Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Προσπαθώ να βρω μια εξήγηση

Προσπαθώ να βρω μια εξήγηση.
Επί χρόνια γινόντουσαν στο Δήμο Ναυπλίου τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που ουσιαστικά, έστω και με καθυστέρησε χρηματοδοτούσε τα προγράμματα.
Δεκάδες γυναίκες, παιδιά, άτομα μεγάλης ηλικίας, είχαν την ευκαιρία κάθε χρόνο να αθλούνται, κάτω απο ιδανικές συνθήκες με μια μικρή μόνον χρηματική συμμετοχή.
Κάθε φθινόπωρο πολλοί ήσαν αυτοί που περίμεναν την έναρξη των προγραμμάτων. Βέβαια όλα δεν ήσαν ιδανικά, αφού οι γυμναστές πληρωνόντουσαν με μεγάλη καθυστέρηση, πολλές φορές και ετών. Ομως τα προγράμματα πραγματοποιούντο και εν τέλει και οι γυμναστές κάποτε εξοφλούντο.
Φέτος όμως, παρότι τα προγράμματα για μια ακόμα φορά, έστω και με καθυστέρηση, εγκρίθηκαν από την ΓΓΑ, εν τέλει δεν έγιναν με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής.
Η αστεία δικαιολογία. Μετά τη διάλυση της ΔΕΤΑΝ (Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού Ναυπλίου), δεν γνώριζαν ποιός φορές θα τα πραγματοποιύσε. Είπαν ότι θα τα έκανε ο ίδιος ο Δήμος.Μετά έρριξαν το μπαλάκι στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, μετά είπαν ότι αυτό δεν επιτρεπόταν και εν τέλει σιωπηρά τα προγράμματα εγκαταλείφθηκαν.
Ομως ο φορέας που θα μπορούσε και θα έπρεπε να κάνει τα προγράμματα υπάρχει. Είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (η τέως ΔΕΠΑΝ), η οποία έχει συμπεριλάβει στους σκοπούς της με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο τη διενέργεια των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.
Τα προγράμματα για εφέτος δεν έγιναν.
Προσπαθώ να βρω μια εξήγηση......
Προς τί η μη πραγματοποίηση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου