Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ολα βαίνουν καλώς, εναντίον μας


Λέω να μην σας κουράσω με πολλά νούμερα και θα μπω κατευθείαν στα συμπεράσματα της ανιαρής σημερινής μου ανάρτησης.
Για οικονομικά αποτελέσματα θα μιλήσω, οπότε αν τα βαριέστε όλα αυτά, μην προχωρήσετε στην ανάγνωση.
Όπως δεν δίνατε και σημασία στα νούμερα που πάντοτε αποτυπώνουν την πραγματικότητα και σας ήλθε κατακούτελα η πτώχευση της χώρας


Κάποια συμπεράσματα από τα αποτελέσματα της έκθεσης εκτέλεσης  προϋπολογισμού του Δήμου Ναυπλιέων για το έτος 2017, που θα συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

 Ο τουρισμός στην πόλη μας και στα τουριστικά χωριά τριγύρω, πήγε αρκετά καλά και έτσι τα ποσά που εισέπραξε ο Δήμος από ανταποδοτικά τέλη ξεπέρασαν  κατά 20% περίπου τα  προϋπολογισθέντα. Εξαιρετικό νέο!!! Προφανώς βοήθησε και η γενικότερη συγκυρία με την αύξηση του τουρισμού στην χώρα, αλλά τα αποτελέσματα θα πρέπει να πιστωθούν και στον αρμόδιο για τα Οικονομικά Αντιδήμαρχο και στις υπηρεσίες.
Βέβαια το κονδύλι αυτό έχει τον τελευταίο καιρό αναπροσαρμοσθεί προς τα κάτω, αφού πλέον  στον Προϋπολογισμό κάθε χρόνου πρέπει να λαμβάνονται υπ΄όψη τα πραγματοποιηθέντα του προηγούμενου.
Και η προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα ποσά που θα μπορούσε να εισπράξει ο Δήμος μας, θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο μεγάλα, εάν υπήρχε μια πολιτική για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και όχι για φιέστες που οδηγούν στα πλημμυρικά φαινόμενα των λίγων τριημέρων και εάν κάποια στιγμή αναπροσορμαζόντουσαν οι εξευτελιστικές για το Ναύπλιο χρεώσεις των τριάντα και σαράντα ευρώ το δίκλινο, τιμές που δεν ισχύουν στο χειρότερο χωριό της οιασδήποτε Ευρωπαϊκής χώρας.

2.  Και αλλού πήγαν καλά τα έσοδα, όπως στις προσόδους της ακίνητης δημοτικής περιουσίας ή στις τακτικές επιχορηγήσεις.

Θα έλεγε κάποιος ότι όλα καλώς βαίνουν καλώς  και μόνον "εύγε" μπορούμε να πούμε.

Όμως υπάρχουν και τα πολύ μελανά σημεία στην ανάγνωση αυτή των οικονομικών του Δήμου μας.
Υπολογίζαμε να εισπράξουμε μέσα στο 2017 το ποσό των  3.869.659,19 ευρώ, για επενδυτικές δαπάνες (μέχρι λεπτό το είχαμε προβλέψει το ποσό αυτό!!). Προβλέπαμε δηλαδή να μας δώσουν αρκετά  χρήματα για να κάνουμε έργα. Πόσα εισπράξαμε από αυτά; Μόνον το 13,65%!!!!
Πλήρης αστοχία. Πλήρης αδράνεια στα έργα υποδομής.
Μόνον φιέστες.
Και βέβαια αυτό αποτυπώθηκε και στο σκέλος των δαπανών.
Είχαμε προϋπολογίσει να κάνουμε έργα που θα μας κόστιζαν το ποσό των 7.622.750,51 ευρώ. Από αυτά εκτελέσαμε έργα ποσού μόνον 1.152.560,01 ευρώ.
Μια μικρή απόκλιση τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων και κάτι ψιλά.

Όλα βαίνουν καλώς λοιπόν. Εναντίον μας

(Γνωρίζω άριστα τι λέτε τώρα, όσοι καταφέρατε και φτάσατε μέχρι το τέλος της ανάρτησής μου. "Μόνον η φωτογραφία είχε ενδιαφέρον")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου