Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Μια μαγική εικόνα

Η πλειοψηφία στο Δήμο Ναυπλίου το αποφάσισε. Διέλυσε τη Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης και έτσι σήμερα δεν υπάρχει κανείς στο Δήμο που να ασχολείται με "τη βαριά βιομηχανία" της περιοχής. Πάμε για συνενώσεις και κάποιες έντονα τουριστικές περιοχές (π.χ. Τολό), θα ενταχθούν σε έναν μεγάλο Δήμο, που έτσι χωρίς κανένα λόγο, διέλυσε μια επιχείρηση που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον τουριστικό τομέα και το κυριότερο θα μπορούσε να ασχοληθεί με τα νέα δεδομένα και τις τεράστιες προοπτικές που μπορούν να ανοιχτούν σε έναν μεγαλύτερο Δήμο.
Μαζί όμως με τη διάλυση της ΔΕΤΑΝ είχαμε και μια ακόμα παρενέργεια. Δεν έγιναν εφέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού,που τα προηγούμενα χρόνια τα διοργάνωνς η διαλυθείσα ΔΕΤΑΝ. Και δεν έγιναν, παρότι είχαν εγκριθεί, έστω και με καθυστέρηση, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Δεκάδες γυναίκες και παιδιά, που είχαν τα προηγούμενα χρόνια τη δυνατότητα να αθληθούν, στερούνται της δυνατότητας να βρεθούν για μια ακόμα χρονιά στους αθλητικούς χώρους. Και όλα αυτά με αποκλειστική ευθύνη της ανίκανης δημοτικής μας αρχής.
Η νέα Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση περιλαμβάνει στους σκοπούς της, τη διοργάνωση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού. Παρ΄όλα αυτά για κάποιους ανεξήγητους λόγους δεν τα πραγματοποίησε. Και τούτο συνέβη με ευθύνη κάποιας αόρατης δύναμης, αφού ποτέ το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης δεν συνεδρίασε για να πάρει μια θετική ή αρνητική σχετική απόφαση.
Δυστυχώς ο αθλητισμός πλέον δεν είναι δωρεάν. Ο ιδιωτικός τομέας έχει υπεισέλθει και εκμεταλλεύεται την ανάγκη του σύγχρονου ατόμου για άθληση. Και μέχρι σήμερα υπήρχε ένα μικρό ανάχωμα στην ιδιωτικοποίηση του αθλητισμού από κάποιους δραστήριους αθλητικούς συλλόγους και από τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού που διοργάνωνε ο Δήμος
Να σας πω και κάτι άλλο. Προτιμώ τα χρήματα που πήγαν για τα πυροτεχνήματα να δινόντουσαν για προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου