Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Τίς Πταίει;

Για όλους τους παροικούντες ..... είναι γνωστή η επίθεση που δέχεται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ τον τελευταίο καιρό από πολλές πλευρές και από φίλια πυρά.
Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι άδικο.
Τα προηγούμενα χρόνια η μόνη που έθετε κάποια θέματα για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΝ και για τα έργα ήταν παλαιότερα η Πρωτοβουλία και μετά η άλλη πρόταση.
Επί τετραετίες η ΔΕΥΑΝ αποτελούσε άβατο για την ελάσσονα αντιπολίτευση.Την τελευταία τετραετία λόγω της δύναμης που απέκτησε η άλλη πρόταση και εκμεταλλευόμενοι μια στιγμιαία συγκυρία για πρώτη φορά έγινε μέλος του ΔΣ ο Μπάμπης ο Αντωνιάδης.
Και από τότε άρχισαν να μπαίνουν πιο επιτακτικά κάποια θέματα και μεγαλύτερη πληροφόρηση άρχισε να τρέχει.
Όμως το μπλοκ σχεδόν όλης της συμπολίτευσης (πλην Ν. Χρόνη), πολιτών (τέως δημοτικών συμβούλων) που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝ και εκπροσώπου των εργαζομένων παρέμενε αρραγές και τα σοβαρά θέματα περνούσαν με μία ή δύο αρνητικές ψήφους.
Σήμερα όλοι τον πυροβολούν τον κ. Πρόεδρο. Δεν το δέχομαι. Για ότι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΥΑΝ θετικά ή αρνητικά υπεύθυνη είναι σύμπασα η δημοτική αρχή με πρώτο βιολί τον Δήμαρχο.
Λένε ότι θα τον παραιτήσουν τον Πρόεδρο. Και μετά τί; Όλα καλά και ωραία; Τί θα πουν; Πιστώνεται ο Δήμαρχος το έργο ύδρευσης και αποχέτευσης και χρεώνεται όλα τα δεινά ο Πρόεδρος; Ωραία λογική.
Η πολιτική να πουλάμε νερό ακριβά στους κουτοχωριάτες δεν ανήκει στον Πρόεδρο. Ανήκει σε όλη τη δημοτική αρχή.
Και εάν η μαντεψιά μου πέσει λάθος και συνενωθούμε με το Δήμο Ασίνης τί θα γίνει; Τί θα τους πούνε; Θα ζητήσουν ψήφο από τους Τολιανούς, λέγοντάς τους ότι είσασταν ιθαγενείς που πληρώνατε στους άρχοντες ακριβά το νερό και τώρα ψηφίστε μας γιατί είμαστε και μάγκες αποπάνω;

11 σχόλια:

  1. Ο βασικος υπεύθυνος για τα χαλια της ΔΕΥΑΝ και του Δήμου είναι ο Δήμαρχος.Αυτό είναι γνωστό και για αυτό δεν προκειται να έχει καμία τύχη στις προσεχείς εκλογές.Τώρα για ποιό έργο ύδρευσης και αποχέτευσης συζητάμε;Σπαταλήθηκαν 10 εκ. ευρώ ένας Θεός ξέρει πως και σοβαρό έργο δεν έχει γίνει.Πρόκειται για τον χειρότερο Δήμαρχο όλων των εποχών στο Ναύπλιο.Προσπαθει να επιβιώσει παριστάνωντας πότε τον δεξιό και πότε τον αριστερό.Είπαμε στο παπατζηλίκη είναι άσος.Πλέον τον έχει πάρει είδηση όλο το Ναύπλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο το σκεπτικό σου για το νερό που πουλάει η ΔΕΥΑΝ στους «κουτοχωριάτες», όπως τους αποκαλείς Τολιανούς!
    Τους το πουλάει υποστηρίζεις ακριβά!! Σώπα ! Διαθέτεις μυαλό ξυράφι!
    Δεν μου λες ρε φίλε ο Ναυπλιώτης πόσο το πληρώνει;
    Να σου πω εγώ γιατί κάνεις ότι δεν το ξέρεις!! Για κατανάλωση έως 60 κ.μ. το νερό χρεώνεται 0,50 ευρώ/ κυβικό. Αυτό επιβαρύνεται με + 80% για τα έργα που εκτελεί η ΔΕΥΑΝ , δηλαδή 0,50+( 0,5 Χ 80%) = 0,90 ευρώ. Αυτό το 0,90 Ευρώ για αυτούς που έχουν και αποχέτευση επιβαρύνεται με + 70%.
    Για κάνε τώρα τον λογαριασμό και μετά γράψε μου ποιοι είναι οι κουτοί!!
    Και να σου πω και κάτι άλλο. Όλα αυτά τα έργα που έχει εκτελέσει η ΔΕΥΑΝ ή ο Δήμος Ναυπλιέων διαχρονικά για αν αποκτήσει η ΔΕΥΑΝ τη δυνατότητα να δίνει νερό σε όμορους Δήμους ( Ν. Τίρυνθα- Ασίνη) δεν τα έχουν πληρώσει αποκλειστικά οι Δημότες Ναυπλίου; Ναι ή όχι; Τώρα δηλαδή θα πάρουν νερό και όλοι οι άλλοι και δεν θα πληρώσουν μία;
    Δηλαδή τι θέλεις και υποστηρίζεις; Ότι οι Ναυπλιώτες πρέπει να κάνουν τους κουτούς ; Μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα; Όχι ρε φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω μέ κόλησε στον τοίχο με το σκεπτικό του για την τιμή του νερού ο ανώνυμος που εκπέμπει τα σχόλιά του από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου της Πλατείας Ναυάρχων (κάθε υπολογιστής μάρκας "Ρίας Κούρτη" αφήνει τα ίχνη του). Ευτυχώς που είναι Παρασκευή και ο ανώνυμος δεν "συμβουλεύει" τα Σαββατοκύριακα. Περιμένω λοιπόν απάντησή του και μέχρι τότε θα βάλω "το ξυράφι μυαλό μου" να βρει κάτι να πεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. file mou airetike apo oti fainete se kolise ston toixo.ama theleis dyo meres na apadhseis asta na pane. An ypopsiasto oti mas douleveis tha stenaxvrhtho.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε με τα Ελληνοαγγλογαλλικά, προσπαθώ να βγάλω άκρη με την ορθογραφία στα greeklish Κάποιοι γράφουν το ξ και το θ με κάτι περίεργους χαρακτήρες (δεν το κάνεις εσύ). Θέλω να μου πεις πώς γράφεις το ωμέγα. Αλλοι το γράφουν με ο άλλοι με w και εσύ παραπάνω και με με v και με ο. Ερωτώ: Αλλιώς γράφεται ο ανθρωπος (anthrwpos) και αλλιώς το στεναχωρηθώ (stenaxvrhtho);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφθασε απόγευμα Κυριακής και ο blogger που μας φιλοξενεί δεν έχει απαντήσει. Στριμώχτηκε φαίνεται. Αλλά και ο συνονόματος ανώνυμος στη μούγκα και αυτός. Μπας και πράγματι εκπέμπει από το Δημαρχείο; Μπας και ξαναζωντανέψει την Δευτέρα που θα ξααναπάει στο γραφείο του; Ομως για αυτό τον πληρώνουμε; Για να απαντάει σε blog; Για να δούμε θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάντηση δεν βλέπουμε αγαπητέ αιρετικέ.Δεν ξέρω τι να υποθέσω;Με τέτοια κόλπα θα κατέβετε στον Καποδιστριακό;
    Πρόβλεψη 1%-1,5%. Γι ΄αυτό τρέξτε στο ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η απάντησή μου στο κείμενο της ντροπής που έχει γραφτεί από σχολιαστή της δημοτικής αρχής.
    Σκέφθηκα να το κάνω κύρια ανάρτηση, όμως θα έπεφτα στο επίπεδό τους και γι αυτό θα μείνω σε απλό σχολιασμό.
    Εχουμε και λέμε:
    Ο μέσος συνετός Αναπλιώτης πληρώνει το νερό 36 λεπτά το κυβικό και όχι 60 λεπτά, επομένως ούτως ή άλλως ο συλλογισμός πάει στράφι.
    Ομως με τα 36 λεπτά που καταβάλλει ο καταναλωτής στο Ναύπλιο, καλύπτονται και όλα τα έξοδα που έχει η ΔΕΥΑΝ. Οχι μόνον η άντληση και η μεταφορά του νερού αλλά και τα έξοδα καταμετρήσεων, οι μισθοί των καταμετρητών, τα έξοδα έκδοσης λογαριασμών, το λογισμικό και οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται τα έξοδα και οι μισθοί της ταμειακής υπηρεσίας, οι μισθοί υπαλλήλων, των ορκωτών λογιστών, των μηχανικών, τα έξοδα επισκευής των βλαβών κλπ. Στην τιμή που πουλάμε στα χωριά δεν υπάρχουν όλα αυτά τα έξοδα. Μόνον τα έξοδα άντλησης και μεταφοράς του νερού και ένας μοναδικός μετρητής. Πουλάμε λοιπόν σε χονδρική τιμή και όλο το ποσό που εισπράττουμε για νερό που δεν μας ανήκει μπορεί να λογισθεί ως κέρδος της ΔΕΥΑΝ. Επομένως δεν θα ήταν λογικό να πει κάποιος ότι θα μπορούσαμε να πουλήσουμε το νερό σε τιμή χονδρικής;
    (συνεχίζω αμέσως παρακάτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (συνέχεια από το προηγούμενο)
    Μέχρις εδώ θα μπορούσε «το μυαλό ξυράφι» που διαθέτω να αντιληφθεί το μέγεθος της ανοησίας του παραπάνω σχολίου. Από εδώ και μπρος όμως αυτά που θα πω για το σχόλιο αποτελούν θέματα ντροπιαστικά για την πόλη μας ακόμα και όταν εκστομίζονται σε ένα blog.
    Διότι είναι ντροπή να τους ζητάμε να μας πληρώνουν ακριβά το νερό και να τους ζητάμε να μας πληρώνουν και τα έξοδα του βιολογικού που εμείς και όχι αυτοί χρησιμοποιούμε. Είναι δυνατόν να τους ζητάμε να μας πληρώνουν για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούν και αυτοί να πληρώνουν και τον δικό μας και τον δικό τους βιολογικό καθαρισμό;
    Και δεν είναι ντροπή να τους ζητάμε να μας πληρώνουν για τα έργα που κάνουμε για το δικό μας δίκτυο ύδρευσης. Δηλαδή να τους λέμε βλάκες πληρώστε μας να φτιάξουμε το δίκτυο ύδρευσής μας πληρώστε να φτιάξετε και το δικό σας δίκτυο, πληρώστε το δικό μας βιολογικό καθαρισμό που δεν χρησιμοποιείτε, πληρώστε και τα έξοδα τους διοκού σας βιολογικού, πληρώστε και ακριβά από πάνω το νερό που σας δίνουμε. Εκπληκτικά πράγματα.
    Τώρα για το έργο της άντλησης των νερών από τις πηγές και τη μεταφορά του από τα κεντρικά δίκτυα, το έχουμε πει πολλές φορές. Το έργο θα έπρεπε να ήταν διαδημοτικό ώστε το κόστος να είχε επιμερισθεί. Ομως αυτό ακριβώς ήταν που δεν ήθελε η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ για να μπορέσει να εφαρμόσει το εκπληκτικό της σχέδιο να πουλάει νερό ακριβά στους ινδιάνους της περιοχής. Σήμερα αυτό που πρέπει να γίνει εν όψει και Καποδίστρια 2 είναι να βρεθεί λύση ώστε μέσω συνεργασιών να επιμερίζεται το κόστος και να φθάσει νερό σε όλους τους κατοίκους και ποιοτικό και σε καλή τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με τον αιρετικό απόλυτα. Το νερό είναι φυσικό δημόσιο αγαθό και όχι ιδιοκτησία κάποιου. Πρέπει να τιμολογηθεί στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών διαχείρισής του και φυσικά να ληφθεί υπόψη το γεγονός της οικονομικής κρίσης για τα περισσότερα νοικοκυριά.

    Και όπως καταλάβατε δεν ξαναγράφω greeklish για να μην αντιγράφομαι, να μην παρεξηγούμαι και μπερδεύω τους ανγνώστες.

    Αν και με label της ip μου ο blogger μπορείνα με ανιχνεύει με μεγάλη ευκολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ1 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:49 μ.μ.

    Να συμπληρώσω ότι τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα πήρε ο δήμος Ναυπλίου για να κατασκευάσει τον κεντρικό αγωγό από την Λέρνα μέχρι το Ναύπλιο (μάλιστα είμαστε από τους λίγους που βάλαμε σιδερένιους σωλήνες μέσα στον βάλτο!!!!!!) με την αιτιολόγηση ότι ο αγωγός θα παρέχει νερό και στους όμορους Δήμους Ασίνης και Αγ Αδριανού.
    Στην πορεία το ξεχάσαμε και μετά αποφασίσαμε να πουλήσουμε νερό με 1.10 ευρώ το κυβικό μέτρο στο δήμο Ασίνης. Ακόμα και σε εποχές που υπάρχει περίσσευμα νερού και πηγαίνει από την κεντρική δεξαμενή του Ναυπλίου στην θάλασσα δεν στέλνουμε νερό στην Ασίνη. Έτσι οι δημότες της Ασίνης χρησιμοποιούν νερό από γεωτρήσεις με τριπλάσια ποσότητα νιτρικών από το υγειονομικά επιτρεπτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή