Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η μη απάντηση για το τραίνο από τον Υπουργό Σταθάκη


Η κοινοβουλευτική διαδικασία για τον Αντουάν, τον δικό μας επίτιμο δημότη, ήταν σε όλη την πρωθυπουργία του μία μάλλον ενοχλητική γι΄αυτόν διαδικασία. Έτσι σπάνια εμφανιζόταν στην Βουλή, πιο σπάνια, και μόνον αν ήταν υποχρεωμένος, έπαιρνε το λόγο, και είχε πλήρως αδρανοποιήσει την πολύ χρήσιμη για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας, ώρα του πρωθυπουργού.
Πολύ ορθά η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση τον κατηγορούσε, όπως κατηγορούσε και τους Υπουργούς, διότι σπάνια έδιναν σαφείς απαντήσεις, στις επίκαιρες  ερωτήσεις, ερωτήσεις και αναφορές που τους υποβάλλοντο.

Γιατί όμως  σας τα λέω όλα αυτά τώρα;
Διότι σήμερα ειλικρινά δεν πίστευα στα μάτια μου.
Ο αρμόδιος Υπουργός Σταθάκης, ο επονομαζόμενος και σοβαρός της Κυβέρνησης, "απάντησε"  (εδώ) στο βουλευτή Σπύρο Λυκούδη στην ερώτηση που του είχε υποβάλει για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στο Ναύπλιο και Αργος, την οποία ερώτηση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Ουσιαστικά του ζητούσε ο Βουλευτής να δεσμευθεί σε όλο τον λαό του Ναυπλίου και του Αργους που αγωνίζεται για την επαναλειτουργία του τραίνου το κατά πόσον η Κυβέρνηση θα κάνει αυτό επιτέλους πράξη.
Και ο Υπουργός...... 
Ο Υπουργός αντί να αναλάβει την οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη ή έστω να μας πει ότι η λειτουργία του τραίνου δεν είναι στις προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης, και να κάνουμε και άλλο υπομονη, αυτό που έπραξε είναι να διαβιβάσει  στο βουλευτή και μέσω αυτού σε όλους τους Αργολιδείς φίλους του τραίνου, την απάντηση που έδωσε ο ΟΣΕ, που βέβαια μια τέτοια απάντηση δεν μπορεί να περιέχει οποιαδήποτε πολιτική δέσμευση. Και πράγματι το έγγραφο του ΟΣΕ ήταν τελείως αόριστο ως προς το ζητούμενο. Αντί λοιπόν να απαντήσει ο ίδιος, κοινοποίησε το έγγραφο αυτό του  ΟΣΕ, που έχει το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο, που πριν από τις εκλογές μας είχε δώσει μαζί με τον Υπουργό, τότε, Γιάννη Μανιάτη, την αρχική διαβεβαίωση ότι ο σιδηρόδρομος θα σφύριζε στ΄Ανάπλι στις αρχές Δεκέμβρη του προηγούμενου χρόνου και την μετέπειτα διαβεβαίωση ότι το τραίνο θα έφτανε το Πάσχα εφέτος. 
Αυτααααά.......
Αρκετοί αντιπολιτευόμενοι και συμπολιτευόμενοι την τότε κυβέρνηση είχαν ειρωνευτεί τότε την όλη κατάσταση με τα χρονοδιαγράμματα που έθετε η Κυβέρνηση και ο ΟΣΕ.
Και σήμερα εκκωφαντική σιωπή.
Ούτε ναι ούτε όχι.
Δεν θα επεκταθώ, διότι πολλοί φίλοι μου λένε ότι κάνω άδικη κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Ας σηκώσουν όμως τώρα οι ίδιοι  το ανάστημά τους, ας μην σιωπήσουν όσοι φώναζαν με την απελθούσα κατάσταση, μόνο και μόνο διότι τώρα έχουμε αλλαγή φρουράς. 
Και ο βουλευτής τότε της αντιπολίτευσης που στηρίζει σήμερα την Κυβέρνηση....; Και ερωτούσε και αυτός τότε τον τότε αρμόδιο Υπουργό.....
Ας μην επεκταθώ. Τα πήρα και καλό είναι να μην πω πολλά πολλά.
Αναμένω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου