Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Επιτυχίες

Θα το πω και ας παρεξηγηθώ.
Χρειάζεται όρεξη, προσπάθεια και ταλέντο για να διακριθείς στο ποδόσφαιρο, στην καλαθοσφαίριση στον κλασσικό αθλητισμό.
Όμως το να διακριθεί ένας πιτσιρικάς στην κολύμβηση είναι κάτι το πολύ μα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Χρειάζονται ώρες προπόνησης μέσα στην πισίνα. Χιλιόμετρα κολύμπι καθημερινά, όπου είσαι εσύ, η μαύρη γραμμή στον πάτο της πισίνας, ο ρυθμός και η προσπάθειά σου. Δεν είναι το ίδιο να παίξεις μπάλα ή να τρέξεις παρέα με τους φίλους σου με την απομόνωση μέσα στο υγρό στοιχείο και να καταπίνεις τα χιλιόμετρα.
Κάποτε εθεωρείτο μεγάλη επιτυχία για το μικρό Ναύπλιο να κατάφερνε ένας ή δύο αθλητές να πιάσουν τα όρια για να συμμετάσχουν στους πανελλήνιους αγώνες. Επί χρόνια δεν είχαμε ούτε έναν αθλητή να συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν
Οι αθλητές τους ενός κολυμβητικού συλλόγου της πόλης μας (ΕΥΡΟΣ) έπιασαν 45 όρια και, μαθαίνω, ότι οι αθλητές του ΝΟΝ κατάφεραν να πιάσουν 9 όρια.
Οι κολυμβητές του Ναυπλίου είναι πλέον στον χάρτη της κολυμβητικής ελίτ.
Έψαξα στον ιστότοπο της κολυμβητικής ομοσπονδίας τα αποτελέσματα των πανελληνίων αγώνων που έγιναν το Σαββατοκύριακο.
Είδα και τρίτη και τέταρτη και πέμπτη θέση. Είδα ότι μια μικρή αθλήτρια του ΕΥΡΟΥ ήταν πρώτη στην Ελλάδα στην ηλικία της.
Είδα ότι ένας νέος Ναυπλιώτης κολυμβητής (Δημήτρης Κομνηνός) ήταν πρώτος σε όλη της Ελλάδα στην κατηγορία των παίδων, παρότι ηλικιακά μικρότερος από τους συναγωνιστές τους.
Μπράβο στους μικρούς αθλητές μας. Μπράβο και στους προπονητές τους, τους γονείς, τις διοικήσεις των σωματείων.
Τελειώνω με αυτό. Οι ναυτικοί σύλλογοι έδωσαν μια ηχηρή απάντηση σε αυτούς που παλαιότερα έκλειναν το κολυμβητήριο με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν κολυμβητικές επιτυχίες.

2 σχόλια:

  1. Χαίρετε, ασχοληθηκα κ εγω λίγο με την κολύμβηση κάποτε. Συγχαρητήρια κ απο μένα στους αθλητές απο το Ναύπλιο, και όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και σε όλους όσους με τον τρόπο τους-άμμεσα ή εμμεσα- συνεργαστηκαν και συμπαραστάθηκαν στους αθλητες για να μπορέσουν να φέρουν αυτα τα αποτελέσματα.
    Βασικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση η δικαιολογία για την οποία παρεμενε κλείστο το κολυμβητήριο. Τι θα πει "δεν υπάρχουν επιτυχίες"; Επιχείρηση είναι το κολυμβητήριο για τον Δήμο ή ένας τοπος που κυρίως νεοι ανθρωποι αθλούνται, με ό,τι συνεπάγεται αυτο -τα οφέλη του αθλητισμού είναι γνωστά. Καταλαβαίνω οτι για κάποιο λόγο δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να το κρατήσουν ανοικτό, αλλά αυτή μάλλον ήταν η χειροτερη δικαιολογια που μπορουσαν να βρουν.
    Επιτυχίες στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή, για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΛΕΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΝΗΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ Κ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΥΡΟΥ)ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΜΕ ΠΥΡΕΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ Κ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή