Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Για τους ανήλικους που γίνονται θύματα εκμετάλλευσης

Σαν να τους τσίμπησε μύγα τσε-τσε  κάνουν οι εκπρόσωποι  του ΚΚΕ όταν ακούν τις κατηγορίες κατά της αριστεράς που θρασύτατα εκστομίζουν οι νοσταλγοί του δικομματισμού.
Αλλάζουν χρώματα  ο Παπαδημούλης και  ο Σκουρλέτης, όταν ακούν τα απίθανα του Μπέννι και του Αντώνη.
Φαίνεται όμως ότι πράγματι έχουν την αλογύμυγα και μυγιάζονται. Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσεις την αντίδρασή τους, όταν τις κατηγορίες τις εκστομίζουν οι άνθρωποι που ολοφάνερα έφεραν τη χώρα σ΄αυτό το χάλι. Οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν όλα τα χρόνια και δημιούργησαν το σύστημα της κομματοκρατίας, κλεπτοκρατίας, φαυλοκρατίας, τις απίθανες σπατάλες, τις αδικίες και τα δώρα προς τους ισχυρούς, τους μαϊμού ανάπηρους, το ξερίζωμα της παραγωγικής δομής της χώρας. Αλήθεια για ποιό λόγο αντιδρούν έτσι οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ; Θεωρούν ότι ο λαός είναι τόσο χαζός και δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του Βενιζέλου και του Σαμαρά του ΓΑΠ και του Κωστάκη;
Γιατί άραγε θέλουν  να εμφανίζονται αμόλυντοι και λευκοί απέναντι στο βούρκο;
Γιατί τέλος πάντων δεν παραδέχονται  και το μικρό ποσοστό (σε σχέση με τις τεράστιες κυβερνητικές ατασθαλίες) των ευθυνών της αριστεράς για τα σημερινά χάλια; Δεν έχει τις ευθύνες της και η αριστερά για την κατάσταση στην εκπαίδευση; Για την παραγωγή επιδοτήσεων και όχι αγροτικών προϊόντων; Για τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό; Για τις κομματικές επιχορηγήσεις και τα μισθοδοτούμενα κομματικά στελέχη;
Εγώ θεωρώ γενναίο και τίμιο να πει κάποιος σήμερα ότι αυτή η γενιά των σημερινών πενηντάρηδων και εξηντάρηδων, στην οποία κυριαρχούσε είτε άμεσα είτε ιδεολογικά η αριστερά έχει και αυτή τις μεγάλες ευθύνες της (είναι μεγάλες οι ευθύνες της ως κάποιο απόλυτο μέγεθος αλλά μικρές σε σχέση με τις ευθύνες των πολιτικούς καβαλάρηδων των τελευταίων δεκαετιών). Και αν τελικά παραδεχθούν το γεγονός αυτό τα αριστερά κόμματα, τότε πράγματι θα αποκτήσουν ένα τεράστιο πολιτικό, αλλά  και ηθικό πλεονέκτημα, σε σχέση με όλους τους πρωταγωνιστές της ρεμούλας, της διαφθοράς, της εκμαύλισης συνειδήσεων, του πελατειασμού, του ενυπωσιασμού της ολυμπιάδας και της γιουροβίζιον.
Και το κυριότερο. Μόνον όταν θα μιλήσει η αριστερά και για τις δικές της ευθύνες θα μπορεί να λάβει σωστές αποφάσεις, χωρίς να έχει κόμπλεξ να κατηγορηθεί για δεκανίκι, για στήριγμα, για κόμματα του ευρωμονόδρομου και για όλα τα άλλα που τις απευθύνουν ένθεν κακείθεν, ένδον και απέξω.
Και μόνο τότε θα παύσει να ενεργεί με ενοχικά συμπλέγματα  και με τρόπο αδιανόητο και εν τέλει συντηρητικό και πολλές φορές και αντιδραστικό.
Διότι μόνον έτσι (για να αναφέρω και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα) αδιανόητα και εν τέλει αντιδραστικά ψήφισε το ΚΚΕ, όταν είπε όχι μαζί με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ στο άρθρο του νόμου  που έλεγε τα εξής:


 "Χορήγηση άδειας διαμονής
 (εφαρμογή παραγράφου 5 άρθρου 6 και
 παραγράφου 4 άρθρου 13 της Οδηγίας)

 1. Στους πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι απασχολήθηκαν με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους  εργασίας ή ως ανήλικοι, πράξεις οι οποίες χαρακτηρίζονται ως τέτοιες από  τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, και οι οποίοι παρέχουν τη συνδρομή τους στην   ποινική διαδικασία που κινείται,δυνάμει των άρθρων 83, 88 και 89 του παρόντος,    κατά των εργοδοτών τους, χορηγείται, μετά από σχετική αίτηση τους, που υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή μέσω του αρμόδιου Εισαγγελέα, άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους σύμφωνα με τους λοιπούς όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 44 του ν. 3386/2005, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 42 παράγραφος 1 εδάφιο ε' του ν. 3907/2011.  Αδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους μπορεί να χορηγηθεί ακόμα και σε περίπτωση που ο ως άνω παράνομα απασχολούμενος αλλοδαπός δεν συνεργάζεται με τις διωκτικές Αρχές, εφόσον κρίνει ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών, κατόπιν σύμφωνης γνώμης 
του Εισαγγελέα Εφετών, ότι δεν συνεργάζεται εξαιτίας απειλών που στρέφονται κατά  προσώπων της οικογένειας του που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στη χώρα της προέλευσης του ή οπουδήποτε αλλού και ότι, εάν αυτός δεν προστατευθεί ή εάν απελαθεί,        αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο τα  προαναφερόμενα πρόσωπα.
 2. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών ή η αρμόδια αστυνομική Αρχή ή οι αρμόδιοι   φορείς κοινωνικής στήριξης γνωστοποιούν στον πολίτη τρίτης χώρας - που έχει κριθείότι απασχολήθηκε με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους εργασίας ή ως ανήλικος ότι     δικαιούται να υποβάλει αίτημα για να του χορηγηθεί άδεια διαμονής, σύμφωνα με τα  προαναφερόμενα, παρέχοντας σε αυτόν τηναναγκαία προς τούτο ενημέρωση.
 3. Στην περίπτωση παράνομης απασχόλησης ανηλίκου πολίτη τρίτης χώρας που είναι   ασυνόδευτος, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή προβαίνει σε κάθε αναγκαία ενέργεια για ναπροσδιορίσει την ταυτότητα και την ιθαγένεια του και για να θεμελιώσει το γεγονός ότι δεν συνοδεύεται. Καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τον ταχύτερο δυνατό           εντοπισμό της οικογένειας του και λαμβάνει αμέσως τα απαραίτητα μέτρα για να      εξασφαλίσει τη νομική του εκπροσώπηση και, εφόσον χρειάζεται, την εκπροσώπηση του στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ανηλίκων ή, όπου δεν υφίσταται Εισαγγελέας Ανηλίκων, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών, εάν δεν βρεθεί η οικογένεια του ανηλίκου ή εάν κρίνει ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο επαναπατρισμός του δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του, μπορεί να διατάσσει κάθε πρόσφορο    μέτρο για την προστασία του μέχρι την έκδοση απόφασης από το Δικαστήριο, στο οποίοπρέπει να απευθύνεται εντός τριάντα ημερών, για το διορισμό Επιτρόπου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 1532, 1534 και 1592 Α.Κ..
4. Στα ίδια πρόσωπα διασφαλίζονται ικανές συνθήκες διαβίωσης, εφόσον δεν διαθέτουνεπαρκείς πόρους και εφόσον το κρίνει ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών.
5. Οι αρμόδιες εισαγγελικές, δικαστικές και αστυνομικές αρχές φροντίζουν, κατά    προτεραιότητα,για την προστασία και την ασφάλεια των προαναφερόμενων θυμάτων,     σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις, για την παροχή σε αυτά υπηρεσιών  μετάφρασης και διερμηνείας όταν αγνοούν την ελληνική γλώσσα, για την ενημέρωση    τους σχετικά με τα νόμιμα δικαιώματα τους και με τις υπηρεσίες που τους παρέχονταικαθώς και για την παροχή κάθε αναγκαίας νομικής βοήθειας.
6. Η εξέταση της αίτησης για τη χορήγηση της άδειας διαμονής, σύμφωνα με το παρόν άρθρο, γίνεται κατά προτεραιότητα, με την επιφύλαξη λόγων δημόσιας τάξης και      ασφάλειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 3386/2005. Εάν κρίνεται  σκόπιμη η παράταση της διαμονής του εν λόγω προσώπου στην Ελληνική Επικράτεια,    προς    διευκόλυνση της διενεργούμενης έρευνας ή της ποινικής διαδικασίας, η ανωτέρω άδεια   διαμονής ανανεώνεται κάθε φορά για ισόχρονο διάστημα.
7. Η άδεια διαμονής δεν ανανεώνεται ή ανακαλείται εφόσον συντρέχει μία από τις   ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Εάν ο δικαιούχος επανασυνδέσει τις σχέσεις του ενεργώς και εκουσίως με τους    εικαζόμενους δράστες των πράξεων που έχει καταγγείλει.
β. Εάν η αρμόδια Αρχή κρίνει ότι η συνεργασία ή η καταγγελία του θύματος είναι    δόλια ή καταχρηστική ή ότι συντρέχουν λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
γ. Οταν η ποινική διαδικασία για τα εγκλήματα των περιπτώσεων γ' της παραγράφου 1 και 2 του άρθρου 88 του παρόντος έχει περατωθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στις      διατάξεις των άρθρων 43 ή 47 Κ.Π.Δ. ή έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση, με την οποία περατώνεται η σχετική διαδικασία."

Το ΚΚΕ τα καταψήφισε όλα αυτά μαζί με το ΛΑΟΣ.Για τους Καρατζαφερικούς κατανοητό. Για τους κομμουνιστές όμως; Γιατί; Και γιατί οι Συριζέοι είπαν "παρών" και όχι "ναι" στη διάταξη αυτή; Τόσο πολύ φοβούνται τις ευρωμονοδρομικές κατηγορίες από τους ορθόδοξους; Πολύ θάθελα να μου πουν "οι αριστεροί" πού στο καλό κάνω εγώ λάθος και μου φαίνεται προοδευτική η διάταξη που προστατεύει ανήλικους μετανάστες και ανθρώπους που τους έχουν εκμεταλλευθεί ελληνικά κοράκια και πού είναι αυτοί οι σωστοί που δεν την υπερψήφισαν.

1 σχόλιο:

  1. otan to kratos den exei thn dynatotita na elegxei ta synora einai ypoxrewmenoi na tousfiloksenei osa oy grafeis gia ta alla mathe poioi efthinontai ela meta na grafeis thn katastash olh afthn efthinontai ta kommata eksousias kai oxi h aristera egw thelw na amrivomai aksioprepws kai oxi me psixoula na oikonomane alloi pou exoun apallages tairasties apo to kratos otan exw kapoio xreos kai de exw thn dynatothta na to plirwsw na me apeiloyn ante fanfarones

    ΑπάντησηΔιαγραφή