Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Συσκέπτεται με τον εαυτό του

Ήταν τότε στα μαύρα χρόνια της χούντας, που όλες οι εξουσίες είχαν συγκεντρωθεί στο πρόσωπο του δικτάτορα Παπαδόπουλου, όταν, νομίζω, ο σκιτσογράφος Μητρόπουλος, δημοσίευσε τις ονομαστές γελοιογραφίες του κατά της χούντας.
Στην πρώτη φαίνεται μόνος του ο δικτάτορας στο τεράστιο γραφείο του.
Στη δεύτερη μπαίνει ο καφετζής για να σερβίρει τον καφέ.
Στην τρίτη το πετάει έξω ο Παπαδόπουλος.
Στην τέταρτη ο δικτάτορας ουρλιάζει και διώχνει τη γραμματέα του που ζητάει υπογραφές.
Και στην πέμπτη γελοιογραφία ο Παπαδόπουλος διώχνει έναν ακόμα κακομοίρη που μπαίνει στο γραφείο του και του ουρλιάζει "ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ"
Πέρασαν κάμποσα χρόνια και σήμερα "το κτήνος ο Καλλικράτης", προβλέπει μονοπρόσωπα τοπικά συμβούλια στα μικρά χωριά.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Θα συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο του μικρού χωριού με το ένα μόνον μέλος!!! Το πιο απίστευτο όμως είναι ότι "το κτήνος ο Καλλικράτης" προβλέπει ότι το μονομελές αυτό τοπικό συμβούλιο θα διαχειρίζεται και ποσά για έκτακτες ανάγκες. Κάθε χρόνο θα παίρνει το συμβούλιο μια πάγια προκαταβολή την οποία μετά από συνεδρίαση του οργάνου και μετά από σύσκεψη του ενός μέλους του θα το διαθέτει για τις έκτακτες ανάγκες του χωριού.
Σαν δεν ντρεπόμαστε. Καλά ο εκ Πάρου είναι, φαίνεται, άσχετος, αλλά και "οι σοφοί" σύμβουλοι δεν το είδαν ή μήπως δεν νοιάζονται και πολύ διότι ο μονομελής τοπάρχης είναι βολικός για τα γαλαζοπράσινα εξουσιαστικά κέντρα.

2 σχόλια:

  1. Arketa endiaferon tha htan ena antistoixo eggrafo tou 2009...


    http://aigio.org/2008/10/blog-post_1040.html


    Prosoxh...Tous exoume dipla mas...Isws kai na apofasizoun gia mas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia to parapanw sxolio to opoio pithanws anaferetai se plasto eggrafo

    Originally posted by Αγαναχτισμένος

    ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για την πλαστότητα του δήθεν εγγράφου της ΚΥΠ:
    «Tο κυριότερο «ντοκουμέντο», που χρησιμοποιούν οι υβριστές μας σε αυτήν τη νέα εκστρατεία λάσπης είναι ένα δήθεν έγγραφο της ΚΥΠ, με το οποίο «αποδεικνύεται» ότι ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος καθώς και οι Κ. Πλεύρης, Πολύδωρος Δάκογλου και Γρηγόριος Μιχαλόπουλος είναι αμειβόμενοι πράκτορες των αρχών ασφαλείας.

    Το έγγραφο αυτό εμφανίστηκε το πρώτον το 1984 στην εφημερίδα Αυριανή, όταν ο εκδότης της εφημερίδος μας Ν.Γ. Μιχαλολιάκος ήταν αρχηγός της νεολαίας ΕΠΕΝ. Κατόπιν μηνύσεως που υπεβλήθη από τον Ν.Γ. Μιχαλολιάκο, από τον Γρηγόριο Μιχαλόπουλο, τον Κωνσταντίνο Πλεύρη και τον Πολύδωρο Δάκογλου, ο υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο της εφημερίδος Αυριανή τότε Γαβριελάτος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και κατόπιν συγγνώμης, η οποία υπήρξε, απεσύρθη η μήνυση. Αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όλοι οι προαναφερόμενοι! Γιατί τώρα κάποιοι από αυτούς σήμερα σιωπούν είναι δικό τους θέμα.

    Αργότερα μετά από 15 ολόκληρα χρόνια κάποιος θέλησε να κάνει πάλι χρήση του εγγράφου και για τον λόγο αυτό υποβλήθηκε μήνυση και ασκήθηκε δίωξη. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΛΕΓΟΥΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΜΑΣ!
    Ας έλθουμε τώρα στο περίφημο έγγραφο της ΚΥΠ, το οποίο αφορά μισθοδοσία δήθεν εκτάκτων συνεργατών της ΚΥΠ και έχει ημερομηνία 29.12.1981.
    Η μεγάλη απόδειξη της πλαστότητος του εγγράφου είναι ότι εμφανίζεται στην πλαστογραφημένη σφραγίδα κάποιος Βασίλειος Βασιλείου δήθεν διοικητής του Βʼ Κλάδου. Μόνον που οι κλάδοι στην ΚΥΠ καταργήθηκαν αμέσως μετά την μεταπολίτευση το 1974, δηλαδή, επτά ολόκληρα χρόνια πριν την έκδοση αυτού του εγγράφου. Με απλά λόγια, κλάδοι το 1981 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ!

    Η ακόμη περισσότερο κραυγαλέα απόδειξη της πλαστότητος του εγγράφου είναι ότι αυτό το υπογράφει με τον ψεύτικο τίτλο «κλαδάρχης» κάποιος δήθεν Ταξίαρχος Πυροβολικού Αεράκης Νικόλαος. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ!

    Χρειάζεται να πούμε και άλλα; Μάλλον όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή