Μόνος ολομόναχος
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Ξενία και ΕΤΑ

Πριν μερικές μέρες είδα στην TV τον μόνο πλέον μουσάτο υπουργό του ΠΑΣΟΚ, με την επιμελημένη εμφάνιση και την βαθειά φωνή, απόγονο των Μπενάκηδων να μας μιλάει για τα σκάνδαλα στα Ελληνικά Τουριστικά ακίνητα. Έστειλε την υπόθεση, μας είπε, στον Εισαγγελέα.
Δεν μου γίνεται πιστευτός για τις καλές του προθέσεις για τον εξής λόγο.
Έλεγα το Φεβρουάριο τα εξής
"Ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τσούκαλης για τα Ξενία στις 31-3-2009. Δεν πήρε απάντηση από τον τότε Υπουργό Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Υπέβαλε εκ νέου την ίδια ερώτηση στις 24-8-2009. Δεν έλαβε απάντηση.
Την υπέβαλε για τρίτη φορά στη νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έλαβε απάντηση, που λίγο πολύ μας είπε ότι όλα είναι μέλι-γάλα........Ρωτάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
"Έχουν καταβληθεί από τη μισθώτρια εταιρία όλα τα οφειλόμενα μισθώματα από το 2000 μέχρι σήμερα;". Απάντησε ο Υπουργός:"Σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε υπόψη μας ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΤΑ ΑΕ, η μισθώτρια εταιρία «ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΑΕ» έχει καταβάλει στην ΕΤΑ ως μισθώματα τα ποσό των 7.4374.000 ευρώ και η καταβολή των μισθωμάτων συνεχίζεται κανονικά." Απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή ο Υπουργός ή μήπως υπεξέφυγε πονηρά; Γιατί δεν απαντάει ευθέως στην ερώτηση εαν η μισθώτρια οφείλει κάποιο ποσό για μισθώματα; Εύκολο είναι, να μας πει ο κ. Υπουργός, εάν οφείλει ή όχι. Και πρέπει να πει και το άλλο. Εάν οφείλει η μισθώτρια, τότε γιατί δεν έχει προβεί η ΕΤΑ σε κάποια ενέργεια;
Μας λέει και το άλλο ο Υπουργός. Ότι η μισθώτρια εταιρεία έχει επενδύσει συνολικά περίπου 35 εκατομμύρια Ευρώ. Πώς το γνωρίζει αυτό; Είναι βέβαιο το ποσό αυτό ή είναι η επένδυση που ισχυρίζεται η μισθώτρια εταιρεία ότι έχει κάνει. Μήπως έχει ενταχθεί και σε αναπτυξιακό νόμο και έχει πάρει και κάποια επιχορήγηση με βάση το ποσό αυτό;
Μήπως μπορεί να δει ο κ. Υπουργός και να πει για την ανάλυση της επένδυσης των 35 εκατομμυρίων; Και ακόμα κάτι πολύ σοβαρό. Γιατί ο κ. Υπουργός καλύπτει την μισθώτρια εταιρεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παλιό Ξενία; Ποιός πταίει για το αίσχος του Ναυπλίου που βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο; Δεν γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι η μισθώτρια εταιρεία είχε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων; Δεν γνωρίζει ότι οι εργασίες τις οποίες έπρεπε να κάνει η μισθώτρια ήσαν πολύ συγκεκριμένες (χρωματισμοί, υδραυλικά, αλλαγή επίπλων κλπ), που δεν έχουν καμία σχέση με όσα απαντάει ο Υπουργός.
Τελειώνω με τα εξής αδιαμφισβήτητα για να διαπιστώσετε ότι τα πράγματα ίσως και να είναι σοβαρά και όχι απλά, όπως απαντάει ο Υπουργός.
Το ετήσιο μίσθωμα που έχει συμφωνηθεί είναι 450.000.000 (τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια) δραχμές, που κάθε χρόνο θα αναπροσαρμόζεται ισόποσα με τον πληθωρισμό. Ήδη έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια και το συνολικό ποσό, που έπρεπε να είχε καταβληθεί για τα χρόνια από το 2000 μέχρι σήμερα είναι πέντε δισεκατομμύρια πεντακόσια εκατομμύρια δραχμές ή ευρώ δέκα έξη εκατομμύρια εκατόν σαράντα χιλιάδες.
Τα γράφω αριθμητικά. Έπρεπε να έχει δώσει 16.140.000 Ευρώ. Έδωσε, όπως μας λέει ο Υπουργός "7.4374.000 ευρώ και η καταβολή των μισθωμάτων συνεχίζεται κανονικά". Δεν έχω καταλάβει και πολύ. Τί ποσό είναι αυτό. Οι τελείες στο νούμερο δεν βγαίνουν. Εάν έχει δώσει η μισθώτρια εβδομήντα τέσσερα εκατομμύρια, έχει πληρώσει καμιά εξηνταριά εκατομμύρια παραπάνω, όπερ αδύνατον. Εάν όμως έχει καταβάλει επτά εκατομμύρια και κάτι "ψιλά", τότε η διαφορά μεταξύ του συμφωνηθέντος μισθώματος και του καταβληθέντος είναι περίπου εννέα εκατομμύρια Ευρώ.
Κάτι μου λέει ότι δεν μας τα λέει καθαρά ο κ. Υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Αντίστοιχες διαπραγματεύσεις γίνονται και με τις εταιρείες Αργολικός Ήλιος ΑΕ για την Ακροναυπλία και Αττικός Ήλιος ΑΕ για το Λαγονήσι, που ανήκουν στον όμιλο Μαντωνανάκη."
Αυτά έλεγα πριν από μερικούς μήνες. Ότι ο Υπουργός δεν θέλησε να απαντήσει σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλησε να πει αν χρωστάει η εταιρία ή όχι. Και κατέληξα λέγοντας ότι "κάτι μου λέει ότι δεν μας τα λέει καθαρά ο κ. Υπουργός".
Ιδού λοιπόν τί αλίευσα. (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=251142&dt=18/01/2009#ixzz0oYHZLgIg)
Ελεγε το ρεπορτάζ: "Αντίστοιχες διαπραγματεύσεις γίνονται και με τις εταιρείες Αργολικός Ηλιος ΑΕ για την Ακροναυπλία και Αττικός Ήλιος ΑΕ για το Λαγονήσι, που ανήκουν στον όμιλο Μαντωνανάκη.Την περασμένη Δευτέρα διευθετήθηκαν κάποιες εκκρεμότητες με τον επενδυτή της Ακροναυπλίας, εκκρεμεί όμως ακόμη η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου εξετάζεται και το ενδεχόμενο παράτασης του μισθώματος (sic).Η φόρμουλα αυτή αφορά τη διευθέτηση των οφειλών ως σήμερα, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος, αναγνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση και αφήνοντας ανοιχτό τον επαναπροσδιορισμό του μισθώματος ανάλογα με τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν (π.χ., αν βγουν οι σχετικές άδειες ή όχι). Αυτή είναι μια απόπειρα να απεμπλακούν τα ακίνητα από τις εκκρεμότητες και παράλληλα «να υπάρξει μια ροή εσόδων στο Δημόσιο αλλά και στον επενδυτή» αντί να καθυστερούν οι υποθέσεις στα δικαστήρια."
Επιμένει άραγε ο με το επιμελημένο μούσι υπουργός με την απάντησή του στον βουλευτή Τσούκαλη;
Είναι ειλικρινής με την κάθαρση στα ΕΤΑ, όταν πριν μερικούς μήνες αρνήθηκε ουσιαστικά να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή;

1 σχόλιο:

 1. μπριζιτ η αντισυνταγματικιά28 Μαΐου 2010 - 2:35 μ.μ.

  Γερουλάνος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  εντυπωσιακό όνομα όπως κ' να το κάνουμε!
  Γεμίζει ο στόμας σου ρες παιδί μου!!!!!!
  τσ!τσ!τσ!τσ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή