Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου

Στις 14 Αυγούστου, θεωρώ, ότι μπήκε και η τυπική υπογραφή, για το ότι η ηγετική ομάδα που κυβερνάει σήμερα το Δήμο Ναυπλιέων θα είναι προσωρινή. Είναι φανερό ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα βρει απέναντί της μια ισχυρή δεξιά παράταξη, έναν ενισχυμένο "αριστερό" σχήμα, που θα υποστηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και το γνωστό "λαϊκό" συνδυασμό.  Η υπογραφή της 14ης Αυγούστου, θεωρώ, ότι οριοθέτησε οριστικά και αμετάκλητα και με ασφυκτικό τρόπο το κλειστό και μικρό σχήμα παραγόντων της δεξιάς που θα υποστηρίξει τους σήμερα κυβερνώντες. Οι διάσπαρτες προοδευτικές και αριστερές  εστίες πολιτών, που έχουν απομείνει στο Δήμο μας, φαντάζομαι, ότι δεν είναι δυνατόν πλέον να στοιχηθούν κάτω από το σημερινό Δήμαρχο αν και αυτό φαινόταν ίσως ένα λογικό σενάριο τον προηγούμενο καιρό. Τί θα κάνουν όλοι οι "διάσπαρτοι"; Θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο σχήμα; Θα εγκλωβισθούν στην παράταξη του Πασοκικού παρελθόντος; Θα διασκορπισθούν σε "αριστερά" και "λαϊκά" σχήματα; Θα ενισχύσουν μία τίμια φωνή της συντηρητικής παράταξης; Τί θα συμβεί δεν γνωρίζω. Όμως αυτό που πιστεύω είναι ότι πλέον η θητεία των σημερινών  ιθυνόντων θα είναι βραχύβια.

Όμως για εμένα το μεγάλο θέμα δεν είναι η πολιτική τύχη της σημερινής δημοτικής αρχής.

Αυτό που εγώ αποδέχομαι και γνωρίζω είναι ότι η οικονομία της χώρας, όσο και αν φωνάζουν κάποιοι, θα ισορροπήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Και μειώσεις μισθών και συντάξεων αναγκαστικά θα έχουμε και κλείσιμο φορέων και μείωση δημοσίων υπαλλήλων και περικοπές στις δαπάνες υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας. Όσο και αν δεν μας αρέσει δεν γίνεται διαφορετικά, διότι φτιάξαμε μια αντιπαραγωγική οικονομία που στηριζόταν στα δανεικά που  σήμερα απλά δεν υπάρχουν.
Αυτό όμως που πρέπει να γίνει είναι να προστατευθούν οι έχοντες πραγματική ανάγκη. Η Ελληνική φούσκα έσκασε και αυτοί που θα πρέπει να θιγούν περισσότερο είναι όσοι τόσα χρόνια γλέντησαν με τα τεράστια προνόμια του πελατειακού και κομματικού κράτους.
Το δηλώνω. Δεν θα μπορέσω να ανεχθώ μειώσεις μισθών και απολύσεις και την ίδια στιγμή να μένουν αλώβητα τα προνόμια των ιθυνόντων να προσλαμβάνουν με υψηλούς μισθούς τους ημέτερους. Είδα κάποια θετικά βήματα, όπως το ότι θα αποσύρουν από τους επίσημους τους αστυνομικούς-ορντινάντσες ή ότι μειώνονται οι μισθοί δημοτικών αρχόντων.  Περιμένω να δω να γίνονται πράξεις οι εξαγγελίες περί επιτάχυνσης των δικών για κακουργηματικές πράξεις δημοσίων υπαλλήλων. Και αναμένω να ελεγχθούν όλοι όσοι έστειλαν το μαύρο χρήμα στο εξωτερικό. Και να ξαναγυρίσουν στα θρανία όλοι οι αποσπασμένοι σε θέσεις ξάπλας εκπαιδευτικοί. Από την άλλη κάποια από τα βήματα που γίνονται είναι δειλά και δεν φτάνουν.
Πάντως επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να είμαι πολιτικός φίλος μιας κυβέρνησης που θα απολύσει δημόσιους υπάλληλους, χωρίς σ΄αυτούς να συμπεριλαμβάνονται η θυγατέρα του Προέδρου της Βουλής και η θυγατέρα του άλλου Προέδρου, του εν Ναυπλίω εδρεύοντος

1 σχόλιο:

  1. Εκεί που κάποτε υπήρχε ένας Τερτσέτης. ένας Πολυζωίδης και πολύ άλλοι σπουδαίοι άνθρωποι, τώρα έχουν αντικατασταθεί από κάτι "πολιτικά ρετάλια" που προέρχονται από τον τ. Δ. Μιδέας! Θεωρώ ύψιστο καθήκον κάθε λογικού και νοικοκύρη ανθρώπου ( Δεξιού, Πασόκου, Αριστερού) να αντισταθεί σε αυτόν τον ξεπεσμό του τόπου! Όσον αφορά το Δήμαρχο "έκαστος εφ ω ετάχθει". Ας έχει υπ΄ οψιν του τούτο, όποιος έμπλεξε με αυτούς στο τέλος πλήρωσε και το λογαριασμό! Πολλά τα παραδείγματα και τρανταχτά, αν τον ενδιαφέρει μπορεί να μάθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή