οι ξενοδόχοι, αλλά και όσοι καλλιεργούν τα μπιζέλια που χορεύουν τσιφτετέλια, αλλά και αυτοί που έχουν σπείρει βλίτα και σπανάκι που χορεύουνε συρτάκι στο χορό των μπιζελιών. Δεν θα πληρώσουν μόνον οι καφετζήδες που θα ευνοηθούν από την έλευση των πλουσίων των γιατρών αλλά και εκείνος στο χωριό που έχει φυτέψει την μπάμια την μεγάλη που χορεύει πεντοζάλη πάνω στην πρασινάδα και πάνω στο γκαζόν.
Και θα δώσουμε και χρήματα και στον βουτηχτή για να μην μπλεχτούν οι άγκυρες των σκαφών των πλουσίων των γιατρών που θα εισπλεύσουν  στο λιμάνι της Λιλιπούπολης.
Το δημοτικό συμβούλιο της Λιλιπούπολης πρέπει να αποφασίσει να δώσει περισσότερες παροχές από όσα υπόσχεται η διπλανή η πόλη, η εχθρική, που επίσης επιθυμεί να γίνει το συνέδριο εκεί.
Δόξα στην Λιλιπούπολη.
Χρήμα θα εισρεύσει.
Πολυτελή αμάξια και σκάφη με τρία πατώματα θα έλθουν να δώσουν λάμψη.
Και από δίπλα ο φτωχικός και μοναχικός συνταξιούχος στο δυαράκι και ο άνεργος στο καλυβάκι στο χωριό, με απορία θα κοιτούν την όλη γκλαμουριά για την οποία ο ίδιοι από τα χρήματα που τους περισσεύουν  θα την έχουνε πληρώσει.
Αααα ναι. Και αν κάποιος από τους καταστηματάρχες καταλάβει δημόσιο χώρο που δεν του ανήκει, για να βάλει τραπεζάκια να φάνε οι πλούσιοι χειρουργοί, δεν πειράζει θα πληρώσει για αυτόν τον χώρο και το πρόστιμο θα διαγραφεί.

(Κείμενο για προβληματισμό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου